Njangu komentáře u knih
Taková klasika, četlo se to dobře, ale nic extra to nebylo. Trošku modernější červená knihovna. Už jsem četla horší kousky. Dala jsem hvězdičku navíc za mrzoutského Maxxe a za místy vtipné dialogy.
(SPOILER) Mám rozporuplné pocity z této knížky. Během čtení jsem několikrát chtěla knížku odložit. Děj se víceméně vleče a neobsahuje žádné wau akce. ALE,.... Ale po dočtení jsem si vlastně uvědomila, že by to mohl být klidně pravdivý příběh z dob komunismu. Někdo byl extrémní, často zavřený, případně popravený za politické delikty. Ale naproti tomu, bylo spousta lidí, kteří se snažili přežít to období bez úhony. Ano tady v té knížce to bylo tématem trochu víc extrémnější a mohlo to být trochu záživnější. Ovšem bylo to podáno očima toho, kdo chce přežít a nebýt za každou cenu odstraněn. Tím pádem ten příběh neměl žádný wau příběh. Z pozice čtenáře bych uvítala větší akci, ale jak říkám po přečtení jsem spoustu věcí přehodnotila. Četlo se to pomalu, trochu jsem se s tím prala a ukusovala po malých kouskách. Ne že by to bylo těžké čtení, ale nezáživnost to protahovala. Nejprve jsem chtěla dát jen tak 2*, ale po rekapitulaci po přečtení to vlastně zas tak strašné nebylo. Spíš zajímavé. Názor si asi každý musí udělat sám.
Kdybych mohla, přidala bych ještě jednu hvězdičku. Knížka byla úžasná. Po delší sérii zklamání z jiných knížek (ne samozřejmě knížek o Mariany Zapaty), jsem si to náramně užila. Prostě je to sázka na jistotu. Mojí TOP asi stejně zůstává KULTI. To bylo tak překvapivé, asi hlavně díky prostředí, které je mně docela blízké. I tak si spisovatelka vybírá zajímavá prostředí, která se moc často v knížkách neobjevují a její spisovatelské umění je bezesporu výborné. Asi jsem si měla dát chvilku oraz od tohoto komentáře, ale píšu ho ihned po přečtení posledního slova knížky. A nadšení je obrovské. Už se moc těším na další knížku, kterou nám nakladatelství připraví.
Po delší době jsem si knihu opravdu užila. Miluji ty vtipné a sarkastické dialogy. Sice to bylo lehce zdlouhavější, ale od začátku do konce to mělo náboj a nikde nepolevil. To oceňuji, někdy se stává, že začátek dobrý a pak to upadá. Tady se to nestalo. Už teď se těším na další knihu od této spisovatelky.
Zajímavý vhled do práce zahraničního novináře. Mám ráda Asii, její kulturu pro nás úplně odlišnou. Ale Čína je zajímavostí sama o sobě. Neměla jsem iluze o fungování státu a tady jsem si to potvrdila. Přesto neustále obdivuji zdejší přírodu, kulturu apod. Je škoda, že komunismus všechno ničí a Čína se stává hrozbou pro celý svět.
Další díl s Erikou nezklamal. Opět to mělo spád, všechno bylo dobře popsané a zase to nebylo přehnané. Jedny z nejlepších detektivek na které se vždycky moc těším.
Proti mému přesvědčení musím uznat, že tenhle díl byl z části nudný. Autorka se snaží napsat co nejvíc stránek, ne že by to neuměla. Ano umí to natahovat, ale tentokrát to bylo na úkor děje a napínavosti. Cca poslední třetina už byla lepší. Trošku mně přišlo, že potřebovala pokořit 1000 stran a tak psala. Návaznost byla dobrá, ale ubíralo to na napínavosti. Tentokrát to knize vysloveně uškodilo. Ten přepis tolika chatů byl nudný a víceméně se v nich taky nic nedělo - opět až ke konci měly i ty chaty nějaký spád. V tomto případě by knize méně stran vysloveně pomohlo.
A na škodu bylo, že i grafika textu nebyla zrovna ideální.
Ovšem i tak se těším na další díl a doufám, že už bude lepší.
Úžasné
Poslechnuto jako audiokniha. Interpretace byla super. Při čtení by mě to asi moc nebavilo, proto tento typ knížek mám radši v audiu, kde mně tolik nevadí delší popisy.
Tenis je pro mě vcelku neznámý sport, základní pojmy naštěstí znám, tak jsem si to dokázala dobře představit.
Měla jsem strach, že mě to nebude moc vadit, ale vtáhlo mě to do děje od samotného začátku.
Líbila se mně syrovost děje, žádné líbivé zvraty za cenu sladkého konce.
Myslím, že knížka přiblížila, co všechno musí sportovci na vrcholu obětovat a jakou změnou si v průběhu kariéry prochází - uvědomění si sama sebe. Je mně jasné, že každý to má jinak, nicméně tohle se mně hodně líbilo.
Došli mně slova.
Budu-li hodnotit jenom knížku, tak super, příběh se neskutečně povedl a já jsem z celé série nadšená.
Ale....
V souběhu současné světové situace bylo přečtení tohoto díla trošku peklem. Protože současná světová situace, jakoby tomuto příběhu z oka vypadla. Lidé zapomínají a války se vracejí.......
BOHUŽEL :(
Mám spoustu restů v přečtení starších sérií a tohle je zrovna jedna z nich. Díky Baladě jsem se konečně donutila ke čtení. A je velká škoda, že jsem jí tak dlouho odkládala.
Bylo to super. Moc se mně to líbilo.
Děj úžasně plynul, dělo se tam toho strašně moc. Jsem zvědavá na další díly, jen doufám, že to nesklouzne moc k pletichaření a politikaření.
Zatím asi nejlepší díl. Děj byl trošku rozvinutější a asi mě ohromily krásy Islandu.
Nikdy jsem se nevracela a nečetla nic víckrát než jednou. Ale tohle je moje srdcová záležitost. Mám pocit, že nic lepšího s draky jsem nikdy nečetla. Na konci se mně zmocnil smutek, že už jsem sérii skončila. A navíc ten konec je tak jedinečný a smutný, že to tak prostě má být a veselý, že to skončilo dobře. O co úžasnější je zpráva, že se brzy dočkáme pokračování a na Murthaga se obvzlášť těším. A hlavně..... už brzy!!!
Předpokládám, že tahle moje návštěva u dračích jezdců nebyla zdaleka poslední.
Divné!!! Měla jsem velké očekávání, potenciál tam byl obrovský, ale občas tam byly nelogické skoky v ději, někdy nebyl děj dobře popsaný. A přitom ta anotace!! Ta je výborná - já čekala hate to love, sarkasmus, boje na pracovním poli a nic moc. Občas jsem vůbec nechápala myšlenkový pochody v ději. Škoda. Těšila jsem se na to moc, ale zdaleka to nebylo ono. A přitom některé části byli dobré. Ale bohužel jen části.
Super série, moc se mne líbil pohádkový motiv, který provázel každý díl. Poslední díl se trošku táhnul, ale byl nabitý napětím a akcí. Série jako celek byla skvělá.
Samostatně se mně tento díl líbil asi nejvíc. Báječně se zde připojily předchozí dějové linky, aby vytvořily jednu hlavní. Výborný kousek je spojení se Sněhurkou, včetně otráveného jablka a skleněné rakve.
Nikdy by mě nenapadlo, že se tyhle klasické příběhy dají takto pojmout.
I když to není uvedené, tak jsem zase sáhla po sérii. Naštěstí to bude pokaždé o někom jiném, tak to nebude tak vadit. Příběh je ukončený.
Knížku jsem si moc užila a nelituji, že jsem nepočkala na celou sérii. Tady to fakt není potřeba. Po pár jednoduchých a přeslazených romanťárnách, byl tohle dobře zpracovaný příběh, který dával smysl a nikde nebylo nic uspěchané.
Příjemná, sladká oddychovka. Dobře se to četlo. Nic hlubokého, nebo dějově důležitého se od toho čekat nedá. Je to dobré čtení, když člověk potřebuje vypnout.
Hory, výstup na Mount Everest, romantická linka i trošku odvrácená strana příběhu. Námět je pecka a já se na tuhle knížku moc těšila. Těžko jsem si dokázala představit, kam bude děj smeřovaný. A přesto jsem se bála. Měla jsem obavy, že jako spousta knížek, kde mě nadchne anotace, jsou průměrné, nebo i podprůměrné.
Četlo se to výborně, ale na plný počet hvězdiček to není. Místy bych řekla, že mohl být děj víc vygradovaný a dialogy taky nebyly úplně top.
Možná jsem byla od začátku zaujatá, protože mně nesedla Livie. Dost často jsem měla pocit, že sama neví co chce. Připomínalo mně to film Páni kluci a slavnou scénu: " Ale joo!" "Ale nee!" .....
Jinak se mně to líbilo a byla to příjemná jednohubka.
Po přečtení Koruny jsem na další Amo neměla chuť. Přišlo mně to sice vcelku dobré, ale tak nějak neuchopitelné. Asi jsem potřebovala odstup a pochopení, jak Amo píše. Musím se přiznat, že jsem se maličko ztrácela v ději. Občas jsem nechápala. Najednou se prostě všechno převrátilo a děj se ubíral někam pryč a já se ztrácela. Je to něco úplně jiného v porovnání s podobným žánrem. Amo vás vezme na místa, kdy vám rozum zůstává stát.
Ale teď už můžu o jejích knížkách napsat, že je to bomba. Už vím, jakým směrem se bude ubírat zvrat a že to bývá hodně zajímavý. Pochopila jsem její styl.
Maličko bych vytkla, že ta krimi zápletka by mohla být trošku propracovanější a tím by to bylo dokonalé obvzlášť tady v té sérii by to byla naprostá bomba.
Nicméně i tak se mně to strašně líbilo a těším se na pokračování.
Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale na vině byla moje únava a nepozornost, nebo možná proto, že jsem byla nadšená u předchozí knihy a bylo mně líto, že skončila.
Ale dala jsem tomu ještě šanci, protože nemám ráda nedočtené knížky :) a slyšela jsem na ní jen pozitivní ohlasy .
Byla by chyba, kdybych se k ní nevrátila. Zbytek jsem dočetla na jeden zátah. Bylo to úžasně napsané. Fakt mě to moc bavilo a doporučuji každému :-* Moc jsem si to užila. Milý příběh, úžasné dialogy, vtip, romantika - prostě to mělo všechno a výborně se to četlo.
Na tenhle poslední díl jsem se moc těšila, přestože s odstupem času mně 1. díl z předchozí série připadal nejslabší, tak postavu Viciouse jsem si asi oblíbila nejvíc. Byl to fakt ten správný badboy. Proto jsem se těšila na pokračování dějové linky. Ale i Vaughna mám rozporuplné pocity.
Nevím \(°o°)/ co mně na tomhle díle nesedělo. Asi už to bylo dost překombinované.
Za mě byl nejlepší okamžik, když vstoupil na scénu opět Vicious.
Celkově ten díl nebyl vůbec špatný, ale ve srovnání s ostatními mě asi zaujal nejmíň. Nicméně špatné to nebylo, to Shen neumí, její knihy jsou jedny z nejlepších. A oceňuji, že nikde se neopakovalo téma problému.
Děkuji za obě tyto série, za necelých 14 dní bez spánku a těším se na další autorčiny knížky.