Noisette73 Online Noisette73 komentáře u knih

Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

Mě se to moc líbilo, jen jsem čekala, že více nahlédneme pod pokličku chodu hotelu Sacher, ale nevadí.

01.04.2020 5 z 5

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Sen o Somersetu byl o kousíček lepší, ale tohle bylo taky skvělé. nejvíce mě uchvátil způsob komunikace rodiny skrze růže, jen některé z těch dam mi trošku lezly na nervy.

01.04.2020 4 z 5

Marilyn. Soukromý život ikony Hollywoodu Marilyn. Soukromý život ikony Hollywoodu Claudia Beinert

Já nevím, už ty životopisné romány nejsou co byly a nebo já mám čtenářskou krizi.

04.01.2025 3 z 5

Myšlenky zločince v české kotlině Myšlenky zločince v české kotlině Jiřina Hofmanová

Hezká autobiografie kořeněná Orlickymi vraždami. Nic extra, ale špatné to také nebylo.

17.12.2024 3 z 5

V otcových stopách V otcových stopách Danielle Steel

Když ta Steel začala psát tak strašně povrchně. Já nevím jestli už nemá co psát nebo je to množstvím knih co píše... nevím no. Má hodně zajímavá témata, která naprosto nestydatě kazí a nevyužívá. Dám ji ještě šanci, protože mám doma ještě dvě její knihy a pokud nic, tak au revoir.

04.12.2024 3 z 5

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Bylo to neotřelé, mělo to super atmosféru a na přečtení to bylo fajn, je z toho cítit, že autorka je novinářka. Přesto se ke knize vracet nechci.

04.12.2024 3 z 5

Modistky z Tržní uličky Modistky z Tržní uličky Marie Lamballe (p)

Docela fajn čtení, ale kdybych počítala kolikrát je tam zmíněno slovo kurfiřt nedopočetla bych se. A hodně, hodně politiky. Počítám, že druhý díl bude, lepší.

02.11.2024 3 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Tohle bylo sladké, lesklé, hodně sladké, všude Santové, soby, cukrové hůlky, sladkosti, světýlka, věnce, stromy, ozdoby, perníčky a... láska, ale krásná a mě to vánočně nabudilo, jo a tu nákupní mánii vánočních dekorací mám taky!

30.10.2024 4 z 5

Děti v ohrožení Děti v ohrožení Michal Hrdlička

Jako matka dvou dcer jsem považovala za povinnost tuto knihu přečíst a byla velmi zajímavá, určitě přínosná, dojemná a rozhovory s dětmi nás pustili pod pokličku potíží a bylo někdy dosti šokující jak to dítě samo prožívá a vidí, jak málo stačí, aby se něco pokazilo mě vážně děsí.

30.08.2024 4 z 5

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Přesto, že tyto knihy mám obyčejně ráda tak tady tato mi neubíhala a dlouho jsem se s ní trápila, možná proto, že nemám blízko k rybaření a ani nemám chuťové buňky stvořené pro rybky a tady je tento motiv dost výrazný, bylo to nezáživné a krkolomné čtení bohužel.

15.08.2024 2 z 5

Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

Toto nebudu hvězdičkovat, protože u skutečných příběhu to nedělám. Bylo to silné, to bezesporu, leč nemohu souhlasit s označením, česká Anna Frank, to opravdu ne, Anně toto nesahá ani po kotníky, Anna byla jen jedna a myslím, že byť to Bylo poučné a smutné, společné těm dívkám bylo jen to, že prožily tragédii šoa v celé její zrůdnosti, jinak se to nedá porovnávat.

09.08.2024

Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Začátek s polévkou bylo jedno velké au. Chovat se mi takto zákazník v restauraci, tak mu doporučím návštěvu psychiatra.
Linka s mladou Merle to vyvážila, ale pak zase prudký sešup dolů , jiskra a romantika nulová a to já mám nejraději právě tady tento scénář, tedy že se dva nejdříve nesnáší a potom se stane zázrak a bum, je z toho láska jako trám. Sufflé už péct umím, takže za mě žádné wow a pokušení tedy taky zrovna ne. Prostředí Nemecka bylo fajn, mám ho ráda. Ale co mě štvalo nehorázně... každá věta kde se chtěla hrdinka na něčem domluvit končila tím hnusný, odborným slovem "okej" ... takhle se mladí němci baví? Nemyslím, to bylo moderní tak v devadesátých letech a mě to tedy v tom špatném textu vytáčelo a kdyby tak někdo mluvil, taky by mě to štvalo. Takže průměr a to spíš horší.

22.07.2024 3 z 5

Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

První díl ještě šel, druhý byl ovšem opravdu hrozný, tam je všeho jiného, ale čokoláda nikde a když tak velice zběžně, to fakt čokoladovna není toto. Tam se víc dozvíte o tom jak se hraje tenis nebo vyrábí gramofonové desky či ladí klavír. A taky mám moc ráda zvídavé a upovídané děti, ale ta jejich Viktoria mi lezla na nervy. Byla všude a nikde a spíše jako takový malý špión nebo někdo absolutně netaktni, což i děti staršího věku se mohou učit. Takže příště méně Viktorie a milostných linek a více čokolády.
Doufám!

11.03.2024 1 z 5

Anděl života z Osvětimi Anděl života z Osvětimi Nina Majewska-Brown

Taková hodnotná kniha to mohla být, ale vysvětlivky pod čarou stažené z Wikipedie, to je opravdu ostuda, sem to nepatří. Takže za mě zklamání.

28.02.2024 2 z 5

Kniha o těhotenství a dítěti Kniha o těhotenství a dítěti Antonín Pařízek

Je hodně naturalistická, ale zase velice komplexní, obsáhlá a vztažená na české prostředí, mě pomohla, abych zijstila co a jak.

31.01.2024 5 z 5

Malý šikanista Malý šikanista Renáta Navrátilová

Já se moc nenasmála, spíš to na mě hodilo depresi. Naše dcerka je zlatíčko, spinká, zbytečně nekřičí a super se s ní cestuje. Je to Naš poklad. A toto tedy za mě ne.

02.01.2024

Svatba s Winterbornem Svatba s Winterbornem Lisa Kleypas

To je snad aj škoda papíru... nehorázná blbost.

31.12.2023 1 z 5

Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Marie Louise Von Larisch-Wallersee

Nelíbilo se mi to, vůbec to nebylo to co jsem čekala.

04.09.2023 1 z 5

Babiččiny dobroty nad zlato Babiččiny dobroty nad zlato Renato Magát

Recepty co se dají využít na každodenní vaření pro rodinu, z normálních a dostupných surovin, takže když nevíte co k obědu nebo večeři, což já nevím opravdu často tak doporučuji.

03.09.2023 5 z 5

Život po arabsku Život po arabsku Emíre Khidayer

Zajímavé, ale pro mě nepochopitelné.

09.08.2023 3 z 5