NorthFinder

Kniha "se dřevem", krásná i jako ostatní publikace autora.

Čtivá propracovaná kniha, jiná kultura a smýšlení. Možná přečtu ještě jednou.

Jako i dva předchozí díly nezklamala, čtivá, nutí k zamyšlení jako i předchozí povídky.

Čtivá kniha složená z několika příběhů, stoljí za přečtení i k zamyšlení.

Jednoduše psaný autentický příběh, čtivé, rozdíly mezi kulturami. Nejvíce se mi líbily pasáže o pohřbech, popsané podrobněji.

První díl série 4 knih, který uvede čtenáře do jiného časoprostoru než jsme zvyklí. Neměnná pravidla cestování v čase ukazují na možnost změnit vnímání pro obtížné situace, které se staly a možnost vyrovnání se se ztrátou. Citlivé, filozofické, trochu melancholicko-poetické. Opakování některých pasáží ke čtveřici knih patří a nijak to nesnižuje kvalitu čtení.

Druhý díl série 4 knih po sobě jdoucích příběhů, nová témata, vnímání časoprostoru, filozofie toho, co lze a nelze změnit, když už se to stalo. S myšlenkou, že změnou sebe sama lze pohlížet na věci různě. Velmi povedená druhá část série. Čtivé a inspirující.

Pojednává stručně a výstižně o jednotlivých technikách grafiky, jejich rozdílech a použití. Poslouží pro základní přehled i laikovi.

Velmi pěkně podané Japonsko, nejde o průvodce, ale publikaci u kultuře aj.

Nabitý, poutavý příběh, autentický. Čte se velmi dobře. Doporučuji.

Nabitý, opakovaně čtitelný komiks. Osloví mladší i starší ročníky.

Pozvolný, zábavný, nenucený příběh z japonské společnosti. Nechává prostor pro domýšlení.

Příběh z jiné kultury, s jinými zvyky a melancholickými náladami... Čtivé, poutavé...

Procítěný, realistický až naturalistický příběh ostrovní obyvatelky Čedžu. Prolínající se rodinné a přátelské vztahy, drsné prostředí, pro nás neobvyklé obyčeje, válka všech druhů. Zajímavě popsaný historický příběh s dosahem do naší doby. Někdy až mrazící po zádech. Kniha stojí za přečtení stejně jako i další romány spisovatelky. Rozšiřuje obzory. Doporučuji.

Místy zajímavý, ale přeci jen mírně chaotický popis. Nedočteno.

Pěkně psaný, fotograficky bohatě zdokumentovaný průvodce. Je nabitý informacemi, tudíž do něj lze opakovaně nahlédnout bez toho, aniž by byl člověk znuděn. Kniha, která nesmí chybět v knihovně průvodců.

Indiviuální popis jednotlivých výtvarných děl. Čtivá kniha, ve které si každý čtenář vybere svoji zajímavou stránku. Nejedná se o encyklopedicky řaděná díla, a proto lze knihu číst v jakékoliv posloupnosti.

Čtivá knihy s těžší tématikou, místy strohá, ale výstižná i napínavá. Stojí za přečtení, které bude rychlé.

Komplexně pojatá kniha o "terapii lesem" z japonského pohledu. Čtivá, zajímavě zpracovaná problematika spojení člověka s přírodou. Stojí za přečtení a za zamyšlení.