Nudlesmakem komentáře u knih
Mě se tedy po předchozích dílech přečtených jedním dechem toto četlo mizerně. Zdálo se mi to zbytečně překombinované a dějových linek bylo tolik, že jsem si málem musela vedle nakreslit graf. Nicméně konec je takový, že musím pokračovat dalším dílem.
Tak já tedy nevím...druhý díl shltnut za jeden den a pro třetí se budu muset zítra tajně proplížit,aby si doma neťukali na hlavičku.
Jenže zvládnu to do té doby vydržet, jakou věc vymyslí Ellinor?
A zvládnu si rozmyslet jestli je víc boží Sebastian, Billy, Ursulla nebo Vanja?
Super knížka, dobře vymyšleno a skvěle se čte.
Náhodné vybírání knihy a super. Komplikovaný psycholog se závislosti (tentokrát ne detektiv).
Zápletka dobrá,dočteno, chci nášup...takže mažu pro druhý díl.
Moje babička čítala Večery pod lampou. Byli to takové jednoduché, čtivé románky. Když mi bylo 12 půjčovala jsem si je od babičky a tato kniha by mohla klidně být jedním z těchto románků.
Čtivé, ale jsem ráda, že jsem knihu koupila za 59,- a ne za plnou prodejní cenu.
Řekla bych, že druhý díl byl ještě čtivější než první. Vraha jsem si tipla špatně (několikrát ) a duo vyšetřovatelů je fajn. Škoda jen, že má takovou zamotanou minulost. A teď mám dilema, zda se pouštět do dalšího dílu.
Četlo se to samo. Dobře napsané, dlouho jsem si nebyla jistá, kdo je vrah. Oddechovka.
Ale prostě ty české detektivky jsou takové....jako noční rádio. Nenápadné. Člověk si z nich nesedne na zadek. Ale za mě lepší než třeba derektivky od Klevisové.
Pořád byli Chlapečci super, ale asi už toho bylo moc. Už to děti ve školce tolik nebavilo jako první díl.
Prohnilé město je oproti Vranám daleko dynamičtější, spousta nečekaných zvratů, vždy máte pocit, že už víte a najednou je všechno zase jinak. A nezbývá než obdivovat Kazovu genialitu, potažmo autorčinu.
Za mě skvělá kniha od které se nešlo odlepit.
Rychlá knížka, která nijak hluboce nezasáhne, ale neurazí. Asi mám osobní problém s autorkou. Připadá mi její styl psaní takový, že v člověku zanechává určitou zoufalost nad životem. Četla jsem více jejích knih, ale touto zřejmě končím.
Celkem mi trvalo, než jsem se začetla, ale postavy byly skvěle vykreslené, vlastně nezbývalo, než si je zamilovat. A samosebou potřebuji další knihu.
Čteno dětem ve školce. Poslouchaly se zatajeným dechem. Krátké, milé, poučné. Něco mezi paní Láryfáry a A pak se to stalo.
Hezké ilustrace.
Laskavá, dojemná knížka, kterou shltnete za jedno, dvě odpoledne.
Čteno dětem ve školce. Pohádky krásné, kapitoly delší. Sposta slov k vysvětlování a hlavně večerníček je top.
Zajímavé prostředí, které bylo vykreslené tak, že se v člověku opravdu všechno svíralo, přitom nic strašidelného.
Děj napínavý, ne, že by se kniha musela přečíst úplně jedním dechem, ale těšila jsem se, jak se příběh vyvine a říkala si...mám si přečíst další díl, nemám si přečíst další díl a pak....poslední 2 strany rozhodly.MUSÍM SI PŘEČÍST DALŠÍ DÍL!
Prvních 200 stran jsem si říkala kdy už se tam začne něco dít, potom se začalo, ale spousta věcí je dost absurdních. Zaujal mě skvěle vystavěný fantasy svět a chvíli mi zabralo, než jsem se v něm zorientovala, nádherné a v podstatě bezchybné hlavní hrdiny nelze si neoblíbit, protože útočí na to, co milujeme-superschopnosti, pošramocená minulost, přemožení svých vlastních démonů, dokonalá těla a špetka anarchie. Pustila jsem se do dalšího dílu, ale myslím, že knihy v mé domácí knihovně nezůstanou.
Příběh znám díky filmu, ale je to poprvé, co jsem četla něco od Kinga.
Poměrně špatně se mi četl jeho způsob psaní.
Miluji ji už od dospívání. Vrátila jsem se k ní asi po 100 letech, abych se ujistila, že to opravdu byla skvělá kniha a nezklamala.
Mám ráda knihy Miloše Kratochvíla. A myšlenka, že za ošklivé chování můžou rozkmotřidla určitě každé dítě potěší. Teď už jen se rozkmotřidel umět zbavit.:-) 6-leťákovi se pohádka moc líbila. Hned si musel dojít do knihovny pro pokračování.
Já tedy nevím. Roztomilá Sin Sin, otravná Margaret, rozpolcený nebo přitroublý Li-Jen...vážně mě to nebavilo. Vztah Liho a Margaret uz je porad dokola tri knihy ode zdi ke zdi a zločinům chybí napnelismus. Za mě mizerné.