Nuny

Nemůžu si pomoct, ale neskutečná nuda.
Každá stránka je popis, popis lidí, popis míst, popis situací, popis pocitů, to snad ani není možný nacpat tolik popisů do jedné knihy.
Děj žádný, hlavní hrdina blbec. Jediné co mě zaujalo, byly skryté narážky.

Tahle kniha mě dostala.
Je to vlastně hrozně smutný příběh ženy, která je tak rozpolcená city, až to bolí.
Jediného muže, který kvůli ní zemře, si neváží a hledá lásku a potěšení jinde a v čemkoliv jiném.
Pořád jsem si říkala, tak ať se něco stane, ale dopadlo to jako v životě. Bez příkras.

Dílo rozhodně zanechalo stopu. Nejsou všechny pasáže pochopitelné, ale myšlenka je jasná.

Zdálo se mi to moc přeplácané a roztahané. Kdyby to mělo o 50 stránek méně, nic by se nestalo a pointa by zůstala stejná.
Nicméně došlo k některým zvratům, které nejspíš budou určovat další polohy této série, takže čteme dál.

Tak tohle je Pecka.
Ten závěr bych neuhodla, ani kdybych si tu knihu od začátku rozložila po kouskách.
Baví mě to.

Kniha je napínavá a zbytečně se nenatahuje. Líbí se mi ta Darrenova syrovost. Někdy tam ale trochu chybí emoce, takže pak přemýšlím, co tím vlastně chtěl říct. Nicméně nelituji a jdu na další díl.

V druhém díle jsem se opět nic nedozvěděla, takže nezbývá než si počkat na další.
Darren má jednu úžasnou schopnost, překvapovat na každé stránce. Minimálně šestkrát jsem si řekla, no to ne...
Překlad je s chybami a to mi docela vadí.

Rozporuplné pocity.
Téma na pozadí, které nás provází příběhem je naprosto zásadní pro světové dění, jen bych řekla, že ne úplně rozvinuté. Nejspíš to nebyl záměr.
Co se týče zombie, nedošlo k žádnému vysvětlení, takže vlastně nevím.
Doufám, že druhý díl mi objasní vše, co mi tady chybělo.

Předvídatelná kniha plná nelogických absurdit.
Vůbec mě to nebavilo. Na rozdíl od jiných knih této autorky, jsem byla nemile překvapena.

Některé pasáže knihy jsou zbytečně zdlouhavé a hlavně se opakují. Neustále popisy, pláč a nejistota, v každé kapitole. To mě moc nebavilo.
Na druhou stranu kniha má určitě velkou myšlenku, kterou by v tom každý mohl najít.

Kniha vlastně řeší jeden z největších existenčních problémů - obezitu a drogu jménem Jídlo. Ačkoliv je příběh napsaný s hodně velkou nadsázkou, neřekla bych, že je úplně nereálný. Rozhodně se v tom spoustu žen najde, nejen kvůli váze, ale hlavně kvůli sebevědomí, které časem zanikne a zmizí tak ze světa i sama žena, i když stále žije.
Možná to někdy chce, dostat od života pořádnou pecku a dát se do kupy a vzít ho do vlastních rukou.
Neříkám, že je to mistrovské dílo, ale téma je závratné.
Navíc postavy jsou sympatické a příběh nenudí.

Velkolepý příběh několika generací cirkusových rodin a rozmanitých situací.
Úžasné dílo nasycené láskou a vírou v konání správných skutků ve prospěch všech.

Unikátní kousek. Spojit tolik vážných témat tehdejší doby a udělat z toho takové dílo, je vážně umění.

Další úspěšná kniha Jemieho, kterou každý fanoušek dobrého jídla a jednoduché přípravy, musí mít. Vynikající a jednoduché zpracování, které mi zpestří kuchyni a ušetří čas. Navíc výběr pěti surovin, je vždy brilantní.

Kniha má nádherné fotky. Když si recepty čtete, máte chuť, udělat každý z nich a nejlépe hned. Zároveň jsou bezvadně popsané a nijak složité.
Vytkla bych jednu věc a dvě doporučila. Chybí mi celkový čas strávený s přípravou a vařením pokrmu, pak bych brala doporučené přílohy a docela hezké by bylo číst o vzniku receptu, ať to není jen o obrázcích, ale i o čtení.
Už se moc těším na další vydání z této úchvatné řady.

Velmi příjemné čtení na večer. Vše pěkně zapadá a postavy jsou moc sympatické.

Tahle kniha má jednu vlastnost. Je nesmírně čtivá.
I když postavy příběhu působí jako špatný vtip, každý kdo jí začne číst, tak jí musí dočíst. A takhle napsat knížku, to podle mě umí málokdo.
Děj není nijak složitý. Spoustu alkoholu, lží a nevěr.
Jako by ta hlavní zápletka stála na pozadí a vy četli o příběhu několika lidí, kterým se život zrovna pěkně rozsypal. Nakonec to dopadne jako v pohádce.

Nejsem si jistá, zda se tohle může kdy stát.
Žijete život v blahobytu, nic vám nechybí a nejednou ze dne na den se z vás stane zastánce trestanců a vzdáte se všeho co máte, protože špatný svědomí je prevít.
Kniha mohla být minimálně o sto stránek kratší, protože od druhého dílu se myšlenky neustále opakují a je to nesmírně náročné a zdlouhavé. Ani konec pro mě není úplně jasný. Bůh vše napraví? Je to jen o lidech a o tom co dělají, ne v co věří.

Je to moje prvotina ze žánru a dokonce mi sloužila jako předloha pro referát.
Rozhodně zajímavé čtení a určitě ne naposledy.