Janizoun Janizoun komentáře u knih

Ferda Mravenec Ferda Mravenec Ondřej Sekora

Musím se přiznat, že tyto příběhy jsem mým už dávno dospělým dětem vůbec nečetla a připomenula jsem si knihu až zde a to díky komentáři. Tak jsem to teď malinko napravila a četla kouzelné příběhy Ferdy Mravence, Brouka Pytlíka a krásné nafrněné Berušky mým mladším dětem až teď. Úžasný hmyzí svět, hmyzí dobrodružství se dětem moc líbilo a určitě se k němu zase někdy vrátíme.

23.07.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Kniha má velmi vysoké hodnocení a podle mě, zaslouží si to stoprocentně. Je to opravdu krásný, velmi uvěřitelný životní příběh. Knihu hned doporučuji, kniha je čtivá, krásně napsaná a mně se hrozně moc líbila.

15.05.2023 5 z 5

Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Kniha vypráví nejen o čarodějnicích, ale je i o přátelství.
Malá čarodějnice je čarodějnice, která porušuje čarodějnická pravidla, má za kamaráda chytrého havrana, který se jmenuje Abraxas a ten se jí snaží radit, jak se má stát tou nejlepší čarodějnicí.
Když se malá čarodějnice rozhodne porušit zákaz letět na čarodějnický slet - fillipojakubskou noc, dostane se do nemalých problémů.
Tento pohádkový příběh má své pohádkové kouzlo i po tolika letech co byl napsán a dětem i mně se líbí.

31.05.2024 4 z 5

Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

V novém roce, jen co se otevřou dveře knihkupectví, si vybírám první novoroční knížku a bylo tomu i letos. Můj výběr byl tentokrát jasný, pomohlo tomu skvělé hodnocení mých oblíbených čtenářů. Vyhrál Stephen King a jeho "Cyklus vlkodlaka".
Dvanáct měsíců - dvanáct úplňků, kdy bestie vyráží za svou obětí. Vraždí lidská bytost, netvor, nebo vlkodlak?
Tato na pohled opravdu krásná, útlá knížka, je nejen napínavá, čtivá, ale má naprosto úžasné ilustrace.
Povedené dílo už z osmdesátých let, jsem přečetla jedním dechem a moc se mi líbilo.

03.01.2024 5 z 5

Český Honza Český Honza Jiří Horák

Pohádky Český Honza se mi vždycky moc líbily, mým už nyní dospělým dětem také a nyní se líbily i mým ještě malým dětem. Tato pohádková knížka nestárne a bude dál sloužit dalším generacím ke čtení, jako úžasné počtení. Krásné ilustrace od Josefa Lady, to už je jen pověstná třešínka na dortu v této knize.

05.09.2023 5 z 5

Zvonokosy Zvonokosy Gabriel Chevallier

Tato kniha nemá chybu. Je to pohodové, úsměvné, zábavné počteníčko. Tuto knihu jsem četla vícekrát a vždy mě pobavila. Za mě ihned pět hvězdiček a knížku doporučuji.

30.08.2022 5 z 5

Vánoce v Šípkové ulici Vánoce v Šípkové ulici Alena Mornštajnová

Úžasná paní spisovatelka, úžasná osobnost a stejně tak je úžasný tento krásný vánoční příběh ze Šípkové ulice.
Co se stane, když Ježíšek dostane rýmu a musí se doma kurýrovat? Koho oslovit, aby rozdal dárky místo něho? Mohl by pomoci Santa Claus? Nepřijde Šípková ulice o dárky od Ježíška? To se dozvíte v této moc krásné knížce, která se opravdu paní Mornštajnové víc než povedla.
Dle mého posouzení, je tato knížka vhodná i pro začínající čtenáře. Počet stránek, délka kapitol, vhodné písmo a krásné obrázky, to vše může navnadit malé čtenáře a čtenářky k jejímu přečtení.

26.10.2024 5 z 5

Šmírák Šmírák Jan Pelc

Kniha  “Šmírák" vypravuje životní příběh "šmíráka", který sleduje v parku s "partou" ostatních šmíráků mladé dvojice lidí při sexuálních hrátkách.
V knize se prolínají různá časová období. Doba totalitní a i doba nynější.
Mé první seznámení s autorem a kniha se mi četla dobře, je napsaná svérázným - osobitým, hodně syrovým stylem, obsahuje vulgarity.
Mně tento styl psaní nevadí, kniha se četla dobře, rychle. Ráda si přečtu i ostatní knihy od pana autora.

13.04.2024 4 z 5

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

V knížce "Malý špalíček pohádek" jsou kouzelné a nádherné pohádky, které provází dětstvím všechny generace dětí. U nás doma velmi oblíbená knížka, ke které se často vracíme.
O Červené karkulce, O Smolíčkovi, O perníkové chaloupce, O Popelce, O Šípkové Růžence.... a další známé pohádky krásně vyprávěné Františkem Hrubínem a také úžasné ilustrace Jiřího Trnky, doporučuji všem malým ratolestem a také nám dospělým, co jsou někdy rádi dětmi.

06.04.2024 5 z 5

Jarek Nohavica Jarek Nohavica Dana Čermáková

Jarek Nohavica zpěvák - písničkář z Ostravy. Ostrava!!! patří mezi město, které mě kdysi dávno okouzlilo a rodí se tam nejlepší české pěvecké hvězdy.
Knihu jsem objevila díky mému oblíbenému čtenáři "konicekbily" a byla jsem zvědavá na tohoto barda, krále folku a knihu o něm.
Není to vůbec špatné čtení, rozhovory a spoustu informací, jsem spokojená, ale na pět hvězd to u mě není.

16.03.2024 4 z 5

Dětem Dětem Josef Lada

Další nádherná knížka, která patří mezi mé oblíbené a líbí se i mým dětem.
Krásné vyprávění, krásná česká říkadla a v nich i krásné české jména, krásné bajky, úžasné kresby, krásné střední Čechy a Hrusice.
Tuto knihu nelze nemilovat, stejně tak jako pana Josefa Ladu.

Naše Káča

Honza jede
Honza jede z kopečka,
vrzají mu kolečka,
Honza jede, nemá koně,
Honza jede, táhne za ně.

01.11.2023 5 z 5

O chytré kmotře lišce O chytré kmotře lišce Josef Lada

O chytré kmotře lišce je moc pěkná knížka, která mi opět připomněla mé dětství. Lištičku jsem zařadila jako čtení na dobrou noc a mým malým ratolestem se vyprávění moc líbilo. Další milá knížka od Josefa Lady, která baví, líbí se stále a je oblíbená u dětí i v dnešní době, z toho mám obrovskou radost.

22.09.2023 5 z 5

Krakonošovy pohádky Krakonošovy pohádky Hana Primusová

Krakonošovy pohádky se moc dětem líbily a mně také. Pohádek je v knížce sedm a je to příjemné dětské počtení srozumitelně napsané pro děti.
Pán hor vždy zajistí, aby vše dobře dopadlo a každý si vzal také z pohádek nějaké to ponaučeníčko :⁠-⁠) Knížka je i moc pěkně ilustrovaná.

19.09.2022 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak nevím, čtu hodně zklamaných komentářů..., mně se tato kniha moc líbila. Je to trochu jiná "káva" , ale dle mého názoru velmi zdařilá. Jsem ráda, že tuto knihu mám ve své knihovně a není to jen tím, že jsem fanynka Harryho Pottera, ale kniha se prostě povedla. Za mě určitě knihu doporučuji.

27.08.2022 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Tak tento spisovatel mě mile překvapil a všechny tři "Frostovky" jsem četla jedním dechem. A musela jsem si je pořídit i do své knihovny :-) Knihy se moc líbily i mé mamce a ta je náročný čtenář :-)
Po delší době krása v tomto žánru. Doporučuji nejen tuto knihu, ale i další díly. Nezklamala mě ani jedna ze tří knih. Za mě super.

22.08.2022 5 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Čarodějky předčily mé očekávání. Karin Krajčo Babinská je další úžasná paní spisovatelka a její všechny knihy se čtou jedním dechem.
Dokonalý dramatický příběh plný smutku, bolesti, lásky, ale i naděje, to jsou Čarodějky. V příběhu se prolíná minulost a současnost a tak nám při čtení postupně zapadá mozaika příběhu, až do konečného rozuzlení.
Mám všechny knihy od této mé oblíbené paní spisovatelky, všechny jsou skvělé, ale Čarodějky jsou pro mě nyní tou nejlepší knihou co Karin Krajčo Babinská zatím napsala.

Vesmír nám ve své nekonečné moudrosti dává přesně to, co je třeba.
To jen my jsme tak pošetilí a hloupí,
že se ho neustále snažíme přechytračit.

31.10.2024 5 z 5

Václav, kníže Čechů Václav, kníže Čechů Petr Charvát

Profesor Petr Charvát, náš vynikající historik, archeolog, který tu mezi námi už bohužel není a je to obrovská škoda.
Výborně, famózně napsaná kniha o knížeti Václavovi, pohled pana profesora Charváta na tuto osobnost, otázky a jeho odpovědi.
Krásná kniha, pro mě určitě.

V dnešní době, tolik dbající na efektivitu a výkonnost, získalo slovo "posvátno" význam bezmála pejorativní.
Dnes a denně jsme bombardováni výzvami k tomu, abychom si počínali účinně a cílevědomě, abychom soustředěně pracovali na své kariéře a abychom se především naučili přepočítávat vše kolem nás na peníze. Jen málokterým z nás se asi přitom vkrade vzpomínka na citát klasika, který kdysi pravil, že tím, že člověk vybere jedno z řešení otázky před ním stojící, automaticky vylučuje řešení jiná. Kdo tedy volí peníze, získá peníze a pouze peníze. Kdo pak volí lásku, získá lásku a dál už nic. Kdo volí moc ( nikoliv moc ve smyslu " kerak je něčeho moc, tak je toho příliš", nýbrž moc ve smyslu potestas), získá moc a ničeho více. Kdo konečně volí moudrost, obdrží moudrost a dále již ničeho. Tolik o fetiši našich dnů.

Takto začíná předmluva k této knize, která se mi také moc líbila, stejně tak jako se mi moc líbí celá tato kniha.

08.10.2024 5 z 5

Nadace Nadace Isaac Asimov

"Nadace" - tyto knihy jsem už dříve četla a zde na Databázi knih mi byly připomenuté. Neváhala jsem, vrátila se k celé sérii a začala ji postupně znovu číst.
Isaac Asimov byl pro mě mistr ve psaní sci-fi tak, jako je Stephen King mistr ve psaní hororů.
Úžasně napsaná, velmi čtivá, dokonale vymyšlená, to je "Nadace". Buď si ji zamilujete na první dobrou, nebo se Vám líbit nebude. Mně se moc líbí, přečetla jsem tuto sérii dvakrát, což je známka toho, že pro mě je prostě top!
Doporučuji všem milovníkům sci-fi žánru.

19.04.2024 5 z 5

Světové pohádky Světové pohádky * antologie

Známé i méně známé pohádky nabízí tato pohádková knížka, která je stále velmi čtivá a to už čtyřicet devět let.
Nejen dětem, ale i mně se čtení líbilo.
Pohádky jsou pro čtení na dobrou noc delší, tak doporučuji číst dětem spíš přes den, ale čtení je to moc pěkné.
Tři vlasy děda Vševěda, Jak šel synek do světa, aby se naučil bát, Mlsná dívka, Princ Chocholouš, Slavík..., celkem dvacet pět pohádek a k tomu krásné ilustrace, to se skrývá v této nestárnoucí dětské knížce.

28.03.2024 5 z 5

Pučálkovic Amina Pučálkovic Amina Jindřich Plachta

"Pučálkovic Amina" mě až do teď, než jsem si přečetla pěkné komentáře mých oblíbených knižních čtenářů minula a tak jsem to musela napravit a začala jsem tuto krásnou knížku číst rovnou i svým ratolestem. Nejdříve jsem si při prvních stránkách říkala, že to asi nebyl příliš dobrý nápad, že to je spíš knížka určená starším dětem, mládeži, ale nejen mně, ale i mým dětem se příběh moc líbil a každý večer jsme čekali jak se bude odvíjet dál.
Příběh poštovního tajemníka, jeho manželky Andulky, jejich dětí a Aminy, je milé, humorné vyprávění z dávných časů, které pobavilo nejen mě, ale i dnešní generaci dětí.

10.01.2024 5 z 5