Odehnalka Odehnalka komentáře u knih

Letenka do neznáma aneb Rozhovory přes oceán Letenka do neznáma aneb Rozhovory přes oceán Vladimír Kroc

Zajímavý knižní rozhovor s Eliškou Krausovou, starší sestrou moderátora Jana Krause (díky rozhovoru dostáváte nový pohled na jeho osobu, kdy se třeba chopil plně starosti o rodiče apod.). Člověk se toho mnoho dozví o její rodině, nejen o dalších úspěšných sourozencích, ale také rodičích. Nahlédne, jak to funguje v Kolumbii a jak tam prožívá svůj život. Zajímavé a velmi čtivé. Klidně bych uvítala, kdyby kniha byla delší ještě o pár otázek.

23.04.2022 5 z 5

Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání. Četla jsem "V zajetí zimy" a z této knihy jsem byla celkem nadšená, a tak jsem se těšila i na tuto. Nicméně už od poloviny se mi kniha neskutečně táhla, z mého pohledu některé popisy úplně zbytečné, celý ten svět se nějak z mého pohledu bortil a vlastně ani hlavní hrdinky mi nebyly tak moc sympatické. Moc nechápu to nadšení kolem knihy...

09.04.2022 2 z 5

Ptačí smysl: Jaké je to být ptákem Ptačí smysl: Jaké je to být ptákem Tim Birkhead

Skvělá kniha o ptactvu a o tom, jak zřejmě vnímají svět a jak každý druh vnímá ten svět trochu jinak. Pro milovníky ptáků skvělá kniha, naplněna mnoha informacemi a zajímavostmi. Škoda jen, že má hlava není schopna je všechny pobrat. :)

14.03.2022 4 z 5

Dějiny světa v 50 psech Dějiny světa v 50 psech Mackenzi Lee

Jak jsem byla nadšena, když jsem knihu objevila, tak jsem byla zklamána při čtení. Není to vyloženě špatné, výtvarně krásně a zajímavě zpracované. Jen některé vtipy a příběhy mi úplně nesedly. Z mého pohledu někdy přílišná snaha o vtipy, které osobně nesedly. Není to špatné a k některým příběhům se ráda vrátím. Ale prostě mírné zklamání.

24.12.2020 3 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Poslouchala jsem jako audioknihu... No, tak můžu doufat, že jsem se u některých částí přeslechla. Kniha napsaná skvěle, ale prostě ten obsah... je mi z toho smutno a špatně...

11.12.2020 4 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Jakuba Katalpa je skvělá, píše neuvěřitelně čtivě a poutavě, od jejích knih se člověk nemůže odtrhnout. Platí to i pro Zuzanin dech, ani jsem se nenadávala a byla jsem v polovině knihy. Nicméně prvotní nadšení, jak je to čtivé a jak u toho člověku běhá mráz po zádech, mě ke konci kniha začala mírně nudit. Z mého pohledu kdyby byla o fous kratší... bylo by to na pět hvězdiček.

11.12.2020 4 z 5

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Kdybych hodnotila čistě poslední díl, asi bych dala o hvězdičku méně. Dlouho jsem se na začátku do čtení nutila, pak se děj rozjel a já se od knihy nemohla odtrhnout, ale musím se přiznat, že konec mě vlastně trochu zklamal. Nicméně větší část knihy mě pohltila, jako minulé tři díly.
Celkově sérii hodnotím jako skvělou a velmi čtivou, pokud ji čtenář podlehne, tak se od ní neodtrhne. Určitě se k sérii zase někdy vrátím.

22.07.2020 5 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Když jsem viděla to vysoké hodnocení, tak jsem se nejdřív na knihu začala těšit, po přečtení to vysoké hodnocení fakt nechápu. Ano, kniha je čtivá a měla jsem ji dočtenou za pár dní, ale bylo tam neskutečně mnoho věcí, které mě rozčilovaly - třeba hlavní postavy, ať už v časové linii Terezy, nebo Marie. Nemluvě o jejich chování, ačkoliv popis úzkostí oceňuji. Podivný konec tomu taky nepomohl.
Za sebe říkám, že to není žádná sláva.

27.06.2020 2 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Knihy od paní Mornštajnové mám ráda, co si budeme nalhávat, Hanu asi jen tak něco nepřekoná. A těšila jsem se na další knihu. Bohužel jsem ale zklamaná. Kniha je sice čtivá, ale v polovině ztrácí svůj náboj, postavy se mi staly nesympatické. Navíc jsem měla pocit, že to celé časově tak úplně nesedí. S nelehkým srdcem dávám tři hvězdy, ani čtivost a krásné zpracování to nezachrání.

23.07.2019 3 z 5

Důvody, proč zůstat naživu Důvody, proč zůstat naživu Matt Haig

Věřím, že k určitým pasážím se budu vracet, když si budu chtít připomenout, že život je fajn a že bývá hůř a bývá lépe.

03.06.2019 5 z 5

Dívka, která chtěla zachránit knížky Dívka, která chtěla zachránit knížky Klaus Hagerup

Tak tohle byla krásná knižní jednohubka! Krásné ilustrace a krásný příběh nejen pro děti, ale i pro dospělé milovníky knih!

30.01.2019 5 z 5

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Kniha není veselé čtení, je to dost silné kafe a já osobně jsem si ho musela dávkovat po částech hezky postupně, proto mi taky kniha trvala delší dobu.
Kdyby to šlo, dám za ten doslov šestou hvězdu.

30.09.2018 5 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Upřímně, čekala jsem od knihy více. Jsem mírně zklamaná. Ze začátku se příběh neuvěřitelně táhl, až poslední kapitoly se rozjely a já se nemohla od knihy odtrhnout. Nebylo to vyloženě špatné čtení, jen jsem neustále během příběhu očekávala něco víc. To se nestalo. Ale jako oddechové čtení, proč ne.

08.09.2018 3 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Na Psí poslání to z mého pohledu nemá, Psí poslání pro mě mělo větší kouzlo. Ale i tak byla tahle kniha nádherná a bylo to krásné počtení. Knihy od autora se čtou samy.

13.07.2018 5 z 5

Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Nalákal mě trailer na filmové zpracování knihy. Ale tedy nevím... Do dvou minut vlastně dali celý film, takže jestli si někdy vzpomenu, na film se možná časem podívám.
Po knize už určitě znovu nesáhnu, je to taková jednohubka a to doslova, protože to máte přečtené za pár dní. Čekala jsem více. Bylo to uspěchané, konec tak nějak nedokončený.
Chtěla jsem něco oddechového, a to jsem dostala. Ale asi je to spíš pro náctileté...

18.03.2017 2 z 5

Horečka nad ránem Horečka nad ránem Péter Gárdos

I mě příběh okouzlil, krásný, lidský a dojemný. Díky svému formátu je kniha skvělá na cestování, a díky stylu psaní se kniha četla sama.

19.02.2017 4 z 5

Kočičí host Kočičí host Takaši Hiraide

Literární a filozofické pohlazení po duši. Krásná, milá jednohubka na večerní relax. Kniha mě velmi mile překvapila.

17.02.2017 5 z 5

Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Trochu jsem se toho bála, jak bude kniha psaná celá v mailech, bude líbit, ale mile mě to překvapilo! Bylo to originální, často vtipné a také někdy i k zamyšlení.
Sice má kniha pokračování, ale nevím, zda ji budu číst. Konec se mi totiž velmi líbil.

25.12.2016 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Když jsem dočetla první díl Milénia, byla jsem velmi ráda, že mám koupený i druhý díl a tak jsem po něm co nejdříve chňapla. Je to jiné, než první díl, ale neřekla bych, že horší. Postava Lisbeth se mi velmi zalíbila, takže jsem byla ráda, že jsem se o ní více dozvěděla. Nezklamalo to. Je to skvělý!
Musím si co nejdříve koupit třetí díl!

13.10.2016 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Knížka je nádherná a čte se vlastně sama. Ale z nějakého důvodu nemůžu dát plný počet hvězd, protože mi tam něco chybělo.

09.09.2016 4 z 5