oleg121 komentáře u knih
Veľmi pekný a zaujímavý vstup do sveta Stredozeme. Teším sa na veľkú a známu trilógiu, ktorú si však pre svoju rozsiahlosť a zložitosť nechám na neskôr.
Krásny návrat do detstva, hoci s dospelými očami je veľmi vidno, ako veľmi je celá séria nevyvážená. Štýl písania je tiež niekedy veľmi skratkovitý a nedotiahnutý. I tak som veľmi rád, že táto sága existuje a celú generáciu priviedla k čítaniu, vrátane mňa. Palec hore a a autorke ďakujem.
Opäť skvelé pokračovanie, no neviem sa zbaviť pocitu, že sa téma mohla spracovať oveľa pútavejšie a predovšetkým kratšie.
Neviem, mňa druhá časť, žiaľ, veľmi nezaujala. Zatiaľ ju odkladám, no preto, že sa mi predchádzajúca časť páčila a mám v pláne si od autorky prečítať aj jej ďalšie tituly, možno knihe ešte v budúcnosti dám šancu.
V tejto zbierke už je, žiaľ, cítiť, že Doylovi dochádzajú nápady, nemalo to už taký smrnt,hoci ešte stále ide o celkom kvalitné dielo. Verím, že posledné dve zbierky ma budú baviť viac.
Klasická Darcy Coates. Príjemné, jemne mrazivé čítanie.
Kvalitná fantasy od pre mňa neznámej autorky. Teším sa na ďalšie diely.
Zatiaľ asi najslabší Holmes. Román ma bavil, druhá polovica, ktorá začala zmenou hlavnej postavy ma ale nudila. Pritom bola v podstate zbytočná a všetko sa dalo vysvetliť stručnejšie a kniha by bola plynulejšia.
Opäť veľmi dobré poviedky a zároveň vrcholný predčasný záver celého Sherlocka. Neviem, som úprimne zvedavý, ako dopadne ďalší, fanúšikmi vydupaný návrat tohto detektíva, autor môže len prekvapiť.
Výborná klasika, ktorá ani po toľkých rokoch od vydania nestráca na atmosfére a kvalite vykreslených postáv.
Opäť veľmi dobré príbehy- tentoraz ich je až dvanásť,- pričom áno, niektoré bavia viac a iné menej. Napriek tomu je celkom pochopiteľné, prečo sa z týchto príbehov stala klasika, Doyle píše vynikajúco.
Vynikajúci začiatok tejto nehynúcej klasiky. Som rád, že aj slovenský čitateľ si môže prečítať všetky Doyleove detektívne diela v poradí aj s peknými ilustráciami.
Ja som bol spokojný. Iste, môžeme autorovi vytýkať, že príbeh šliape na odkaz Doylovej klasiky (predovšetkým pokiaľ ide o ikonické momenty), avšak ak sa na to čitateľ pozerá ako na zaujímavú, alternatívnu verziu Sherlocka Holmesa, je nutné uznať, že ide o zábavný a dobrý detektívny príbeh, v ktorom sa kombinujú dva veľké literárne svety a je nutné podotknúť, že celkom úspešné. Mňa to bavilo a rád si prečítam ďalšie dva diely.
Nebolo to zlé, avšak Harrisov štýl písania pre mňa nie je celkom vhodný. Cítil som to už pri Červenom drakovi a Mlčanie jahniat moje pocity len potvrdilo. Do ďalších dvoch kníh o Hannibalovi Lecterovi sa už asi nepustím.
Vynikajúca psycho detektívka, ktorá sa miestami až ťažko čítala a teším sa na ďalšie (známejšie) diely. Postava Hannibala Lectera je v tomto príbehu veľmi vedľajšou (hoci aj na tak malom priestore z neho človeka pri čítaní mrazí), ale aj ostatné postavy sú veľmi dobre vykreslené a ku všetkým významným postavám si čitateľ dokáže vytvoriť vzťah. Spokojnosť.
Pekná dobrodružná rozprávka pre malých i veľkých. Bavilo ma to a chytilo od začiatku až do konca. Príjemná oddychovka a ja sa teším na ďalšie pokračovanie.
Opäť som s autorkiným dielom spokojný, avšak musím podotknúť, že miestami bol dej opäť veľmi pritiahnutý za vlasy a ku koncu to začínalo byť aj mierne psycho- čo je ale trend väčšiny dnešných kníh tohto žánru, čo mi aj veľmi často vadí. Inak ale celkom spokojnosť, príjemná mrazivá oddychovka.
Dobre napísaný memoár, ale určite to nebolo ľahké čítanie. Nie som nejaký veľký fanúšik Britney, pár jej piesní poznám a páčia sa mi a sem-tam som niečo zachytil ohľadom jej škandálov a zvláštneho správania. Avšak ak je všetko v knihe uvedené pravda, klobúk dole pred Britney za ohromnú silu. Kniha ma zaujala skôr z tej stránky, že mám potrebu o nej a o okolnostiach a ľuďoch v jej živote zistiť viac, čo bol asi aj zámer. Kniha ma bavila.
Objektívne veľmi pekná a zaujímavá kniha o živote jednej ženy, z ktorej sa stane gejša. Nesadol mi však štýl písania, opisy a neoslovilo ma ani vykreslenie postáv. Som ale zvedavý na film.
Literatúra zameraná na narcizmus, narcistické črty a komplex narcistického zneužívania je (zatiaľ) opakujúcou sa témou vo všetkých zdrojoch. Iste, je to zaujímavé a hodnotné čítanie- tento titul navyše veľmi dobre opisuje efekt narcistického zneužívania na osobu- potvrdzuje sa tým domnienka, že tieto texty môžu byť pre ľudí predovšetkým odrazovým mostíkom a nie nejakým Zlatým Grálom, ktorý by jedincom na ceste k uzdraveniu poskytol všetky odpovede a riešenia. Myslím si, že pre tituly tohto žánru ide o najlepší možný kompliment.