Ookmalej Ookmalej komentáře u knih

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Fakt jsem se dobre bavila. Zhltla jsem druhy dil stejne jako ten prvni. A musim rict, ze takhle zamotanou a napinavou knihu jsem v ruce uz dlouho nemela. Ta scena v palaci a v zahrade se zviraty, to byla pecka! Fakt jsem se bala, ze Vodicka (muj favorit) umre diky nejake blbe nahode. Ale nastesti vse dobre dopadlo a ja se radostne vrham na dalsi dil.

16.09.2021 5 z 5

Pán ledové zahrady 2 Pán ledové zahrady 2 Jarosław Grzędowicz

Ja jsem se tak neuveritelne dobre bavila. Totalne me to vtahlo! Svet vytvoreny autorem me fascinuje a s kazdou dalsi strankou se do nej zaziram vic a vic. Kazdy vecer pred spanim jsem precetla kousek (aby mi kniha "dlouho vydrzela") a zvykla jsem si na tohimona a Drakkainena natolik, ze asi budu hodne v depresi, az tu serii doctu a pribeh se uzavre.
A proto smele do tretiho dilu!

26.08.2021 5 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Snazim se to brat s nadsazkou, protoze tyhle duchariny jsou na cteni na dovolenou nejlepsi, ale i kdyz zavru obe oci, furt mi to pripada jako desna blbost.
Moje analyticke ja pri cetbe mlatilo hlavou o pomyslnou zed a rvalo, "Proc, proboha zivyho, proc?!", nacez se schovalo, tise se houpalo v koutku a broukalo si pisnicku o kotatkach...

05.07.2021 2 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Jako čtení na dovolenou je tahle duchařina ideální. Už jsem si zvykla v knihách od Coatesové nehledat příliš logiku nebo alespoň trochu uvěřitelnosti, takže ji nadobro zařazuju do "odpočinkové četby". Četlo se to svižně, děj nestagnoval.

29.06.2021 3 z 5

Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Ten parchant Kotleta! Žiju v představě, že je to jen páně Kyšovo zlý alterego, jehož knihy nechci číst, ale díky spolupráci se Sněgoňovou bylo čtení Legie pecka!
Ti dva gauneři způsobili, že jsem tu knížku zhltla za pár dní, a to se běžně u čtení děsně loudám.
Nesnáším sama sebe za to, že se mi to tak líbí. Chci další díl, okamžitě!

17.06.2021 4 z 5

Pán ledové zahrady Pán ledové zahrady Jarosław Grzędowicz

Tak já jsem naprosto ohromená. Tam, kde čekáte epické děje, je akce. Tam, kde čekáte patos, je dobře vykreslená situace. Tam, kde čekáte krveprolití, se stane něco naprosto nečekaného. Zařazuju Grzedowicze mezi svoje oblíbence.

17.06.2021 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Bylo to lepší než dosud přečtené duchařiny. Jen některé nelogické věci mi opět neseděly. Mezi námi, mrtvolu starou 24 hodin nemůžou ve velkém žrát červi. Taky mi profilově nesedí motivy vraha. Ale jinak na béčkový horor je to čtivé. Ideální na dovču na chatu.

15.06.2021 3 z 5

Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Tohle není jen kniha pro děti. Je pro všechny, kteří dokáží vstoupit do světa Fantázie a tvořit nové příběhy. Jímá vás ohromení, strach, lítost i radost. Právě proto stojí za to tuhle knihu číst.

26.04.2021 4 z 5

Smršť Smršť Jozef Karika

Karikuv styl ma v sobe neco z Kinga. O tom neni pochyb. Navodi bezutesnou atmosferu, dostatecne si hraje s emocemi ctenare, tvaruje postavy jako kdyz dite modeluje z plasteliny.
Chvilemi me prijemne mrazilo, na druhou stranu Karika ma urcita schemata v psani, ktere pozorny ctenar muze vysledovat.

Jen mi vadil font knihy (Argo). Blbe po tom klouzaly oci.

Jinak jsem s knihou spokojena. Autor splnil ma ocekavani.

25.04.2021 4 z 5

Lars pod palbou Lars pod palbou Daniel Gris

To už jsem jako na poslední stránce?! Ty brďo, to fakt uteklo! Takovej zvrat jsem nečekala, to bylo drsný.
Opět Lars ve formě, jako vždy, s nikým se nemazlí a trousí jednu super hlášku za druhou.
Už teď se těším na další díl.

06.04.2021 5 z 5

Čarostřelec Čarostřelec Jan Horníček

Mysteriozni detektivka zasazena do nehostinnych Jizerskych hor s uchvatnou zapletkou. Myslim, ze pan Hornicek ma pred sebou slibnou spisovatelskou karieru.
Audiozpracovani od Ceskeho rozhlasu je fantasticke! Nemohla jsem se od pribehu odtrhnout. Uz dlouho jsem necetla neco tak poutaveho (a to detektivky nemusim).

02.04.2021 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Dobra ducharina pro oddech od vazne literatury. Jen mi vadily obcas logicke chyby typu, ze huste prsi, ale o dva odstavce na hrdinu zasviti mesicni svetlo. Nebo je noc a o pul stranky hrdinu osviti paprsky slunce...
Kazdopadne pribeh me celkem bavil. Jen na hlavnim hrdinovi je poznat, ze knihu psala zena. Mnoho myslenkovych pochodu mi na Daniela vubec nepasovalo.

01.04.2021 3 z 5

Snová novela Snová novela Arthur Schnitzler

Takový snový, melancholický příběh. Nádech erotiky a skryté psychologické významy symbolů. Poslouchala jsem to jako četbu na pokračování a musím říct, že na dobu, v níž to bylo napsáno, je to dost odvážná novela. Krásný jazyk, kterým je to psané, dodává příběhu plastičnost.

17.03.2021 3 z 5

Něžná je noc Něžná je noc Francis Scott Fitzgerald

Nebylo to špatné. Hlavně ty výkyvy Nicole. Cítila jsem ke konci z postavy Dicka takový chlad a nemožnost utéct ze situace, od společnosti, od vlastního zkaženého já. Nečtu klasická díla často, ale kniha mě bavila hlavně kvůli její rozhlasové adaptaci. Dodalo to tomu další rozměr.

17.03.2021 3 z 5

Kasino Infernale Kasino Infernale Simon R. Green

Oddechovej akčňák pro chvíle, kdy vám svět leze krkem.
Klasický Eddie Drood, který jako obvykle s úžasnou britskou grácií nakopává zadky všem „zlounům“ v dosahu. Nevím zda je to tím, že Greena čtu už moc dlouho, ale zdá se mi, že se Eddie vykecává v nejméně vhodných chvílích. Ale bavila jsem se. ;-)

07.03.2021 3 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Je to dobre napsane, poutave. Ale jednu hvezdu ubiram, protoze mi uz leze na nervy, jak pomalu v kazde druhe knize je nacpana tematika LGBT... Jako by normalni heterosexualni hrdina uz byl veci minulosti. Chapu, ze odlisna sexualita si zaslouzi rovnopravnost a ted je to ve svete velky tema, ale je fakt nezbytny to cpat vsude?

12.02.2021 4 z 5

Knihomol Knihomol Stefan Zweig

O zanikajícím světě židovského handlíře s knihami, který je duchem doby vyvlečen na mráz a ohlodán na kost. Protože žil ve světě, který se bez jeho vědomí změnil.
To vše dobarvuje autorův květnatý jazyk.

27.01.2021 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Já se tady nahlas řehotám na celej byt! Během čtení jsem se málem udusila smíchy, protože jsem omylem vdechla kafe, který jsem zrovna pila.
Doufám, že tenhle svazek četl taky kníže Schwarzenberg. :-D

23.01.2021 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Slabsi nez prvni dil, ale nadherny moment byl, kdyz se pan Spok pokusil opravit sekacku a pri popisu navstevy skolnich vyletu na Kostce jsem se smala fakt nahlas. Aristokratka je serie proti trudnomyslnosti. :-)

23.01.2021 4 z 5

Kniha o Jizerských horách Kniha o Jizerských horách Miloslav Nevrlý

Autor pise poutavym jazykem, predklada mnoho zdroju povesti a mnohdy vyvraci jejich pravdivost. Poslouchala jsem rozhlasovy vyber povesti z knihy a musim rict, ze misty je to trochu morbidni. Samy pomnik, vrazda, sebevrazda a nestesti. Casto kroutite hlavou nad tmarskymi fantaziemi lidi (napr. povesti o slavnem a pokrokovem leciteli doktoru Kitlovi).
Nicmene bydlet trochu blize Jizerskym horam, hned si udelam vylet po zminenych mistech.

20.01.2021 4 z 5