ozzak Online ozzak komentáře u knih

Slavoj Žižek a kritika ideológie Slavoj Žižek a kritika ideológie Ján Ruman

Zajímavá publikace která vznikla na konferenci o jednom z nejvecich levicových filosofů současnosti Slavoje Zizky 7 českých a slovenských filosofů přispeli každý jedním prisepevkem rozborem díla Slavoje Zizky
Doporučuji všem příznivcům levicové politiky a příznivcům Slavoje Zizky.

12.06.2023 5 z 5

Chemické případy Sherlocka Holmese Chemické případy Sherlocka Holmese Wacław Gołembowicz

Další skvělý pokračovatel díla síra Artura doyla příběhu Sherlocka holmese velmi dobře detektivní povídky tentokrát s chemického prostředí kde detektiv musí čelit tentokrát geniálním chemikovi ktery své znalosti dá do služeb zločinu. Povídky byli když sem byl ještě malý vysílány v pořadu meteor i po letech nestratili svoje kouzlo.

04.05.2023

Teplouš / Dopisy o Yage Teplouš / Dopisy o Yage Allen Ginsberg

Hodně zajímavá 2 kniha od beatnicke legendy Burroughse. Prvni je jeho známí Roman Teplou druhá část knihy o nic zajímavější obsahuje dopisy Burroughse jinému betnikovi Ginsbergovi a naopak dopisy s jižní Ameriky od roku 1953 do roku 1960 kde hledali indianskou drogu yage. Doporučuji všem milovníkům beatnicke literatury.

17.03.2023 5 z 5

Interview s Jackem Kerouakem pro Paris Review Interview s Jackem Kerouakem pro Paris Review Ted Berrigan Berrigan

Moc pěkná knížka rozhovor s beatnikem Kerouacem který proběhl 2 roky před jeho predcasnou smrti ve kterém bilancuje svůj bohatý život

06.03.2023 5 z 5

Poison Heart. Přežil jsem Ramones Poison Heart. Přežil jsem Ramones Dee Dee Ramone

Super kniha od punkové legendy dee ramone baskytarysty a hlavního skladatele kapely ramones. O jeho velmi drsné životě od raného mladí v Německu které bylo poznamenáno že se narodil 6 let po druhé světové valce ve velmi problémové rodině po jeho začínajícím skusenosti jak s alkoholem ale i drogami které ho provázeli po celý jeho život po pravé vznikající punkové o hnutí kterého se stal součástí. Kniha velmi věrně popisuje velmi realistický bez žádných skrupulí punkovu kulturu 70 a 80 let která byla na alkoholu tvrdých drog a skandálu na některých se i sám autor podílel. Doporučuji všem kdo mají rádi punk nebo drsnejsi literatury.

31.01.2023 5 z 5

Mně 13 Mně 13 Filip Topol

Úžasné kniha deník 13 leteho Filipa Topola.

21.01.2023 5 z 5

Jako pes Jako pes Filip Topol

Moc pěkné povídky s 80 let od Filipa topola nejvíc mne dostala povídka o alkoholu ztělesněním starým dědou rád se k ní budu rád vracet

04.01.2023 5 z 5

Spánek rozumu na levici: Kritika politické hlouposti Spánek rozumu na levici: Kritika politické hlouposti Jiří Dolejš

Hodně zajímavá kniha od levicoveho politika Jiřího Dolejs na téma levicové politiky rozbor proč levicová politika selhala příčiny selhání kam by se mnela ubírat a čeho by se mnela vývarovat. Velmi podnetna kniha doporučuji vsem kdo hledá řešení na současnou krizi levice.

27.12.2022 5 z 5

Šťastné a hrůzostrašnější: Druhá antologie štědrovečerních hororů Šťastné a hrůzostrašnější: Druhá antologie štědrovečerních hororů * antologie

Moc pěkny výběr vánočních ducharskych hororových povídek s viktoriánského
období.

14.12.2022 5 z 5

Nirvana: Jak vznikaly písně Nirvana: Jak vznikaly písně Chuck Crisafulli

Výborná kniha rozebirajici texty nirvany

23.11.2022 5 z 5

Filosofické dílo. Sv. I, Útěcha z ontologie Filosofické dílo. Sv. I, Útěcha z ontologie Egon Bondy (p)

Bondyho filosofická otologicka detektevika.
V kniha obsahuje Bondyho zásadní práci na téma ontologie.

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Jeden můj první román od krále hororu Kinga tentokrát o mimozemské síle která zipnotizuje obyvatelstvo jednoho městečka proti kterému pár obyvatel zůstalo imuni tak s ní můžou bojovat.

Za soumraku Za soumraku Stephen King

Další skvělé povídky od krále hororu kinga

23.11.2022 4 z 5

Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

Velmi ponury ale pěkný jediný Roman od skvělé básnírky dost mrazí když pomyslím že autorka po napsání krátce spáchala sebevraždu

02.10.2022 4 z 5

Temné vody Temné vody Kodži Suzuki

Moc pěkná kniha hororových povídek se společným prvkem vodni živel

09.08.2022 4 z 5

Sen ve snu Sen ve snu Edgar Allan Poe

Klasická poezie od Mistra E. A. Poe která ovlivnila moderní poezi obsahuje nejznámější báseň havran doporučuji všem milovníkům dobře temné poezie

01.06.2022 5 z 5

Kadiš a jiné básně Kadiš a jiné básně Allen Ginsberg

výborná sbirka poezie pro všechny milovníky beatnické generace povinost nejen přečíst ale i vlastnit. Allen Ginsberg od překrásne basně kadiš věnované své zemřele matce až po další skvěle psychedelické básně psané pod vlivem ruznych omamných látkách skvěle navázal na svoji taky skvělou sbírku kvílení.

19.01.2022 5 z 5

Po nás ať přijde potopa! / Radosti života / Nové verše / Don Juan Po nás ať přijde potopa! / Radosti života / Nové verše / Don Juan František Gellner

Kompletní poezie anarchistickyho burice Františka Gelnera prvního ceskeho punkace. plná ironie sarkasmu a navíc poezie ktera nesratila aktuálnost i po 100 letech velmi aktuální báseň je tahle
Drahota
Maso stoupá, mouka stoupá je to Veru doba hloupá!
Že však bude pivo dražší na člověku nevynasi.
Drahota všem lidem vadi, kdož si časem kávu sladu.,tez zle je tem, kdož kouří. Kam to vede lid se bouří!
Že snem zemský nepracuje, mnohý stav to pociťuje, že však delna riska ráda je, Toť ještě věci vada.
Naší slavní politici podle všeho dají říci si pro předlohu branou do jednoho muže vstanu.
Vypisou zas nové daně, cech se bude driti na ně, neb mu brani mozku lenost vidět svoji zoztrocenost.

18.12.2021 5 z 5

Hipík Hipík Paulo Coelho

moc pekná kronika 60 let kdo má rád tohle období doporučuju

14.08.2021 5 z 5

Na cestě s Janis Joplin - biografie první velké rockerky Na cestě s Janis Joplin - biografie první velké rockerky John Byrne Cooke

Moc pěkná knížka o janis joplin a o 60 letech kdo má rád tuhle éru a zpěvačku tak doporucuju

25.04.2021 5 z 5