ozzak komentáře u knih
Velmi zajímavé povídky od polského betnika o jeho cestách a úvahách o životě rád se k knížce rád vrátim.
Moc pěkny krátký vtipne surealisticky betnicke povídky.
Povídka, o pivu
V zimě vařím rád pravil kdesi v Kalifornii sedesatilety italský kuchař a odborne přitom sviral sklenici s pivem byl to muz, který věděl naprosto přesně, co pivo obnáší. Bylo pro něj otevřena kniha.
Kazdou jeho stránku znal nazpaměť.
V zimě vařím rád opakoval. To je dobře období. Vlete je příliš horko.
Musím to vědět. Vařím už 42 let. Vždycky je to stejné. Jediná dobrá věc na letním vařením je to, že vypiju vlc piva, ale to dělám celý rok a v zimě, kdy není tak horko
Je můžu pit zrovna tak a chutná mi ještě víc.
Dal si loka.
Všichni mi známi pijou moc piva
Nevymlouvam jim to.
Proc také?
Rad se knizce rád vrátím
Díky. Ctenarske výzvě sem sahnul na knihu mého dectvi od aurora Jules verne o dobrodružné cestě do středu země i po těch letech kniha neztratila svůj půvab a navnadilo po letech znova přečíst nějakou knihu od Julese verna autora mého dectvi.
Moc pěkná Česká surrealisticka poezie před 2 světovou válkou
Na pozlacených napísech
Průsvitné úsměvy
Vzpomynky
Utle stonky konvalinek
Slova znehybnela ve vůni vánku
Zvoneckove oci
Polibek vydávající mrtvé hnijici v prsou.
Rad se knížce budu vracet.
Další pěkná kniha od betnicke legendy Jacka Kerouaca napsaná 2 roky před predcasnou smrti. V knize se vrací do období svého mládí v rozmezí 1935-1946. Kde se od nadějného fotbalisty po krátkou namornickou kariéru po obvinění spoluúčasti na vrazde až jeho první skusenosti s omamnima látkama a seznámením s přáteli kteří se stanou v budoucnu betnickou generaci. Rád se knížce zase rád vrátím.
Zajímavá kniha o zamozne židovské rodině se Sudet která utíká před hitlerem pro obsazení Sudet do Prahy a pak se pokoušejí neúspěšně utéct po obsazení celé České republiky ale neúspěšně tak se aspoň podaří zachránit Ikdyz s velkými obtížemi 6 leteho syna pepika.
Moc pěkná knížka sice fikce ale i tak působivá kniha o holokaustu a hlavně o Osvětiny hlavní hrdina hraje proti dozorcum šachy o život po letech se s dozorcem který to vymyslel potká na šachovem turnaji. Velmi působivá kniha.
Moc pěkné netradičně napsaný životopis Allena Ginsberga ve forme volnýho verše od Eda Sandrse.
Pondělí 26 srpna
V Lincolnove parku vyrostly barikády na obranu práva spát přímo tam půl hodiny po půlnoci policie s obusky na barikádu zaútočila.
Tu noc pochodovali za metarskym vozem, který místo vody stříkal slzny plyn!
(Tyhle strašidelné metody policejního státu že by dary od zahrádkářů nebo CIA a jejího programu chaos?)
Pro mne to byla v roce 1968 poslední tečka důkaz že stat je strácen
Ginsberg řekl :
Pustili na mne plyn při skandovani AUM se stovkou mladých hlasů pod stromy....
Starosta Daley napsal krvavý a vulgární scénář pro americké děti "
Rad se ke knížce budu vracet
Doporučuji všem příznivcům Allana Ginsberga a beatnicke literatury přečíst a vlastnit.
Hodně vtipna kniha receptu ktera velmi pobaví ale po uděláno jídel taky velmi chutnají velmi rád podle kuchařky rád vařím a vždy se jídlo velmi povedlo.
Básně od neznámých českých anarchistickych buricu které neomrzí dalsim přečteni.
Jan duhan
Poslední můj smích
Pro skrane moje vavrin neroste
pro kosti mě se Slavím nestaví, snad hrob můj jenom trávou zaroste a ruda růže zkvete u hlavy
A drobné moji tiché práce plod, již málo, žel jsem tady zůstavil, si predavati bude příští rod, však zvi kdo sotva, že sem tady žil.
A hrobu mého tmavou nad derou čas poletí. Já klidně budu spát, červi se mého těla nazerou, do úst se, oči bude hlína drát.
A kostí me az jednou vynést daj, snad lebka má se ještě zasklebi, ústa se její děsně zachechtaj tě směšné, lidcke bajce o nebi
Moc pěkna poezie která baví i po dalším přečtení.
Narozeniny
Cas zestarnout, ne zkrátit plachtu, bezpečný a umirneny, ale zdravěji hnát kyl s přídi pod nohama.
Čas tvrde žít a osamet :člověku po padesáti jsou plamenooke dívky stale krásně, on sám však nikoliv.
Čas vasnivosti.
Jako dívky svkajici šat i nahá pravda má stejnou vlastnost:ony i ona jsou dosažitelné.
Čas pohrdat-smirem tam pod pridi: smír je oceán jejž krizuj a dobyvej, než posléze v něm utones.
Čas pro toho - kdo zpola promarnil letní pasat-aby hvizdl na zimní bouří na vysoké slepé útesy Terry incognity.
Moc pěkná knížka rozhovoru bývalím šéfem mord party který se podílel na vzniku výborných kriminálních seriálu první oddeleni a 90 které byli napsaný na základech jeho kriminálních případů.
Skvělá sbírka od legendy českého surrealismu Karla Sebka. Doporučuji v sem milovníkům surrealismu já se rád ke knížce vracím hlavně ve večerních hodinách je přímo magická poezie.
Basen vyrůstá jako žiletka a tohle jaro jsou zuby a nehty bráním se slovy proti literatuře nemoci člověka proti člověku a jiné živé noze kdy nerozkvete ani klavír na louce báseň pro opice a za komunismus
jako svět soustředěný v pohledu všech oči me rozpadající se tužky říkám hovno uprostřed zločinu poezie a toho rána když noc odchází po špičkách.
skvěly výbor poezie od beatnicke autorky k které se rád vracím a neustále mne nepřestává bavit.
Rekviem
Myslím že poznáš ze rakev není nic moc holka. Soupnou tě tam hezky tuhou.
Prý je tam zima a červi a tak jsou tam jen kvůli sobě.
Myslím že se budeš chtít obrátit na bok tvoje vlasy nevydrží zůstat v klidu věcne a ruce nevydrží takle zkřížené.
Myslim že tvoje rty nevydrží zůstat sami.
Pěkný výbor zajímavich pověsti z východních Čech oblasti náchodcka.
a jeho okolí.
Hodně příjemné meditační texty od beatnicke legendy Jacka Kerouaca.
Ja jsem zlata věčnost ve smrtelné živé formě
Všechny tyto svebytnosti se již rozplynuly. Einstein zjistil, že tento přítomný vesmír je rozpínájici bublina, a ty víš co to znamená.
Podívej se na svůj malicek, mezi jeho prázdnotou a praznotou nekonečná není žádný rozdíl
Rad se knížce budu vrace velmi uklidňující knížka.
Moc pěkná surrealisticky hravá krásně ujetá betnicka próza.
Plná chytání pstruhů v Americe.
Nehazejte atomovou bombu do starých pstruzich vod!
Isaac Walton by bombu nenáviděl
Mušky Royal si rakety no.
Určitě se ke knížce rád vrátim.
Krásná betnicka poezie od české basnirky. Rád se knížce budu vracet
Co povídá svíčka
V seru si říkám do svíčky mluvim
Zabiju popelník uskrtim myš
Rozlousknu ořech a zlomím si zub
A svíčka povídá
Zapálím duši
Uhořím vlasy poleju vodou a bude tma.
Hodně zajímavý román od krále hororu o cestování v case a důsledky které toho můžou nastat.
Hlavní hrdina se díky tak zvane králíci nory kterou mu může jeho přítel ukáže dostat a roku 2011 do roku
1958. Rozhodně se v tom roce zůstat a prožít život v Americe až do roku 1963 aby zabránil atentátu na, Kennedyho poznává při tom život v té doby úkol se mu prez vydatné problémy podaří uskutečnit ale tim úplně změní historii. Román tím naznačuje jaké problémy může způsobit cestování casem. Rád si knížku po čase zase rád přečtu.
Hodně zajímavý postapocalipticky
Roman od Jáchyma Topola ktery si rád přečtu ještě jednou kde sem asi vlastní vinou ne všechno pochopil.