pablito pablito komentáře u knih

Zákony života platné pro celý svět Zákony života platné pro celý svět John Templeton

Tahle knížka je ideální medicínou na nočním stolku, užíváním po kapkách stále dokola si zaručeně zlepšíš život.

29.06.2020 5 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Knížka, v které jsem našel spoustu myšlenek, které se mnou rezonovaly. A to se pak jednak hezky čte. Pasáže o sportovních celebritách bych osobně v takové míře nepotřeboval, ale knížka nebyla psaná jen pro mně :))

26.06.2020 4 z 5

Jak se věci mají Jak se věci mají Ole Nydahl

Instantní, ale výživná knížečka, kterou může ocenit každý, kdo se o buddhismus zajímá.

25.04.2020 4 z 5

Vládcové v dějinách Evropy 1 Vládcové v dějinách Evropy 1 Otakar Dorazil

Obdivuji fundovanost a píli autora toto napsat (a to má ještě další díly). Bohužel svoji píli nasoukat takové obrovské množství jmen do hlavy a orientovat se v nich už pochválit nemůžu. A dokud se to nezlepší, tak si další díl netroufnu.

12.04.2020 3 z 5

Z vody a ducha. Rituál, magie a zasvěcení v životě afrického šamana Z vody a ducha. Rituál, magie a zasvěcení v životě afrického šamana Malidoma Patrice Somé

Úžasná kniha, tak trochu má v sobě esenci Školy malého stromu a Carlose Castanedy (a obojí miluji). Rezonovala i s mými osobními prožitky a tak to prostě bude jedna z mých nejmilejších knih.

12.04.2020 5 z 5

Klub podivných živností / The Club of Queer Trades Klub podivných živností / The Club of Queer Trades Gilbert Keith Chesterton

Příjemná oddechovka před spaním, která plyne tak zvolna, že jsem měl někdy potíž udržet myšlenky v příběhu ...

04.03.2020 3 z 5

Anarchista Čtvrtek Anarchista Čtvrtek Gilbert Keith Chesterton

Po Kafkovi to byla pro mně příjmená relaxace. Hezky psané, vtipné a našel jsem v tom i zajímavé myšlenky.

29.02.2020 4 z 5

Povídky Povídky Franz Kafka

Na mě to bylo dost těžký, asi jsem se dostatečně nesoustředil, ale nedařilo se mi dostat za slova. Smysl některých povídek mi úplně unikl.

27.02.2020 2 z 5

Psychomagie Psychomagie Alejandro Jodorowsky

Jedna z nejlepších odborných knih, které jsem v poslední době četl. I když to tak zpočátku nevypadalo. Kniha však graduje a zejména v části "Lekce pro mutanty" je jedna perla za druhou.

24.02.2020 5 z 5

Držte si své děti Držte si své děti Gordon Neufeld

Výborná kniha pro každého, nejen pro ty, kteří jsou aktuálně v rodičovské roli. Koupil jsem si ji jen díky marketingovému tahu jako druhou k jiné knize (a která mě nakonec zaujala méně než tato) a nelituji. Vždy platí "kdo hledá, najde". V této knize toho můžeš najít hodně i o sobě samotném.

11.02.2020 5 z 5

Smečka rváčů Smečka rváčů Markus Zusak

Líbí se mi jazyk, který dokáže vtáhnout do prostředí. A líbí se mi i příběh. Knížka stojí za to. Přestože favoritem této trilogie je poslední kniha.

14.01.2020 4 z 5

Roky pod psa Roky pod psa Markus Zusak

Knížka je čtivá, má i myšlenky. Nicméně udělal jsem asi chybu, že jsem nejprve přečetl Když psi pláčou, která nasadila laťku hodně vysoko.

05.01.2020 3 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Michael Shaara

Jistě velkolepé dílo, nicméně rozsáhlé pasáže věnované vojenské taktice a strategii mi připadaly nekonečně zdlouhavé a nudné, protože mě tato problematika nepřitahuje. Přesto přečtení knihy nelituji, protože vede k zamyšlení nad paradoxy každé války, ale i nad otázkami odvahy, hrdinství, smrti, přátelství, cti a té opravdové morálky (tedy toho všeho, co dnes velmi chybí).

24.11.2019 3 z 5

Prevítem snadno a rychle Prevítem snadno a rychle Simon Brett

To se dá číst pořád dokola :)

09.11.2019 5 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Knížky o spirituálních bytostech mám rád, ale toto nebyl můj šálek čaje.

08.11.2019