paja0903 paja0903 komentáře u knih

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Fakt nevím, co všichni na téhle knize mají. Mě vůbec nezaujala. Po pěti předčtených stránkách jsem jí odložila. Nelíbila se mi. Daleko více se mi líbil příběh od spisovatelky Jodi Picoult - My Sister's Keeper.

08.06.2014

Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Musím uznat, že kniha má krásné tajemné obálky, které mě knihkupectví uchvátily ale to je vše.

Opravdu prosím už tohle nepište. Je to ohrané. Myslím, že bych tu mohla jmenovat milion knížek, které mají podobné téma neli úplně stejné. Co na tom každý vidí a proč každému to připadá dost žhavé?
Ona - slušná holka bez jakého problému
On - rebel s tajemnou minulostí s sexy tělem, kterému každá holka vleze do postele.
Ehh otázka? Proč je v každé takové hloupé knize právě tohle? Copak hodné a slušné holky opravdu dokážou rebela ovládnou? Nebo...chápete jak je to myšleno? Protože tohle bylo ve všech knihách (krásná katastrofa, After.....)

Pokračovat ve čtení nechci. Je mi jasné kam to vede a jak to skončí...2 hvězdy a jen proto, že ty obálky jsou fakt pěkný

30.04.2024 1 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Nebudu lhát originální příběh to není. Je to jako kdybychom vzali pár telenovel z Jižní Ameriky. Hádky, drogy, sex či hazard a tajemnství co nesmí vyjít na povrch. Vůbec bych se nedivila kdyby v dalších dílech bylo něco jako: "Ella má za bratra Reeda" - tedy nejspíš ne ale.....aby to mělo: "WOW" kouzlo

Kniha doma ležele 6 let bez povšimnutí až díky reedici jsem se znovu do knihy pustila.

K Elle mi strašně lezla na nervy. Já nevím proč. Vadilo mi jak věčně fnukala, že jsou k ní všichni hrubý a že tam už v té rodině nechce být. A pak se je shopná se vyspat s Eastonem? Prostě mi to její chování vadilo...Reed, Reed plnou hlavu jeho jak 10 dítě co touží po nějaké hračcě. Holt jsem jí v tom nerozuměla a i rozuměla. I když její drzá pusa občas pobavila. Na konci knihy mi připadala jak 10 dítě. Utíkat před problémem o kterém vlastně nic ani neví. Tváří se ublíženě - ale chápu pak by tu nebyla série

...all it takes is one word from him and youll be nothing here. Insignificant. Invisible. Or worse.

Reed, Easton, Gideon, Sawyer a Sebastian mi připadali daleko lepší postavy než Ella. Kdyby vycházeli knihy z pohledu jich, bylo by to dalo zajímavější než to číst z pohledu Elly. Všichni měli něco zajímavého a tajemného, kdy člověk potřebuje vědět o nich vše. Mrzí mě, že si mohu předčíst jen něco o nich. Brala bych je všechny domů i s problémy co mají. Dlouho jsem nečetla něco kde jsem si zamilovala všechny kluci...přála bych si být u jednoho z nich a aby mi řekl:

"Youre a Royal now.

Telenovely mě už nebaví. A toto bohužel byla. Ale i tak mě to bavilo už jen kvůli klukům

31.03.2024 2 z 5

Zazářit Zazářit Jessica Jung

Co vlastně napsat. Kpop jsem poprvé spatřila někdy v roce 2007 v té době kdy v tomto světě neexistovala skupina BTS

Už tehdy mi připadalo všechny nelogické. Neskutečné tréninky, které trvají až 10 hodin a jsou blbé bolesti, ponižování, snížení sebevědomí, neskutečné až nelogické diety, plastiky, povídání o tom co je krása a já nevím co ještě nemožné. Co společnost to nelogický zákaz jako právě to randění s holkami /kluky, žádné mobily, zákaz vidět rodiče jen dřina a dřina - vlastně pro všechny musíš být perfektní. A věta: "Mě to nebaví!" v tomto světě neexistuje. Není divu že tento svět je prokletí a každý 10 kpop STAR chodí k psychologovi a bohužel tento krutí svět neunese a sáhne si na život a to nemluvím o dívkách, které jsou znásilněni. Je to přišliš smutné a nepochopitelné že v dnešním světě pořád existuje něco jako Big Brother. Pravidla a sledování a za porušení jsi vyhozen ze skupiny jako Jessica

Nikdy jsem nepochopila proč je v tomto světě každý IDOLS musí za něco omluvit. Za něco co nemá smyl ani to, že se zamiloval a našel někoho koho má rád co je na tom tak špatného. Každý potřebuje vedle sebe někoho tak kde je chyba? Po čase mi do došlo kde je chyba a IDOLS se omluví i za to existují. Fanoušci. ANO - další subjekt, které vlastní skupinu a když se jim něco nelíbí dají to najevo a to nemluvím o pronásledování či i ponižování nebo i o tom jaký člen je krásnější a nejpopulárnější

Jsem ráda že Jessica napsala své zkušenosti v zábavném průmyslu který je ve všem falešný až to bolí. Falešný přátele, falešný lidé kolem sebe a nejhorší je že nemůžeš skončit. Samotný děj at je jakýkoli hodnotím vysoko protože je to něco co si člověk nepředčte každý den a osobně do hudebního průmyslu nevidíme...zvlášť do toho v Jižní Koreji

Pořád přemýšlím nad tím, proč v Jižní Koreji stáli lidi si přejí být KPOP IDOLS. Co je k tomu vede.

07.03.2023 5 z 5

Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Když jsem poprvé viděla knižní obálku - zamilovala jsem se do ní a toužila jí mít v českém podání. Bohužel mě děj nezaujal a nezamilovala jsem se do něj tak jako do obálky. Nápad s ročními obdobími mi přišel kouzelný ale to je všechno. Prostě něco mi tam chybělo... Dvě hvězdičky a to jen pro obálku

14.10.2017 1 z 5

Kód horečky Kód horečky James Dashner

Hodně dlouho jsem nevěděla co napsat a to přitom knihu jsem četla už v roce 2016. Hodně dlouho jsem hledala sérii, která pohltí mně, jelikož všichni byli natěšeni ze série Hunger Games, Divergence. Já hledala co pohltí mně. a našlo se.
James je PAN SPISOVATEL a jeho série má doma na poličce speciální místo

15.08.2017 5 z 5

Proč? 13x proto Proč? 13x proto Jay Asher

Je zvláštní jak se kniha rychle stane populární díky seriálu. Najednou o ní ví každý i nečtenáři.
Kniha měla zajímavý námět (i když musím uznat, že forma psaní mi moc nevyhovovala) ale toto téma je hodně důležitý. Škoda, že takové knihy nepatří mezi povinnou školní četbu či proč se o tomto tématu někde nemluví a přitom bych řekla, že je to dneska běžná věc a stane se to každé druhé osobě.
Obálka knihy je fakt škaredá snad vydají novou verzi

07.04.2017 5 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Musím uznat, že na knihy jsem narazila náhodou (bohužel v té době byli poslední kusy prvního dílu) a byla jsem překvapená jak je kniha čtivá a hlavně originální (není divu, že je v USA tak oblíbená). Málo kdy se vidí, že spisovatelka vezme klasickou pohádku od spisovatelů "Bratří Grimmové" a převtělí je do dystopieckého světa, kdy Vlk nebyl Vlkem, kdy Popelka nebyla Popelkou či Červená Karkulka nebyla Červená Karkulka.
Hlavní hrdinky jménem Cinder, Scarlet a Cress jsem si tak moc oblíbila a jejich princové jsem chtěla mít doma jen pro sebe a nebudu lhát, že bych klidně v tomto světě chtěla moc žít. Celou sérii i s povídkami bych hodnotila 10 hvězdičkami kdyby to šlo, protože tato série nemá žádnou konkurenci na téma Retelling

06.04.2017 5 z 5

Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Myslím, že mnoho lidí tuto knihu chtělo, jen proto, že si myslelo, že tam najde jména jako je Thomas, Minho a Newt a vůbec nechtěli slyšet, že tento děj se odehrává o 13 let dříve a že je to zvaný prequel (a někteří ani neví co to je prequel).
Kniha byla neskutečně čtivá, plná akcí a láska k tomu dodávala nádherné kouzlo. Myslím, že kniha byla rozpracovaná a vysvětlila některé věci, které jsem měla po předčtení knihy: "Vražedná léčba", které mě mimochodem tak moc nenadchla

06.04.2017 5 z 5

Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Myslím, že tento spisovatel si získal velkou pozornost díky knize "HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY" o které všichni tvrdí, že je ještě lepší než divadelní hra "Romeo a Julie" proto takový velký povyk.
Od Johna Greena (I když mám doma všechny jeho knihy) jsem zatím četla dvě knihy (ted už třetí), nejvíce mě dostala kniha "Hledání Aljašky" a kniha "Papírová města" kde se mi líbí začátek knihy a bohužel filmový konec byla pro mě taky zklamáním to samé platí i o knize "Will Grayson, Will Grayson" vůbec jsem si nemohla zvyknou na střídání dvou pohledu, přičemž ten pohled, kde byla pouze nepřímá řeč mi nehorázně lezla na nervy. Žádná postava se mi vůbec nelíbila. Bohužel knihu jsem ani nedočetla.

08.11.2016 ztráta času

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Je jasné, že seriál se vážně povedl...ale zahazovat knihu jen proto, že je lepší seriál? To nejde...i kniha si zaslouží mít své místo v knihovničce ať už jako doplňková verze pro seriál nebo jen tak. Každopádně mě knihy bavily - škoda, že to v česku opět končí druhým dílem - osobně by se mi líbilo mít všechny 4 pohromadě :-)

05.11.2016 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha je pěkná na to, že mám k českým spisovatelům hodně velký odpor - kniha se četla dobře, problém nastal tehdy když jsem měla předčtenou tak 6 povídku - ztratila jsem přehled, kdo s kým, jak a proč. Byla tam na mě moc postav v kterých jsem se pak ztratila úplně

18.10.2016 5 z 5

Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Myslela jsem si, že se bude jednat opět o HP ale klobouk dolů, četlo se to skvěle a zajímavý nápad o tom jak jsou rozděleni čarodějové

04.10.2016 5 z 5

Krabáci - Totálně trapná lovestory Krabáci - Totálně trapná lovestory Lucy Ivison

A proč ne? Byla to fakt krásná oddechová knížka, která se krásně hodí k písečné pláži. A vůbec to není trapná lovestory, i když ono nejspíš ty trapné chvíle při a během svého poprvé je trapné mluvit.
Postavy mi byli hodně sympatický, jako kdyby spisovatelé psali o nás obyčejných teenagerech, kteří pomlouvají své kamarádi, chtějí být dospělý a nezávislý a hlavně se chtějí zamilovat a "mít to za sebou," protože je přece blbé, že jsi na střední škole a ještě "to" nemáte za sebou. Kniha byla opravdu skvělá vrátila mě na základní a střední školu. Každá kapitola a ať už to bylo z pohledu Sama či Hannah mě neustála nutila se pitomě červenat, jelikož to musel zažít každý...

24.09.2016 4 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Já si nemohu pomoc, asi jsem měla špatný výtisk knihy. Vůbec se mi kniha nelíbila a Finch mi celou dobu lezl na nervy, že jsem tu knihu musela odložit nedalo se to s ním číst

19.08.2016 ztráta času

Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

po téhle knize jsem jen tak v knihkupectví - je nádherná a jsem ráda, že jsem se nenechala před tím než jsem jí začala číst ovlivnit recenzemi - nádherná, pravdivá a krutá až to bolí.

16.10.2015 5 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

Už to věnování za začátku knihy "Pro všechny děti, jimž svěřujeme budoucnost" stojí za přemýšlení - celý příběh je originální a já mu nemohu nic vytknout

12.10.2015 5 z 5

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Knihu jsem mela v hledáčku dost dlouho ale vůbec se mi do ní nechtělo. Ale léto pomalu končí a já bych raději kdyby trvalo věčně..sáhla jsem po knize a sedla si na před zahrádku a začala jsem číst...kniha se čte dobře neměla jsem jí co vytknout....postavy v knize mi přišli reálné a i totožné...i když Amy mi občas lezla na nervy...
Na knize se mi hrozne líbili doplňkové obrázky (i když to bude teď hloupé) ale v každé poznámce, kterou psala Amy jsem se viděla...hlavě jsem viděla jak to píši já a přitom si povídám s Rogerem..v hlavě vidím jak se na mě směje a ptá se mě jestli mi nevadí jeho Playlists a zároveň (který jsem poslouchala po předčtení každé kapitoly) se do něj zamiluji...prostě kniha je dokonalá...s touto knihou léto prostě nikdy nekončí...
Roadtrip je něco co je na mém seznamu "Before I die" nevím jestli se nikdy podívám do Ameriky (která mi pro tohle téma přijde dokonalá), ale jestli ano, tohle bude první co podniknu... dva měsíce prázdnin za které musím stihnou navštívit města jako je "New Mexico, Californie, Texas..." a nejlépe se projet po dálnici "Route 66"

09.08.2015 5 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Knihu jsem hledala dlouho, než mě napadlo napsat do vydavatelství jestli náhodou nemají někde zapomenutý kousek..a měli dostala jsem jí nikdy v únoru? Nevím...na knihu jsem se moc těšila a byla dokonalá, vtipná nemám jí co vytknout...

13.05.2015 5 z 5

Mlhovina Mlhovina Amy Kathleen Ryan

Prostě a jednoduše dokonalost - kniha, kterou vezmu ještě několikrát do ruky a budu plout nekonečným vesmírem

24.03.2015 5 z 5