papajapa papajapa komentáře u knih

Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Opet 5* jinak to nejde. Skvele pokracovani knihy Dite cislo 44. Precteno jednim dechem. Skoda smrti Timura a Malyse. Jeste jsem necetla Agenta 6, ale uz ted vsem vrele doporucuji.

08.11.2016 5 z 5

Šibeniční vrch Šibeniční vrch Lois Duncan

Neni nad davovou hysterii :(
Ale vazne. Pri cteni pro me bylo strasne frustrujici jak na kazdy argument Sarah meli Kyra a Erik vymysleny argument. Jinak se kniha cetla dobre

02.11.2016 4 z 5

Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Nebylo to spatne. Vypraveni z pohledu nekoho jineho nez u puvodni trilogie. Nejvic me zaujaly casti, kde se Mark vraci ve snech k jejich putovani a snaze prezit. Co bych vytkla je neustale opakujici vyrazeny dech u Marka. To uz bylo snad moc ne a taky z nej udelali trochu superhrdinu. Jinak uz od poloviny knihy je jasne, ze Deedee je v budoucnu Teresa. Ale jinak fajn pocteni.

28.10.2016 4 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Od Kinga je tohle uz nekolikata prectena kniha a musim rict, ze kvalitou jedna z nejlepsich. Trochu me prekvapil rychly konec a likvidace Barlowa, ale na druhou stranu prece nebude padesat stran psat o zatloukani koliku :)

11.09.2016 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Po precteni Turnusu mam daleko vic nezodpovezenych otazek nez po Silu. Vypraveni v prubehu let/staleti a historie sila 17 dotvarelo dej. Kniha se cetla dobre a tesim se na dalsi dil.

03.09.2016 4 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Nějak nedokážu pochopit, že tuto knihu a Farmu napsal jeden autor. Farma nebyla špatná, ale hodnotím jako průměr. Zato Dítě číslo 44 byl nářez. Ještě teď se nemůžu vzpamatovat z praktik tajných služeb a života obyčejných lidí za dob Stalina.

24.08.2016 5 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Upřímně jsem sama Tilde její obvinění nevěřila. Důkazy byly nepřímé. Každopádně jsem nečekala jak se děj vyvine a jak hluboko do minulosti sahá. Co mě nejvíc šokovalo bylo, že pojmenovala svého syna stejně jako pseudonym otce/milence. Chyběla mi tam nějaká bližší informace o narozeném dítěti z incestu. Více se mi líbila část, kdy Daniel pátrá po pravdě ve Švédsku.

17.08.2016 3 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Oproti jinyclm kniham, ktere jsem od Kinga cetla (vesmes horory) byla tato prijemnou zmenou. Divenky mi bylo lito a zaroven jsem ji obdivovala za jeji znalosti botaniky a preziti. V mnoha pripadech jsem si predstavovala co bych udelala jinak. Kazdopadne jsem rada jak to dopadlo a ze to Patricia prezila.

07.08.2016 3 z 5

Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Prvni kapitola = katastrofa. Podrovne popisovany kazdy detail a dialog ve kterem se tezko rozeznava kdo co rika. Ale po prekonani prvnich stranek je to neprekonatelna kniha. Prolinani pritomnosti s minulosti v internatu dokonale dokreslil rodici se dej. Poslednich cca 100 stranek pro me bylo srdcervoucich. Pokud nas ceka tato nebo podobna Budoucnost tak jsem rada, ze se ji nedoziju.

26.07.2016 5 z 5

21. den 21. den Kass Morgan

Precteno jednim dechem a musim snad poprve rict, ze se mi druhy dil libil vic nez prvni. Setkani s pozemskymi, odhaleni o prvni misi a vklinene vzpominky tomu dodaly na zajimavosti. Jestli bude dalsi dil tak jedine dobre.

17.07.2016 4 z 5

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Pohodové, rychlé čtení.

13.07.2016 4 z 5

Kmotr Mrázek III - Válka kmotrů Kmotr Mrázek III - Válka kmotrů Jaroslav Kmenta

Po precteni cele trilogie o Mrazkovi jsem opravdu ztratila veskere iluze o deni v teto republice. Je smutne, ze vsem darebakum to prochazelo a prochazi a ti, kteri se opravdu snazili najit pravdu to odnesli a byli za "spatne". Vsem, kteri vahaji si tyto knihy precist, doporucuji. Je to zajimave a poucne cteni.

11.07.2016 5 z 5

Kmotr Mrázek II - Krakatice Kmotr Mrázek II - Krakatice Jaroslav Kmenta

Musim priznat, ze jsem se o politiku nikdy nezajimala a o to vetsi je me zdeseni. Ruzove bryle jsou definitivne pryc. Jeste treti dil ...

03.07.2016 5 z 5

V cizím sedle V cizím sedle Iveta Jebáčková-Lažanská

K teto knize jsem se vratila po letech. Poprve jsem cetla asi na zakladce a nyni po skoro 15 letech :) Musim rict, ze muj nazor se znacne zmenil. Romanu povazuji za nedozrale telatko, ktere az kdyz si nabilo papulu tak ji doslo co zpusobila a o co vsechno prisla. Kniha mi je stale blizka konskym prostredim a beru ji jako knihu poucnou a ze zivota.

23.06.2016 3 z 5

Neoficiální průvodce Harry Potterem Neoficiální průvodce Harry Potterem Ellie Down

Strucne, ctive a kratke.

19.06.2016 4 z 5

Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

Skoro az neuveritelne, ze se tu neco takoveho delo... Jak malo stacilo k tunelovani bank, ovlivneni politiky nebo odstraneni nepohodlnych lidi. Co nejdrive se pustim do dalsiho dilu Krakatice, proroze me fakt zajima co se tenkrat delo.

18.06.2016 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Zajímavý námět na knihu. S takovým tématem jsem se ještě nesetkala. Co mě mrzí je to, že jsem knihu četla na můj vkus dlouho a rozkouskovaně (moje chyba z nedostatku času). Kdybych ji četla uceleně, určitě bych si ji užila víc.

13.06.2016 4 z 5

Minority Report a jiné povídky Minority Report a jiné povídky Philip K. Dick

K teto knize jsem se vratila v ramci ctenarske vyzvy po nekolika letech. Musim priznat, ze Dick mel az nadcasove napady, ktere se klidne muzou jeste stat :) Nejvice se mi libila povidka Druha serie, ale ani ostatni nebyly spatne.

05.06.2016 3 z 5

Žhářka Žhářka Stephen King

Kniha Zharka byla moje prvni setkani s Kingem a jak uz uvedli jini, je zdaleka nejlepsi.

04.06.2016 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Upřímně vidím velkou podobnost s další greenovkou: Hledání Aljašky. Mladý outsider Quentin se zamiluje do divné, záhadné a pro mě nepříjemné Margo. Když jsem se přenesla přes filozofické části, kde Q opěvuje Margo tak jsem mnohokrát trpěla výbuchy smíchu. Kamarádi Ben a Radar (zejména však Ben) jsou neskuteční baviči a jejich sexistické až nechutné hlášky mě vrátili o cca 10 let zpět.
Oproti filmu, který jsem viděla dříve, jsou některé části jinak, ale kniha je kniha ...

31.05.2016 4 z 5