paprika75 paprika75 komentáře u knih

Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

U mně dobrý. Myslím, že je druhý díl nejlepší z celé série ... Alespoň zatím. Uvidíme, co ještě bude vypuštěno do světa.
Ze všech holek ze San Diega se mi Harlow líbí nejvíc ... Její přístup k životu. Finn je OK, i když z těchto citlivých dominantních nadsamců vždycky trochu kouká Christian Grey. Takže za mně 4-5*

02.03.2017 5 z 5

Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Po roce jsem se k ní vrátila ... a to asi mluví za vše. Tohle je můj šálek dobré kávy ;-) . Moc se mi líbila a druhý díl taky. Dala bych si další. U mně 5* a dala bych i víc. M.

27.02.2017 5 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

No ... Nic moc ... v porovnání s dvojkou spíš nic než moc. Děj se neposunul, jen jsme se trochu pošťourali v pocitech. Doufám, že další díl bude stát za to a tahle série nepromarní potenciál, který tam byl ... 3* a to z nostalgie k druhému dílu.

28.11.2018 3 z 5

Jeden hrob za druhým Jeden hrob za druhým Jeaniene Frost

Je znát, že jde už o pozdní pokračování v sérii ... začínala jsem se trochu nudit. Záporák se mi ale líbil, ten nezklamal. Čekala jsem však víc od ostatních. Spade cvrdlikal kolem Denis, Ian se až na pár přisprostlých poznámek vůbec neprojevil, Tyler taky nic moc a Justýna (až na aférku s baleným masem) spíš nic než moc. Madigan, Tate a Don ... předpokládám, že jejich zápletka bude tou hlavní v příštím díle a toto máme brát jako úvod do problematiky. Jo ... a chyběl mi Vlad. 3*

27.12.2017 3 z 5

Před záhrobím Před záhrobím Jeaniene Frost

Tentokrát mi to opravdu nesedlo. Mencheres a Vlad mi přišli trochu bezzubí a Bones opět přeslazený. Plusové body má Tate, Dave, Fabian a Marie. Čekala jsem něco od Denise a Spada, ale to bylo taky velké nic. Ani se mi nechce do dalšího dílu ... 3* max.

19.12.2017 3 z 5

Magie střelného prachu Magie střelného prachu Ilona Andrews

Společně s "magickými dary" v podstatě šlo o 2 paralelní příběhy. Boudy jsou teatrální a takové to i bylo. Nějak si nedovedu představit talíře polepené fialovým kobercem, ale v poho ... bavilo mně to. Druhý příběh taky fajn. Líbí se mi, jak přibývají postavy a rozšiřuje se záběr magických stvoření a různé mitologie se zde kříží a prolínají. 4*

29.11.2017 4 z 5

Magie spaluje Magie spaluje Ilona Andrews

Tak zatímco v prvním díle se kolem Kate motal jeden člověk a jeden nadsamec, tak tady to byli 2 nadsamci. Ale OK ... kvůli tomu to čteme, že? :-)
Opět stejný scénář ... hrdinka se dostane do průseru, pár dramatických chvilek ... ale nakonec je zlo potrestáno a dobro zvítězí, i když pár "lidí" to odnese. Je to celkem dobře napsané, čtivou formou a s humorem. Baví mne to a o to jde. Za mně 4*

18.11.2017 4 z 5

Vzpomínky stínů Vzpomínky stínů Kalayna Price

Tak tady už to na mne bylo chvilkama trochu překombinované, ale OK. Co nepochopím je to, proč nejsou další díly v CZ verzi. Kuwa ... vždyť už je jich venku 6 ... Tomuto dílu dávám 4* a nakladatelství Baronet -5* za to, že tuhle sérii usekli v půlce :-(

26.07.2017 4 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Druhý díl se mi líbil víc než první ... hlavně Matthew se ukázal jako "člověk", protože vyplavali na povrch i jeho chyby, nectnosti a problémy. Že začátku jsem se nemohla začíst, protože popisy měst a šatů mně moc neberou, i když chápu, že to tam být musí. Stále mám pocit, že mi něco podstatného uniká, a tak se těším na třetí díl, protože tam to musím najít !!! 4*

19.05.2017 4 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Ani jsem nešla spát, abych to mohla dočíst, přesto nevím proč jsem čekala, že to bude poslední díl ...
Moc se mi celá série líbí. Má to šťávu a je to něco úplně jiného, než co jsem dosud četla. Lysandra, Mamon, Asterin ... čekám, kam se to vyvine, tedy až bude další dil ... Bude že jo? Zatím to je SUPER. 5*

10.04.2017 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tak nevím ... Vždy, když kapitola nebyla o Celeaně, tak jsem cítila lehké zklamání, i když jsem zvědavá, jak se to s Mamon a Abraxosem vyvine. Aelin se mi moc líbí, jak její osobní tak i magický rozvoj. To, jak to Dorian schytal se dalo celkem předpokládat ... o co by pak bojovali ve 4. díle. Nějak teď nevím komu fandit ... Chaolovi nebo Jeřábovi ... tak jen doufám, že to neodnesou všichni. Chci alespoň malý happyend

08.04.2017 5 z 5

Opatruj mě Opatruj mě Maya Banks

Od Mayi Banks jsem už četla lecos, ale tohle jsem nečekala. Podle komentářů jsem čekala nějakou fantasy, ale tady šlo "pouze" o napojování do jiné mysli, takže to není až taková fantasy. Příběh se mi líbil, i když té temnoty, lítosti a sebelítosti, pláče a chvilkami až sebemrskačství tam bylo fakt až až ... Caleb nakonec ukázal, že má koule na to, aby to dotáhl do konce a to oceňuji. Za mne je to jedna z lepších prací, co Maya Banks pustila do světa. 3*

21.03.2017 3 z 5

Očarovaná Očarovaná Sylvia Day

Ale jo ... fantasy není problém. Ať jsou to vlci, upíři, čarodějové, andělé, sukuba nebo jiné nadpřirozeno - pro mne OK. Není to TO nejlepší, co jsem kdy četla, ale ani nejhorší. 3*

16.03.2017 3 z 5

Vnitřní oko Vnitřní oko Wilbur Smith

U kamarádky, kt. četla sérii přede mnou, jsem viděla lehké zklamání ... prý to bylo na ní "moc". Na mně ne. Já mám mysl otevřenou a vůbec mi nevadí, když někdo z historického románu udělá v dalším díle fantasy. U mně 4-5*

07.03.2017 4 z 5

Loviště Loviště Patricia Briggs

Pouto mezi Charlesem a Annou ... kdo by to nechtěl ??? Jsou super a celá jejich série taky. Jsem ráda, že je tady větší prostor pro Brana a jeho smečku. 5*

07.03.2017 5 z 5

Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk Patricia Briggs

Pořád mně to baví, ale brala bych trochu posun dopředu mezi Mercedes a Adamem. Baba Jaga (i když v ruském podání je nenahraditelná) se mi tady taky líbí. 4-5*

07.03.2017 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Knihu mi doporučila kamarádka a rozhodně nejsem zklamaná. Za mně 4*

06.03.2017 4 z 5

Temná Raven Temná Raven Sylvain Reynard

Upírské téma ani navázání na Gabriela mi nevadí, ale čekala jsem trochu víc. I když vlastně asi ne, protože jsem podobné očekávání a pak mírné "nenadšení" měla i u Gabriela. Četlo se to dobře a hlavní hrdinka konečně nebyla drobná štíhlá křehule. Takže 4* ... Jsem zvědavá kam se to vyvine.

05.03.2017 4 z 5

Princ Princ Sylvain Reynard

Beru to jako přechod od Gabriela k Raven a jako takový úvod k odlišnému žánru. Upíři ani jiná nadpřirozená stvoření mně baví (Mercedes Thompson, Alfa a omega, Sukuba, Znamení vlka a spol), takže OK. Těším se na Raven. 4*

04.03.2017 4 z 5

Hřebec Hřebec Alice Clayton