Parwana komentáře u knih
(SPOILER) Knihu jsem sice dočetla, nicméně souhlasím s předchozími uživateli, že autorka napsala i lepší knihy. Téma mladé dívky, která se chce dozvědět, zda neodsouzený stárnoucí možná masový vrah zabil i její sestru, a ona ho unese na deset dní, aby spolu navštívili místa, kde nechal předchozí oběti a on se posléze k vraždám přiznal, je sice atraktivní, nicméně děje zde bylo opravdu pomálu. Autorka hodně skákala v čase a místy nebylo snadné se orientovat v ději. Ač to z popisu děje vypadalo jako pohodový výlet taťky s dcerou, Grace tiká v autě časovaná bomba a ona neví, kdy Carl zaútočí. Tři hvězdy dávám za čtivost a relativně reálný konec, který byl pro hlavní hrdinku, po celou dobu adeptku na léčení, šťastný.
Honosně vystavěný, velmi komplexní napínavý román o rozluštění rodinného tajemství a hledání vzácného dřeva. Nemyslím si, že je kniha thriller, i když místy člověka napíná. Četla se ne úplně lehce, přece jen to není žádná oddechovka a čtenář u ní musí místy přemýšlet. Jediné, co trochu snižovalo úroveň, byly Edwardovy permanentní peripetie s Gwen.
Chtěla jsem knihu dočíst, ale nešlo to. Spousta nepříliš zdařile vykreslených postav, přeskakování v místě a čase, kde se zrovna ocitáme, místy až parodický popis děje.
Odložila jsem. Kniha mi vůbec nesedla, nesedl mi styl psaní, nedokázala jsem se začíst. Od první kapitoly jsem čekala nějakou bombu. Už tam bylo neúplně vysvětleno zmizení malé Kiery. Bohužel místo bomby a gradace se vše příšerně vleklo, postavy se v tom plácaly. Autora mohu ke Stephenovi Kingovi přirovnat pouze v tom smyslu, že ani Kingovy knihy nedočítám, a nyní už ani nerozečítám.
Originální thriller z prostředí startupů a IT specialistů, jež se zamýšlí nad pilíři současné civilizace a její udržitelnosti. Mladý ajťák-programátor Max je na stopě obrovského podvodu a hodlá restartovat celou společnost. Záhy je jasné, že dobré úmysly nestačí a naši hrdinové se ocitají úplně jinde, než měli být, a najednou jim jde o život. Kniha má velmi aktuální téma - jak moc nás ovládá internet, smartphony, technologie a korporace vůbec, a co s tím může udělat jednotlivec. Ze začátku bylo obtížné se do knihy začíst, záhy jsem si zvykla a děj začal uhánět jako splašený. Velmi čtivé memento naší doby.
Sladkobolný příběh syrského včelaře, který spolu s manželkou utíká ze Sýrie za svým bratrancem do Anglie. Jednoduše řečeno, nicméně jejich cesta ven z válečného pekla přes všechny nástrahy byla velmi obtížná, bolestná a trnitá. Krásný příběh o poznání, lásce, ale i odpuštění a hledání sebe sama na pozadí tragédie. Hodně mě děsí aktuálnost tohoto příběhu.
Přiznám se, že tohle byla síla. Jedna z mála knih, u nichž jsem byla při čtení opravdu otřesená. Šokující příběh dívky Lydie, jejíž otec ji záměrně izoluje od společnosti, aby ji uchránil od toho, co sám nazývá zlem. Nicméně v příběhu nic není vždy jen černé nebo bílé. I přesto, že se mnou některé pasáže a celkový příběh zacloumal, dávám plný počet. Ke knize už se však vracet nechci.
Velmi svěží, čtivé a příjemné dílo. Young adult román, který vyčnívá z řady tuctových fantasy young adult románů o superhrdince, která přišla o všechno, jde se pomstít a za ní zůstává jen zkáza a zlomená srdce pohledných milenců a milenek. Takovéto pojetí antické mytologie předložené velmi stravitelnou formou si dám líbit.
Nemohla jsem se začíst, vzdala jsem to. Čekala jsem napínavý příběh plný intrik, který bude mít spád a uvěřitelný děj. Jenže to bych musela sáhnout po knize od Phillipa Vanderberga.
Čekala jsem super oddechovku z Francie, hlavní hrdinkou měla být oduševnělá Francouzka s baretem na hlavě, která bez kávičky nedá ani ránu a vysedáváním po malých útulných kavárničkách si krátí čas, než najde toho pravého. Místo toho jsem se však začetla do příběhu poněkud ztřeštěné tanečnice Hortense, která se plácá jak v zaměstnání, tak v životě celkově, a chová se jako puberťačka. Poodbně ztřeštěné jsou i její přátelé a kolegové, zdá se, že jediný, kdo stojí nohama pevně na zemi, je její ženatý milenec. Nutno dodat, že kniha se čte zhruba tak, jako kdyby ji napsal puberťák, který nemá navíc, než na průměrnou slohovou práci. Odložila jsem.
Conelly je klasik, který nikdy nezklame, když chce čtenář sáhnout po kvalitní detektivce. Zde je novinář Jack McEvoy na stopě sériového vraha, který vraždí ženy a zatím uniká jemu i policii. Příběh směřuje k nečekanému a neotřelému konci. Rozhodně doporučuji.
Klasika všech klasik. Pohlazení pro duši, ke které se člověk vždy rád vrátí, aby zavzpomínal na dětství a vnesl do svého života trochu krásy.
Velmi jsem se těšila, až si přečtu příběh jednoho z nejslavnějších módních nábvrhářů. Kniha však pro mě byla zklamáním, dál než na konec druhé kapitoly jsem se nedostala.
Nejdřív jsem měla velký problém přežvýkat gramatické chyby a styl, kterým autorka knihu píše, jsem ráda, že jsem nakonec vydržela. Příběh mladé Adunni, která místo vysněné práce učitelky skončí jako třetí žena oplzlého taxikáře a po útěku z vesnice jako otrokyně Velké paní, za to rozhodně stál. Kniha kromě příběhu, který vezme za srdce a hrdinky, kterou je nemožné nemilovat, nabízí též vhled do jiné mentality a zcela odlišné životní perspektivy, než na jaké jsme zvyklí. Važme si toho, co máme...
Velmi kvalitní thriller, až do půlky jsem absolutně netušila, která bije, pak se dala zápletka dobře rozklíčovat a dopadlo to tak, jak jsem tušila. Řadila bych ho ale určitě do té lepší půlky thrillerů, které jsem už přechroustala.
Silný příběh čtyř generací osudem zkoušených žen, který začíná v Německu před druhou světovou válkou útěkem do Turecka a končí v současnosti, kdy poslední z generace utíká pro změnu do Velké Británie. Trochu mi to připomínalo knihy Lousie de Berniéres, vadilo mi nadužívání vykřičníků. Některé příběhy byly zvlášť silné a máme možnost je sledovat od začátku do konce (Suzy), některé jsou lehce odbyté (Sude - nedostala příliš mnoho prostoru, ostatně ani Esra).
(SPOILER) Další skvěle napsaný trhiller z poslední doby. Sice jsem čekala největší zlo ve škole, a ono zatím číhalo v teple domova...
Když jsem si knihu vybírala, očekávala jsem temný příběh, thriller z říše mocných, úspěšných bohatých lidí, odkud sexuální napětí, vášeň a drama jenom kape. Toto překonalo i padesát odstínů trapnosti. Neuvěřitelná slátanina sepsaná někým, kdo má sice plná ústa sexu, ale neumí napsat ani jednoduchý příběh. Nepromyšlené, vulgární, bez absence invence a děje, místy velmi trapné. Čtenář si nutně musí položit otázku: Kdo toto mohl vydat???
Po delší době opět vydařený thriller, kde až do konce nevíme, co se vlastně stalo. Jen mě mrzí, že v knize chyběl popis opulentní svatby, nicméně do konceptu se to tak hodilo.
Po pár stranách odloženo. I jako odpočinková nenáročná kniha to bylo slabé.