Parwana komentáře u knih
Kniha z kategorie thrillerů pro ženy, nenadchne, neurazí. Obě hrdinky mě od začátku štvaly,zejména Suzie svým naivním přístupem k mužům a životu všeobecně, nedivím se, že stále ztroskotávala... Konec byl jakž takž realistický vzhledem k celému ději. Dočítala jsem ji v angličtině. Oddechovka na víkend, nenadchne, neurazí.
Příjemná oddechovka. Hlavní hrdinka mě sice štvala svou ovlivnitelností a neschopností projevit vlastní názor, ale jsem ráda, že nakonec vše dopadlo tak, jak mělo.
Knížka vypadala hrozně dobře, zajímavé téma, s jakým jsem ještě nepřišla do styku, ale... prostě se to nedalo číst. Ze začátku jsem vůbec nevěděla, kdo je kdo, kde se děj odehrává, spousta jmen a pojmů, na můj vkus je to až příliš drsné, takže jsem ráda, že jsem se k sexuálním scénám nedopracovala. Můj šálek čaje to holt není, to se stává.
Skvělá, čtivá detektivka, od začátku do konce. Perry Mason prostě nezklame ;)
Na knihu jsem se těšila delší dobu, a byl to moc příjemný mix dystopie, dramatu a sci-fi. Ze začátku měla sice tužší rozjezd, ale stálo to za to. Hlavní hrdinku jsem si hned zamilovala a už se těším na další díl.
S knihou jsem ze začátku bojovala, zda ji neodložit. Nakonec jsem ji přece jen dočetla. Příběh byl jednodušší, hlavní hrdinka velmi naivní, vývoj až příliž optimistický. Jako oddechovka super, líbila se mi cvičení pro osobnostní rozvoj, ale to bylo tak vše.
Další z řady víkendových thrillerů, tentokrát slabší kousek. Kniha samotná nenadchne, neurazí, ale k hlavní hrdince jsem si po dobu čtení nenašla vztah a konec byl vyloženě přitažený za vlasy. Měla jsem větší očekávání, škoda.
Jednička se mi líbila víc, druhý díl mě až tolik neoslnil, ke konci se to docela vleklo. Jsem zvědavá, jak to s Marcem a Lucy nakonec dopadne, proto se pustím i do dalších dílů.
Super oddechovka, až překvapivě milé čtení, hezky vykreslené postavy. Nejvíc jsem fandila sestře Helen.
(SPOILER) Kniha je sice variací na storkát omleté téma navenek dokonalého manželství, řadí se ale k těm povedenějším. První a jediný wow efekt přišel, když jsem zjistila, že Vanessa je Nellie. Děj pak začal gradovat až k velkému finále, no mohlo to dopadnout lépe a prasknout toho na Richarda více. Čekala jsem, co se ještě vynoří ohledně vztahu Richarda a jeho sestry, incest se však nevynořil, nebo je to jen velmi nejasně naznačeno. Další wow moment už nepřišel, nicméně je celkem slušně psaná a čtivá, na víkend je určitě dobrá, B.A.Paris a Shari Lapena by se mohly od autorek učit.
Zdoláno asi po dvou měsícíh čtení, prokládala jsem jinými knihami. Celkem příjemné vyprávění o závěrečném ročníku střední a završení jednoho velkého přátelství. Nebylo to špatné, konec dle očekávání. Těším se na autorovu prvotinu, tu jsem ještě nečetla.
(SPOILER) Začínalo to jako alternativně psaný thriller, nakonec z toho vyšel honosný román o čtyřech ženách, které se rozhodly vzít věci do vlastních rukou a pomstít násilí páchané na ženách. Trochu těžší na přečtení, nicméně zkusím i další knihy autorky.
Hororové, ale čtivé čtení o životní průserářce Neve, které mělo racionální vysvětlení a relativně šťastný konec. Strůjce všeho zla jsem vytušila asi v půlce, ideální kniha na deštivý víkend.
Pěkný romantický román. Přála jsem hlavní hrdince šťastný konec a jsem ráda, že jsem se ho dočkala. Pasáže o jídle byly fantastické, vždycky se mi sbíhaly sliny.
Strhující thriller, i když mi chvilku trvalo se začíst. Sice obsahuje hodně omáčky, ale i tak bylo za dva dny přečteno. Těším se na další díly.
(SPOILER) Nějak mě to nenadchlo, tak jsem po několika stranách odložila. Vztahová sci-fi fantasy z Mostu, kde z nebe prší cosi hnusného hnědého a každý to vesele dělá s každým.
(SPOILER) Záložka thriller pro ženy zcela odpovídá. Opět autorčin standard, kniha, kterou otevřte v pátek odpoledne po práci a v sobotu dopoledne máte hotovo. Toto byla celkem slušná coververze deseti malých černoušků, musím říct, že konec mě překvapil, Beverly se nezdá.
(SPOILER) Nic horšího jsem v životě nečetla. V tom smyslu perverze, pornografie a hnusu. Na druhou stranu to bylo velmi čtivé. Čekala jsem, že to vzdám, ale nakonec jsem vydržela. Vrtá mi hlavou, že se dotyčné a dotyční nevzbouřili proti svým věznitelům, po všem, co chudáci zažili. Divím se, že to vůbec někdo přežil a mohl dál žít bez následků. Za posledních dvacet stran knihy by se styděla i čachtická paní... Jsem ráda za tu zkušenost, ale znova už to asi číst nebudu.
Pěkná veršovaná hříčka, zhltnuto za pár hodin. Mělo to hlavu a patu, psáno krásným jazykem. Jedna z těch lepších knih z povinné četby.
Skvělý amistrně popsaný příběh z viktoriánské éry, který měl vše: precizní vykreslení postav, dobrou zápletku, rafinované a nebezpečné záporáky, ponuré prostředí, drama a byl napínavý do samotného konce, naštěstí měl i šťastný konec. Jako kdybyste smíchali B.A.Paris, Shari Lapenu a Agathu Christie a přesunuli je do devatenácté století.