patch komentáře u knih
Hutné, barevné, čtivé. Přestože je to dlouhé, vyprávění má spád a překvapivá odhalení. Při čtení jsem si ale neustále musela připomínat, že se jedná o román, ne o skutečnost. Některé skutečné osoby bylo možné rozeznat, ale jejich osud byl jiný, než v knize.
Bomba. Věcné a pravdivé. Žiju s církví již dlouho a snadno si dovedu představit, že někdo takto dopadne. Ale přitom hlavní postavu neodsuzuji, je umění to takto napsat.
Super čtení, emotivní. Oceňuji výběr prostředí a tématu, které jsem skoro neznala. Postavy mají vývoj, jsou uvěřitelné
Normálně sci-fi nečtu, ale v tomto případě se nejedná o sci-fi, ale o poselství. O nezdolnosti člověka, o důvěře ve vlastní síly, o vzájemné pomoci mezi týmem na Zemi a člověkem na Marsu. Krásná kniha.
K přečtení mě inspirovala návštěva zámku Štěkeň, kde spisovatel pobýval. Kupodivu docela dobrá kniha, zajímavá čeština, dnes už zapomenuté obraty a slova. Lepší než Jirásek, ten je dlouhý a nudný. Klostermann je čtivý a kratší.
Život, který proběhl tak nějak bezútěšně. Je dobře, že se vypráví i o těchto částech české historie. Smutné, ale zajímavé čtení
Kniha plná mytologie a archetypálních vyprávění, úplně mě to uhranulo. Zjistila jsem, že všechna ta slova a spojení z ruštiny na mě dýchají něco z dětství. I když samozřejmě všechno ruské je nyní nepopulární. Bojaři, sarafán, mráz jako smrtící síla... Skvělé čtení, přečtu si i další díly.
Zase ne taková bomba, jak bylo uváděno. Ale četlo se to plynule a rychle. Krátké kapitoly mě docela bavily.
Faber je borec. Četla jsem od něj Kvítek a teď toto. Někdy jsem četla do noci, nedalo se to odložit. Velmi přesvědčivé, realistické, i když je to sci-fi. Velmi dobře popsaný rozklad vztahu mezi Peterem a Beou, kdy každý zažívá vlastní příběh a nakonec nedokážou najít splečnou řeč. Konec nic moc, čekala jsem nějakou katarzi, ale nedostavila se.
Nakonec celkem slušné. Ale nálezy jednotlivých obětí byly celkem nahodilé, chybělo mi víc důvodů proč k tomu došlo.
Četla jsem celou sérii Akta Enzo, tento díl podle mě ze všech nejlepší. Autor umí věrohodně podat atmosféru, počasí, dojem z lidí. Člověk se musí zachumlat do deky, když čte o podzimní plískanici v podání Petera Maye.
Pěkně se čte, ale víc se ke knize nevrátím. Zase taková sláva to nebyla. Jen úsek života jedné ženy.
Působivá kniha o životě a místě, které jsem vůbec neznala. Za mě super čtení, které má schopnost vtáhnout do děje a nepustit. Přečtu si i další knihy od autorky.
Autorka psát umí, o tom žádná. Ale asi jsem četla od ní lepší knihy. Vzorem pro Pavlač byla asi Ulice?
Hodně zajímavé čtení, nutí přemýšlet a zůstane v mysli. Drsný obraz Ruska bývalého i současného. Dnes o to více aktuální.
Složité životní situace, výborně popsané rodinné vztahy. Zajímavý konec!
Na celé knize je dobrý jen ten nápad, psát od konce k začátku. Jinak je to celé nepravděpodobný blábol, který podceňuje čtenáře. Situace, které se stanou, jsou slušně řečeno málo uvěřitelné, autor se ani nenamáhá je uvěřitelnými udělat.
Četla jsem po delší době od vydání dvojky. Takže jsem se těžko orientovala v tom, kdo je kdo. Ještě že je na předsádce ten diagram. Osudy lidí se dotáhly, někteří dopadli dobře, jiný neslavně. Na třetím dílu jsem ocenila hlavně zařazení skutečných osob mezi ty románové.
Asi příliš mnoho umění pro mě. Sice jsem to dočetla, ale nějak nepochopila, proč ten člověk odešel a znovu se vrátil a kdo to na konci umřel. Text bez uvozovek se mi četl špatně a španělské překlady až na konci knihy? Ztrácela jsem přehled.