Patrik02 komentáře u knih
Stalo se nám to všem. Geniální nápad o třetí ráno, kdy jsme zpití pod obraz i s rámem. Ráno se probudíme s kocovinou jako trám, a pokud si něco pamatujeme, rychle to zameteme pod koberec.
Tihle kluci ne. Tihle kluci dali ztřeštěným nápadům v alkoholovém opojení úplně nový rozměr. A byla to opravdu jízda :)
Já Vám tak nějak nevím. Knihu jsem zakoupil díky poutavé anotaci, a to i přesto, že jsem měl trochu obavy z poněkud přeslazeného přebalu. Ale jak se říká: "Nesuď knihu..."
Nápad s biblioterapeutem je vskutku skvělý, příběh přesto pokulhává. Postavy jsou takové nějaké nezajímavé a po dočtení se mi rychle vytratili z paměti. Dokonce ani všechna zmíněná literární díla to nezachránila.
3/5 za nápad, který však mohl být zpracován lépe.
Motivační knihy pro lepší a zdravější život? Nas*at! Tohle je kniha, kterou chcete ;)
Mark Manson nám bez obalu představuje život takový, jaký je. Nebere si servítky se slavnými osobnostmi, které často uvádí, jako příklady různých životních situací, nešetří vulgarismy. A právě proto tolik baví. Život je jedno velké trápení. Tak mějte u pr**le ;)
Doporučuji všem, kteří by rádi získali jakýsi nadhled nad vlastním trápením a dokázali se usmát i když zrovna prší.
Knihu jsem zakoupil v jakémsi podivném vánočním rozpoložení a nakonec ji o svátcích i přečetl. Po dočtení všech povídek jsem knihu suma sumárum ohodnotil 2/5. Některé příběhy jsem přelétl očima bez většího zájmu, jiné vedli ke krátkému zamyšlení. Povídky asi nejsou nic pro mě.
Perfektní doporučení od kamarádky. Vržen na farmu uprostřed lesů, hor a hájů jsem se smíchy chytal za vejce. Život hlavní hrdinky a vypravěčky v jedné osobě mě nesmírně bavil a přesto, že kniha byla napsána již v roce 45, i v dnešní době dokáže pobavit. Jen o slepicích a kuřatech se mi po dočtení snad i zdálo :D
Díky, Sam ;)
Milé překvapení od pana Hartla. Po přečtení jeho Nejlepšího víkendu jsem se na další spisovatelův počin těšil. A nebyl jsem zklamaný. Kniha je co do počtu stránek chudší, ale zato více nabitá humorem, než výše zmiňovaný Nejlepší víkend. Postavy jsou vrženy do víru vlastní hry plné šíleností a je opravdu, co číst. Příjemná oddychovka pro dlouhé večery od českého spisovatele.
Tak tohle byla paráda. Kniha, která Vás svým specifickým humorem nenásilně donutí zamyslet se nad svými životy. Kniha s hlavním hrdinou, kterého si oblíbíte a se záporákem, kterého budete milovat. A jakmile Vás jednou lapí do svých sítí, budete zamyšleně otáčet stránku za stránkou, dokud se nedostanete na samý konec.
Ačkoli jsem knihy podobného rázu nikdy nevyhledával a mým oblíbeným žánrem doteď bylo hlavně post-apokalyptické Sci-fi, můj aktuální psychický zdravotní stav mne donutil dát si pauzu a naprosto spontánně sáhnout po knize, kde miliony lidí neumírají při zombie apokalypse, nebo nevedou odboj proti armádě bezcitných strojů.
Kniha nejlepší víkend je pro mne tedy velmi příjemnou změnou, co se mého literárního vkusu týče. Patrik Hartl dokáže svým jemným humorem rozesmát a příběhy jeho postav donutí člověka zamyslet se nad vlastním životem a hledáním sebe samého. Některé jeho postavy byste chtěli mít za přátele, v jiných se sami poznáváte.
Bylo velmi příjemné číst o problémech každodenního života a uvědomit si, že ne vše vždy vyjde tak, jak si přejete.
Za mne tedy 4/5 za příjemné oddechové čtení. Jistě to není poslední taková kniha, kterou si přečtu.
Vtipné, srdceryvné, poučné. Velmi příjemná kniha, pod jejímž nádherným obalem se skrývá sladký příběh o jednom malém tvorečkovi, který dokázal změnit životy hned několika lidem.
Velmi rád jsem se stal svědkem tohoto vyprávění o honbě za dobrodružstvím, tvrdém životě na druhém konci světa a neskrývavém optimismu zvířete, které Vás donutí zamyslet se nad sebou samými, obejmout Vaše domácí mazlíčky a znovu si uvědomit, jak moc si vážíme jejich přítomnosti v našich životech. Užívejme si každé volné chvíle, kterou máme a snažme se žít tak, aby o nás jednou někdo mohl vyprávět. Smrt si totiž nevybírá čas ani místo.
To mě naučil tučňák.
Tři muži nesoucí kouzelný gauč napříč zemí. Místy vtipné, místy chaotické, ale vcelku to pobavilo.
Za mne bohužel celkem zklamání. Od perfektní anotace a poutavých reklamních bannerů jsem přeci jen čekal více, než kniha dokázala nabídnout.
Rozjezd považuji za slušný, kniha má nápad, postavy jsou celkem sympatické. První kapitoly mají spád a nabízejí obrovské množství potenciálu, který se stránku po stránce vytrácí. Tak od poloviny knihy se děj tak nějak podivně vleče a stránky jsem obracel ve stále zoufalejší naději, že přijde nějaký zlom a velké finále. Dopadlo to tak, že jsem si na posledních stránkách říkal: "A to je jako vše?"
A takové pocity by si člověk od knihy odnášet neměl.
Opět, stejně jako u Illuminae, nemohu hodnotit jinak, než slovem BOMBA!
Oba autoři si mne znovu získali už od prvních stran skvěle zpracované knihy, a to jak příběhově, tak i vizuálně.
Máme zde ukázkové klaďasy i záporáky, vesmírné lodě a stanice, černé díry, multivesmír, A.I. a spousty a spousty obětí. Sci-fi, kterému absolutně nic nechybí.
5/5 a honem sem s pokračováním.
Brát životy nesmrtelným? Ano. A je to životní cesta, po níž ani jeden z nich netouží.
Po knize "Bez šance," která byla originál každým slovem, námětem i zpracováním, byla Smrtka jednou z knih, na kterou jsem se velmi těšil. Dnes ji zpět do knihovny odkládám bohatší o další skvělý příběh. Poutavý námět, skvěle zpracováno (hlavně náhledy do deníků jednotlivých smrtek)
Jsem velmi rád, že Neal Shusterman svou druhou knihou nezklamal a opět nám naservíroval něco, co tu ještě nebylo. A nezbývá, než čekat na pokračování, které na sebe, jak doufám, nenechá dlouho čekat.
Upřímně, musím říct, že Spící obry jsem si užíval tak nějak víc. Invaze obřích robotů skvělá, vývoj některých postav také. (Bohužel až na Rose Franklinovou - její "znovuzrození" mne prostě nějak netankovalo) Až na tuto drobnou vítku z mé strany je kniha opět napsána velmi čtivě, akci, lidskou zarputilost, ani opravdovou beznaděj příběh nepostrádá a zakončen je, stejně jako Obři, jedním velikým otazníkem.
V kostce jsou Probuzení bohové skvělým pokračováním moderní Sicence-fiction trilogie a já už se těším na třetí díl.
Jelikož jsem sérii Divergence shlédl pouze filmově, jsou Čáry života mým prvním literárním rande s Veronicou Rothovou. A po večeři a sklence dobrého pití odcházím spokojen.
Originální pojetí světa na pomezí science-fiction a fantasy nenudí a přináší nový pohled na vesmír, planety a obyvatele žijících na nich. Cyra se svými vnitřními démony mi přirostla k srdci o poznání více, Akos slepě hnán svou touhou po záchraně bratra už tak chytlavý nebyl.
Ryzek je typický lotr. I se zavřenýma očima jsem si ho nedokázal vybavit jinak, než jako Joffreyho z legendárních Her o trůny.
4 z 5 hlavně za druhou část, resp. poslední čtvrtinu, která byla více zmatená a konec, který vydal více otázek, než odpovědí.
Pokud se česká nakladatelství opravdu nechystají vydat pokračování, je to škoda. Já osobně bych si ho velmi rád přečetl.
Kdo by se nechtěl prohánět legendární DeLorean ulicemi virtuálního světa, nebo zachránit ten skutečný ve vesmírné stíhací lodi? Každý, každičký fanoušek science-fiction o tom jistě nejednou snil. A po skvěle napsaném Ready Player One přišla neméně skvělá Armada. Knihou jsem doslova prolétl za zvuků originálního soundtracku: "Hrr na hry" díky kterému se ponoříte mezi stránky ještě hlouběji. (Při čtení obvykle preferuji ticho, ale zde jsem neodolal. Perfektní výběr hudby pomáhá dotvářet atmosféru jednotlivých scén.)
Smekám před panem Clinem a oběma jeho knihami. Díky nim jsem měl možnost vrátit se na několik hodin do kůže svého desetiletého já a snít.
Také býváte naštvaní, když Vašemu telefonu dojdou data, nebo se octnete na místě bez signálu? Vypadne proud a znemožní Vám tak sledovat oblíbený pořad? Přečtěte si Kyberbouři a budete se na tyto problémy dívat jinak.
Zaručeně.
Kniha má vše, co se od post-apokalyptické science fiction očekává. Akci, napětí, zpustošený svět a bezcitně chladného nepřítele. Několikrát jsem si během čtení vybavil Christiana Balea a Sama Worthingtona (Terminator Salvation) ale myslím, že právě tím, si mne kniha získala. Jakožto velký fanoušek Terminátora jsem rád za každý povedený film, či knihu (vzpomenu na Robokalypsu) na téma boje proti vraždícím strojům. A myslím, že Hayley Stone se to povedlo. Kniha není žádnou Terminátorskou kopií, má vlastní příběh a vlastní hrdiny, jejichž osudy mne spolehlivě vtáhly do děje. Rhona by, pravda, mohla být trochu rozvážnější. Je tvrdohlavá, paličatá a nepoučila se ani z vlastní smrti. Ve válce se stroji holt není místo pro opatrnost.
Za mě 4/5 a více takových knih, jako je Machinace.
Pět tibeťanů jsem objevil a začal cvičit teprve nedávno. Na knihu jsem shodou okolností narazil přibližně ve stejný čas, při brouzdání uličkami Levných knih, a v mé knihovně tím pádem musela být. Slabá "příručka" se nevěnuje pouze cvikům, ale také meditacím s nimi spojenými, což vypadá a zní velice zajímavě. Uvidím, co přinese čas. (A jen tak mimo - Pět tibeťanů cvičí již dlouhá léta také můj oblíbený spisovatel Hugh Howey)
Objevte své vnitřní já.
Anotace mne dostala, začátek knihy jakbysmet. Ovšem s přibývajícími stranami mne kniha postupně ztrácela. Postavy mi svým chováním vypadli z oka takovým způsobem, až mi ve finále bylo téměř fuk, jak dopadnou. Hlavně, aby už byl konec.
Pan Karika mne dostal svým Strachem, a proto jsem se na podobnou knihu velmi těšil. Podobné, však ne vždy bývá stejné. Škoda.
Hodnotím 3/5 a to hlavně za pravdivé informace pod čarou, které mne nejedou, čistě ze zvědavosti, posadili k notebooku.