Patrochilles Patrochilles komentáře u knih

☰ menu

Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

Četla jsem v angličtině.

Další naprosto skvělý díl k sérii. V knize se střídala magie, akce, překvapení,... . Kniha mě strašně bavila (tedy ten konec mě trochu vyděsil) a rozhodně doporučuji :)

06.10.2024 5 z 5


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

Tenhle díl mě bavil mnohem víc než první. Nebyl tak zrychlený a chaotický, takže pokud váháte, jestli Vládu vlků přečíst, přečtěte si ji :)

12.09.2024 4 z 5


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Havraní spolek naprosto zbožňuji. Na knihu jsem přišla víceméně náhodou, ale pak jsem ji měla přečtenou asi za tři dny. Má dost vibe jako Šest vran, což mi přijde super, a rozhodně doporučuji :)

12.09.2024 5 z 5


Brány Athén Brány Athén Conn Iggulden

"Brány Athén" je moje první kniha od autora. Zajímám se o téma antického Řecka a antických válek, a z téhle knihy jsem byla nadšená. Je to skvěle popsaný příběh, a i přesto, že jsem věděla, jak celá situace skončí, zůstala jsem celá napjatá až do konce. Ale nejsem si jistá, jestli by kniha bavila někoho, koho hodiny dějepisu o řecko-perských válkách neoslovily. Jinak určitě doporučuji :)

02.08.2024 4 z 5


Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

Kniha je bezpochyby určena mladším čtenářům, než jsem já. Stejně mě ale některé příběhy nadchly. Líbilo se mí, jak byly příběhy zasazené do "moderního světa" a někdy končili naprosto jinak než v originálech. O některých příbězích to ale bohužel říct nemůžu. Z pár pohádek jsem byla naprosto zmatená a nechápala jsem, co tím chtěl básník říct. A popravdě nevím, jestli bych knihu doporučila nebo ne :(

02.08.2024 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Ke knize jsem se dostala díky kamarádce - samotnou by mě nenapadlo si ji přečíst - a jsem za to strašně ráda. Bylo tam sice pár trochu nudných částí, ale jinak to bylo naprosto perfektní. Určitě doporučuji :)

02.08.2024 5 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše Susan Lee

Kniha byla pěkná a dobře se četla. Sice to nebylo nic světoborného, ale to i tak stačí, pokud máte chuť na odpočinkové čtení :)

08.07.2024 3 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Nejchladnější dívka ve městě chladu je sice úplně něco jiného než jsme zvyklí od Holly Black, ale i tak je skvělá. Do knih o upírech se nepouštím často (tohle je moje druhá), ale po téhle knize je možná začnu vyhledávat o něco častěji. Trochu mě (stejně jako u knihy Kniha noci) mrzí ten otevřený konec, ale i tak doporučuji :)

08.07.2024 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Další naprosto super kniha od L. Bardugo! Zjizvený král je sice o něco slabší než Šest vran, ale i tak je skvělý. Velmi doporučuji : )

08.07.2024 5 z 5


Ready Player One Ready Player One Ernest Cline

Film jsem ještě neviděla (ale jsou na něj dobré recenze, tak se možná mrknu), ale bude mít, co dělat, aby byl tak dobrý jako kniha! Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohla až takhle líbit. Určitě doporučuji :)

07.07.2024 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

O sérii mám zatím trochu smíšené pocity. Všichni si ji strašně chválí a tak, ale mě zatím první dvě knihy (Krvavé ostří a Skleněný trůn) nijak moc neuchvátily. Určitě to neznamená, že to jsou špatné knihy, jenom mi přijdou trochu overrated :( .

13.06.2024 3 z 5


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Tohle je tak trochu klišé kniha, kterou si přečtete, když nemáte chuť na nic "těžkého a složitého". Alex mě sice pár kapitol pěkně štval ale jinak byl ok. Ava mi přišla trochu naivní, ale jinak i víc vyspěla než je Alex...? Jakože, nemůžete každý den sledovat svého crush i když nechce? A ani byste ho neměli nechat hlídat, aby se mu nic nestalo, protože to je, já nevím, stalkování?
Jinak kniha byl v pohodě. Nic extra jak už jsem říkala, ale při nejmenším v pohodě :)

13.06.2024 3 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Třetí díl byl trochu (trochu víc) zmatený a prodlužovaný, ale byl lepší než dvojka. Některé věci byli docela zbytečné (třeba ta Vesta fr, co ta tam dělala), ale na druhou stranu jsem se občas i zasmála. Většina postav mi sice připadala nepropracovaná a bez hloubky, ale ne každý píšeme jako Rick Riordan.
Pokud po druhém díle váháte, jestli má smysl sérii dočítat, tak toto je Vaše znamení, abyste ji dočetli :) .

13.06.2024 4 z 5


Život svatých Život svatých Leigh Bardugo

Život svatých je taková milá doplňková knížka (nebo sbírka povídek/legend), která určitě potěší každého fanouška Grishaverse. Určitě ji doporučuji :)

26.05.2024 5 z 5


Můžeš říct: Miluju tě Můžeš říct: Miluju tě Nofreeusernames (p)

Můžeš říct: Miluju tě je jedna z nejlepších romantických knih, které jsem kdy četla. Žádná z novel není náročné čtení, ale naopak zábavné povídky, u kterých si skvěle odpočinete! Navíc jsou skvěle přidány prvky jako smsky, tweety, atd. . Knihu rozhodně doporučuji :) .

26.05.2024 5 z 5


Nikdy hrdinka Nikdy hrdinka Vanessa Len

Nikdy hrdinka mě tolik nezaujala jako Jenom nestvůra. Tím ale nemyslím, že byla špatná. Nikdy hrdinka je sice víc chaotická a některé kapitoly vypadají trochu "vycpávkově", ale to mi tolik nevadilo. Nejvíc mě štval vztah Joan a Nicka. Proč si prostě nemohli normálně promluvit? Chápu, že to ze začátku nešlo, ale pak mu mohla vysvětlit, proč udělala to, co udělala. A lehce se bojím, jak autorka vyřeší ten romantický trojúhelník. Ale až na tyhle drobnosti dávám solidní 4* z 5* :)

26.05.2024 4 z 5


Dcera zimy Dcera zimy Vladimíra Šebová

Kniha mi přišla celkově dost chaotická. Velmi mě bavily retrospektivní kapitoly a slovanská mytologie, ale knížka měla jednu chybu. Stalo se tam (zjistilo) až moc věcí najednou. Když už to vypadalo, že se to objasní, objevil se tam navíc nějaký *kouzelný předmět, po kterém všichni touží*, o kterém předtím nebyla ani zmínka.
K postavám jsem moc neulpěla. Jediná postava, které které mi bylo líto, byl Milton.
Knize dávám 3,5 *, a jestli se o slovanskou mytologii zajímáte, můžete knihu zkusit :) .

10.05.2024 2 z 5


Fraktální šum Fraktální šum Christopher Paolini

Fraktální šum je snad prvníc sci-fi, které jsem zatím četla, navíc v angličtině. Úvod do příběhu byl za mě velmi dobrý, střed se nesmírně táhnul a všechno se vyřešilo asi do deseti posledních stránek. Spát v moři hvězd jsem zatím nečetla, tak snad jsem s výběrem knihy neudělala chybu. Takže pokud nedokážete číst knihy, co se hodně táhnou, nedoporučuji :( . Jestli vám ale zdlouhavé kapitoli nevadí, určitě si ji přečtěte :) .

08.05.2024 3 z 5


Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Tahle kniha mi přišla o něco horší než první díl. Emiliina povaha se žel bohu nezměnila, i když k tomu částmi příběhu měla nakročeno. Bylo tu žalostně málo nějakého plnohodnotného děje. Na konci se sice zvrat našel, ale jsem z něho hodně zmatená. Tak doufám, že se to všechno v posledním díle vyřeší :)

01.04.2024 3 z 5


Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

Obyčejně thrillery ani detektivky nečtu, ale jsem ráda, že jsem v tomhle případě udělala výjimku. Celá série je za mě boží - jste pořád napjatí, není to zbytečně zamotané a hlavní hrdinka není otravná. Rozhodně všechny knihy doporučuji a dávám plný počet hvězdiček :)

01.04.2024 5 z 5