pavel9410

Ke knizce jsem se dostal spis nahodou, nejsem uplne priznivcem fantasy a tak mi sedly spis povidky, ktere toho nadprirozena v sobe zas tak moc nemely.

Velice lehce se to cte, je tam spousta zajimavych pribehu, prislo mi to jak detektivky od Browna.
Jenom by to chtelo nejake pokracovani, nebo dodatek, preci jen je znat, ze za tech 20 let od vydani se svet krypto i internetu o dost posunul.

Styl mi prijde uplne super, nalada vyjadrena ve zkratkach, clovek ma pocit, ze to je pribeh nekoho blizkeho. Precteno jednim dechem. Je 1:23 rano, jdu spat.

Docetl jsem za dva vecery. Mam rad ten strohy styl, kdy v jednom odstavci umi autorka vyjadrit podstatu neceho, co u ostatnich je na cele stranky.

Pokud mate radi japonskou kulturu se vsim vsady, je tato knizka je presne pro vas. Krome souboru pribehu obsahuje i pomerne obsahlou cast, kde autor vysvetluje detaily k jednotlivym pribehum, navaznost na podobne pohadky ze sveta, nebo podtext k postavam.
Pozor - ne vsechny pohadky jsou pro deti, nekdy je to fakt drsnarna! A neni to uplne knizka na zhltnuti. Tim, jak je to razene do jednotlivych tematickych kapitol, tak mi to prislo v ramce jedne kapitoly lehce repetitivni.
Obcas jsem mel problem to cele nejak pochopit, je to fakt jina kultura a premysli nejak jinak. To by mne zajimalo, co by rikal Japonec na pohadky Bozeny Nemcove.

Je to neuveritelne ctive a zajimave. Nektere pasaze jsem predcital i manzelce. Vubec jsem netusil nic o mikrobech a ted si rikam - kolik je jich asi na tom iPadu, na kterem ted tukam tuhle recenzi.
A navic jeden bonus - dozvite se proc neni az tak dobre prehnane uklizet [nejen] na zachode.

Za mne asi nejlepsi knizka od Lucky, co jsem cetl. Dokaze perfektne popsat pocity, tu houpacku na ktere clovek je, kdyz ma dost. Pritom to neni sentimentalni.
Jsem taky spis introvert, tak jejiho tatinka docela chapu.
Jo a v e-booku jsou i perfektni fotky.

U predchozich dilu serie mi pomale tempo docela vyhovovalo, ale tady byla prvni pulka na mne dost utahana.

Neni to vlastne vubec detektivka, ale kupodivu mi to vubec nevadilo. Clovek si jen musi zvyknout na pomalejsi tempo vypraveni.

Napinave to bylo, ne ze ne, ale porad jsem tak nejak cekal, kdy se to cele logicky vysvetli a ono ne.

Nadhera. Ty vlny napeti a vedomi, ze to jeste nemuze by konec, kdyz jsem teprve v 80% Harry, nenech se ukolebat, to neni ten pravy!
Uzil jsem si to.

Na knizkach o chozeni lehce ulitavam, sam taky rad chodim a bavi mne si cist pribehy ostatnich. Zhltnul jsem ji za dva dny. Je opravdu ctiva a oproti knizkam od Lucky (aka Holky s bucket listem), kde je na mne az moc citovych vylevu ze soukromi, mi prijde perfektne vyvazena.
Diky za knizku a at to dal dobre slape!

Nektere knizky nestarnou, jine zas ano. Tahle je pro mne v te druhe kategorii.

Na konci jsem se lehce ztracel v tech propletenych dejovych liniich, ale odlozit to neslo, dokud jsem to nedocetl. Paradni detektivka!

Ma to tah na branku a vsechny spravne ingredience Harryho detektivek. Tak trochu superhrdina, zachrance, kdyby mel netopyri masku, tak je z nej batman. Ale prave pro to mam tyhle pribehy rad.

Linie s Hildou mne bavila, zvlast v druhe polovine se to spravne rozjelo. Typicka “Danovka”, bavi mne to cist ve slovenstine (maji jako eknihu na martinus). To opacko z minula a navazovani na predesly dil mne zas tak moc nebavilo, prislo mi to lehce jako nastavovana kase. Pro ty, kteri ten predchozi dil Bremeno minulosti cetli je to nuda a nevim, jak moc by to pomohlo tem, co ho vubec necetli. Cekam, ze zapletka s unosem se v nejakem dalsim dile rozvine do pokracovani. No, tak zase za rok, co?

Knizka z knihobudky KD. Neni to uplne klasicka detektivka, vysetrovani samotne je spis vedlejsi linka. Realie jsou sice totacove, ale uplne to z toho netrci. Dokazu si to predstavit klidne i v jinem prostredi, pribeh je docela univerzalni. Ten kdo ma rad knizky z nemocnicniho prostredi bude myslim poteseny.