Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Běh znaveného koně Běh znaveného koně Stanislav Rudolf

Budování elektrárny vždycky byla a je i dneska veliká věc. Když čtu hodnocení ludka.n myslím si, že dnes jsou úplně stejné problémy. Není materiál a když se náhodou sežene je předražený. Náklady rostou a lidé také moc nejsou vstřícní dělat něco navíc zadarmo a hlavně kvalitně atd. Proto si myslím, že se pomalu a jistě vracíme do minulých dob. A proto je dobré si tuhle knihu přečíst a přemýšlet o tom.

02.02.2023 4 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Bezvadná kniha. Dozvíme se, jak se dneska vyšetřuje a jaké jsou postupy a předpisy pro vyšetřovatele. Zároveň jsem se i dozvěděl, jak probíhaly skutečně případy vyšetřované 1.oddělením a také i něco o jednotlivých členech oddělení. Je to moc zajímavé a doporučuji všem k přečtení.

23.01.2023 5 z 5

Záhada kamene mudrců Záhada kamene mudrců Jan Bauer

Je to docela čtivé, ale není to ono, na co jsem zvyklý od autora. Proto si myslím, že by bylo docela zajímavé, kdyby záhadu Kamene mudrců zkusil napsat také Vondruška.Abychom mohli srovnat, kdo dá tomuto tématu větší spád a napětí. Nevím, kdo by byl lepší.

18.01.2023 4 z 5

Husitský král Husitský král Alois Jirásek

Už jsem to kdysi četl, ale dal jsem se to toho znova. Chtěl jsem si přečíst nějakou historickou klasiku a tak jsem se do toho dal a celkem jsem byl překvapený. Jirásek nebyl můj moc velký oblíbenec, ale bude to asi věkem, že mám větší přehled než dříve. A tak
musím dát plný počet hvězd, což bych v mládí asi neudělal.

18.01.2023 5 z 5

Démon alkohol Démon alkohol Jack London

Kniha o části života Jacka Londona, která ukazuje jaký může být alkohol a co umí udělat s člověkem. Řekl bych, že nejlépe tento životopis napsal Irving Stone ve své knize Námořník na koni, kde podle mne popisuje tuhle část o alkoholu Londona o dost lepší než autor sám v knize Démon alkohol. Jinak ale kniha si zaslouží alespoň čtyři hvězdičky.

06.01.2023 4 z 5

Paraziti mezi námi Paraziti mezi námi Luděk Sobota

Já herce Sobotu beru docela dost,ale tahle kniha nebyla tak moc dobrá.Normální průměr.Jedině se mi líbilo jeho vyprávění,jak s otcem ukradli záchodovou mísu.To bylo docela dobré,jinak mi to připadalo pořád stejné a on byl největší hrdina.

30.11.2022 3 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Poválečný příběh z osidlování pohraničí. Příběh lidí, kteří přišli s novou nadějí, že získají nějaké bydlení a práci, ale také příběh jiných lidí, kteří chtějí zbohatnout a vládnout ostatním. Pokud bude autor psát nějaké pokračování osudů určitě si ho zase koupím.

08.10.2022 5 z 5

Četnické případy Četnické případy Michal Dlouhý

Moc dobrá kniha, která mne zaujala hlavně jednotlivými příběhy pátrací služby četníků. Případy nebyly moc rozvláčné a a kniha mě bavila. Je vidět, že i četníci uměli vyšetřovat případy, které byly dost složité a těžké. Důležitá byla také znalost místních terénů a lidí, kteří bydleli v okolí. Je to trochu jiný názor na četnictvo než třeba názor kriminálky z velkých měst, kteří četnické pátračky dost podceňovali.

08.10.2022 5 z 5

Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové? Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové? Zdena Šírová

Celkem dobře napsáno.I když herečka nebyla mezi mými oblíbenými,musím uznat,že její soukromý život byl takový,jaký si přála.

21.09.2022 4 z 5

101 minut 101 minut Štěpán Kopřiva

Bezvadná kniha.Když si představím,co všechno musí hasiči v metru umět a jak musí reagovat na nečekané situace při požáru soupravy,tak si říkám,že bych asi měl velké problémy to ustát.A když si představím,co všechno musel autor nastudovat,než knihu napsal,tak klobouk dolů před ním.

21.09.2022 5 z 5

Čechosabáky: Ve stínu legií Čechosabáky: Ve stínu legií Jan Michl

Myslím, že legionáři nebyli všichni zloději a vrazi, i když je tak autor líčí. V Rusku podle něj byli ti špatní a na ostatních frontách ti dobří. Ale myslím, že to tak nebylo. Všude byli dobří nebo špatní lidé. Tak je to vždycky a všude. Jinak ale detektivka je to dost dobrá a postup pátrání docela napínavě vedl až k rozluštění.

25.07.2022 4 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Moc hezká kniha. Když jsem jí dočetl, nechtělo se mi věřit, že jí napsal mladý člověk. Autor nikomu nestraní, ani Čechům, ani Němcům. Klobouk dolů, bylo to moc hezké a těším se na jeho další knihu, která má vyjít někdy v říjnu.

06.07.2022 5 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Tohle není moje parketa v knihách, proto dávám jen čtyři hvězdičky. Četl jsem to pouze jen kvůli Výzvě.

29.06.2022 4 z 5

Operace dědictví Operace dědictví Jan Voldán

Slušně napsáno a docela napínavé. Souboj tajných služeb je popsán docela dobře, včetně různých fint a podrazů. Na dobu, kdy to bylo napsané, je to dobré.

25.06.2022 4 z 5

Svědectví z hlubin Svědectví z hlubin Stanislav Šusta

Kniha, jejíž autor byl novinář. Je samozřejmě poplatná době napsání a je to normální průměr. Rozkrádání tam je, ale myslím si, že dneska se krade stejně a samozřejmě i ve větším ( to jenom poznámka k lenka 5). Dobře je tady vidět systém postupu vyšetřování a pátrání tehdejších policistů.

25.06.2022 3 z 5

Vesničanka Vesničanka Jiří Křenek

Moc pěkné. Knihu mám někdy od roku 1984 včetně pokračování. Protože jsem kdysi viděl seriál, který mě nijak zvlášť nenadchnul, už jsem knihy ani nečetl a ležely u mě v knihovně hodně dlouho. Teprve teď vidím, jakou chybu jsem udělal. Jsem rád, že se mi povedlo tuhle letitou chybu napravit a dát knize plný počet hvězd. Hned jak skončím výzvu, pustím se do dalších dvou dílů.

14.06.2022 5 z 5

Safír pro Eržiku Safír pro Eržiku Bohuslav Novotný

Celkem slušná detektivka z roku 1988 o krádeži šperků. Nepatří mezi nejlepší, ale námět byl docela dobrý a průběh pátrání byl velice slušný s ohledem na dobu, ve které se příběh odehrál. Při vyšetřování nebylo k dispozici dnešní vybavení kriminalistů a tak se musel případ vydedukovat a hlavně vyšlapat. Čtyři hvězdičky si to v každém případě zaslouží.

11.06.2022 4 z 5

Královražda na Křivoklátě Královražda na Křivoklátě Vlastimil Vondruška

Je to takové docela průměrné, mrtvých je čím dál tím víc a pořád přibývají. Je to škoda, protože jsem tyhle postavy měl docela rád a najednou to vypadá, jako kdyby autor to bral už jen ze setrvačnosti a jeho práce ho moc netěšila. Doufám, pokud ještě Oldřich z Chlumu bude vycházet, že ty další příběhy budou zase tak jako dříve.

04.06.2022 4 z 5

Klíč k záhadě Klíč k záhadě Karel Jindra

Příběh má ještě pokračování. Naše úřady požádaly o vydání válečného zločince Teufela, ale bylo sděleno, že hledaný náhle zemřel. Pokud zemřel, nedozvíme se jestli přirozenou smrtí nebo jinak. Teufel bohužel skutečně existoval a celý příběh se odehrál tak, jak je v knize popsán. Bohužel už se asi nikdo nedozví další podrobnosti. Příběh vyšší princip byl samozřejmě spisovatelem Drdou upraven, ale v této knize je popsána věrná skutečnost případu. Změněna jsou pouze jména osob a jména měst, kde se vše odehrálo.

01.06.2022 5 z 5

K smrti odsouzený uprchl K smrti odsouzený uprchl André Devigny

Začátek nic moc. Knihu mám ale doma už hodně dlouho a dost jsem se jí vyhýbal, ale díky výzvě jsem se do ní nakonec dal a jsem rád, že jsem to udělal. Od přípravy na útěk, jako by knihu převzal jiný autor a už to začalo být napínavé i pro mne. Škoda toho začátku.

01.06.2022 4 z 5