Pavlína2019 Online Pavlína2019 komentáře u knih

Slzy katovy schovanky Slzy katovy schovanky Sabine Martin (p)

Kniha se mi moc líbila, stejně jako její první díl.
Doporučuji!

13.12.2022 5 z 5

V dobrém i zlém V dobrém i zlém Michelle Sacks

Nevím, jak je to možné, ale asi poslední dobou přitahuji tento typ knih - už v druhé knize samí pošahaní hnusáci, jinak to nelze nazvat, s přesvědčivě popsanými charaktery.

Fakt krize.
Smutné, depresivní, odporné povahy a osudy.

Avšak, když pominu, že mě z tohohle bolí hlava - zároveň výborné napínavé čtení.

Dobře, zvláštně napsané, text bez přímých řečí.

Krátké kapitoly a střídání postav nutí nepřestávat číst.
Jsem velice spokojená, když knihu slupnu jak malinu.

Já určitě doporučuji.

07.12.2022 5 z 5

Všechny krásné lži Všechny krásné lži Peter Swanson

Bravo!!
Tohle je pro mě přesně něco, co mě baví!

Druhá kniha od tohoto mého již oblíbeného autora a těším se na další.

Jsou pro mě něčím novým, závanem vtipu, napětí...
Čtou se hrozně dobře a lehce, nemůžu je odložit.
Lidé v nich vraždí, protože snad musí, aby se jim ulehčil život, zkrátka se jim to hodí... :-)

Navíc příjemná délka kapitol, knihy a má i dobrý formát.

Fakt se mi to líbilo a doporučuji!

30.10.2022 5 z 5

Angelika - Cesta naděje Angelika - Cesta naděje Simone Changeux

Tak - mám dočten poslední díl série, sehnala jsem ho až nyní, po mnoha letech jsem opět četla tyto příběhy.

Je k neuvěření, jak dobře historicky propracované jsou.
Na mě občas až moc podrobně.

I po letech jsem si ale uvedené postavy vybavila.

Je to krásná série.
Připadá mi velmi odlišná od filmových dílů - podle nichž je nutně posouzena jako červená knihovna, což je úplně jinak.
Velice se mi líbí popisy krajiny, způsob přežití v divočině, dobrodružnost (ačkoli v tomto díle se toho dělo méně) - to by nikdo podle filmů nečekal.

Ale ve filmu zase vidíme konkrétněji tváře... :-)
Což jindy vůbec nevyhledávám, ale tady ano. A za mě - M. Mercierová - je nejkrásnější herečka všech dob.

Moc hezké knihy!

26.10.2022 3 z 5

Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Tak nakonec čtení nebude, odkládám po 75. straně, kniha mě nechytla, na tohle nemám čas.

Nesedí mi autor a hlavně mi nesedí kniha - bizarní děj popisují ostatní čtenáři vcelku obdobně - a já se přikláním k těm negativním.

13.10.2022 1 z 5

Pád domu Usherů Pád domu Usherů Edgar Allan Poe

Klasická kniha, tenká, na půl hodinky.

Jelikož jsem četla naprosto skvělé volné pokračování Prokletí rodu Usherů od R. McCammona, chtěla jsem si přečíst i tuto knihu...

07.09.2022

Ve vlastním stínu Ve vlastním stínu Eliza Maxwell

Tak dočteno a jsem ráda.

Bohužel, kniha mě moc nebavila, větší zájem přišel asi u strany 255, ale téma mě příliš nechytlo, také se mi nečetla tak dobře, jak jsem zvyklá jindy.

Spoiler: trošku nesmysl - co známé povýstřelové splodiny a třeba věk Margaret /stará žena/ a Davida, tak, aby spolu měli dítě?
Možná jsem se přehlédla, jak jsem chvátala k závěru, ale nevím nevím...

06.08.2022 2 z 5

Oddělení 73 Oddělení 73 Sofie Sarenbrant

Knihu jsem poněkud odkládala, ale dostala jsem se k ní, což je dobře - líbila se mi! Je tou poslední, co jsem od autorky četla, což je dobře, že to bylo pěkně postupně.

Čte se velice dobře, je fakt napínavá, má výborný děj.

Jsem spokojená a určitě doporučuji k přečtení.

15.07.2022 5 z 5

Osobní asistentka Osobní asistentka Renée Knight

Výborná kniha!
Přečteno na jeden zátah.
Mě prostě sedla nehledě na hodnocení, které čtu až nyní.
Výtečně napsáno, zajímavý děj, čte se prostě sama.
Je pravda, že jsem si říkala Ach jo... Zkrátka bylo mi z toho smutno, ale co už. Takový příběh je.
A já jsem spokojená, těším se na další knihu, protože psát paní autorka umí a tuhle knihu určitě doporučuji.

17.06.2022 5 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Sandie Jones

Další kniha od této autorky mi nesměla chybět.
Ale musím přiznat, že se mi líbila ze všech nejméně, předešlé byly o mnoho lepší.
Ještě dost za polovinou knihy jsem si říkala, že se prakticky nic neděje.
Čekala jsem na závěr, také ne příliš překvapivý.
Ale budu se těšit na další knihu.

30.05.2022 3 z 5

Panny Panny Alex Michaelides

Opět kniha, kdy řeknu, že je všechno jinak, než jsem myslela.
Samozřejmě bylo cílem čtenáře uvést v omyl.
Aby pak byl překvapen.
Člověka napadne více možností na řešení. Ovšemže ta správná asi ne.

Mám v knihách ráda "výlety do minulosti" různou formou, zde je tomu také.

První kniha autora se mi líbila o mnoho víc.
Tohle prostředí knihy mě příliš nezaujalo.
Napsaná je dobře, napínavá ale moc není, spíš pro někoho zajímavá řeckou mytologií.
A překvapená na konci jsem byla velmi.
Přečtěte a udělejte si názor sami...

26.05.2022 3 z 5

36. týden 36. týden Sofie Sarenbrant

Mrzí mě, že jsem tuto knihu četla až po přečtení jejího druhého dílu.
Takže jsem již tušila...

Vůbec mě ale nemrzí, že jsem se k ní dostala.

Musím říct, že je výborná, četla se mi moc dobře, není dlouhá, ale má spád. Čte se sama, má výborný děj.

Je to samozřejmě citlivé téma.
Ale jak říkám, je napsaná dobře.
Líbila se mi a všem ji doporučuji.

25.05.2022 5 z 5

Projekt Kraken Projekt Kraken Douglas Preston

Naprosto, úplně a zcela jiný žánr než vyhledávám - a kniha mě bavila velice.
Prostě pana autora zbožňuji, hotovo.
Píše zajímavě, poutavě, líbí se mi jeho styl, nezměrná inteligence a znalosti, laskavost.
I když vůbec nemohu pochopit, jak velkou má fantazii. V různých oblastech psaní.
Jsem spokojená a doporučuji.

15.04.2022 5 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Tak co tedy Temné kouty? No, prostě temná kniha.
Občas si u podobného čtení říkám, kde se to v autorovi vezme, že vymyslí odpornost - nějaký fyzický popis nebo popis hnusné povahy...?
Je to v autorovi nebo má pouze jen velkou fantazii?
Právě tohle tady je.
Knihu jsem dočetla, zajímalo mě, jak to vlastně bylo, mám ráda typ takovéhoto psaní /minulost s přítomností, z pohledu různých lidí.../.
Ale nemohlo se mi tu líbit nic - deprese, zkažené životy, drogy, prostě bezvýchodná krize a děs.
"Ostré předměty" jsem po pár stranách opustila, "Skvrna" mi přišla úplně trapná - tuhletu knihu jsem sice přečetla, ale tímto skončím, je to pro mě čtení k ničemu.
Ale posuďte sami, každý si udělá sám názor, někdo se tímto rád pobaví a šokuje....

09.04.2022 2 z 5

Temná zákoutí Temná zákoutí Arnaldur Indriðason

Knihy tohoto autora jsem četla již dávněji. Myslím, že jsou trošku rozvláčnější než by mohly být. Děj knihy je určitě zajímavý. Je pravda, že jsem se musela poněkud soustředit na jména a hlavně v které době se právě nacházíme /ovšem knihy prolínající se s minulostí mám moc ráda/. Celkem fajn, čte se dobře, jen bych ubrala stránek a použila jiné písmo na období minulosti.

09.03.2022 3 z 5

Rozpuštění Rozpuštění Christopher John Sansom

Tak - kniha dočtena, musím přiznat, že ačkoli čtu obsáhlé knihy, tato mi připadala trošku zdlouhavá, ale její děj byl zajímavý, rozuzlení jsem nečekala, námět určitě dobrý. Autor inteligentní a studovaný. Rozhodně jsem se o této době dost dozvěděla. Hlavní hrdina je také sympatický, je možné, že si další knihy s ním ještě přečtu.

24.02.2022 2 z 5

Hrobař Hrobař Lisa Jackson

Napínavé. Výborné téma, brr. Jak to u této autorky bývá - poněkud zdlouhavé, aspoň pro mě. Její knihy čas od času čtu, mohly by být kratší, ale zajímavé a napínavé jsou...

18.02.2022 3 z 5

Telefon po půlnoci Telefon po půlnoci Tess Gerritsen

Bohužel, pro mě naprosto špatně zvolené téma knihy, toto téma vůbec nevyhledávám. Jinak uznávám, že někomu se kniha může líbit, určitě je dobře napsaná. Jen mě prostě nenadchla. Jinak mám tuto autorku opravdu velmi ráda!

17.02.2022 2 z 5

Třetí brána Třetí brána Lincoln Child

Kniha se mi líbila. Přečetla jsem ji za dva dny, čte se lehce, má hodně zajímavé téma, autora mám moc ráda. Byla poněkud klidnější, než jsem zvyklá, napětí přišlo až skoro na konci spolu s rozuzlením. Doporučuji a těším se na další díl.

18.01.2022 4 z 5

Ztracené město opičího boha Ztracené město opičího boha Douglas Preston

Moje asi první cestopisná kniha vůbec, k níž jsem se dostala díky panu Prestonovi, kterého zbožňuji a obdivuji - nyní ještě více. Poučné, ohromně zajímavé - zbytečné něco dodávat, poučte se sami... Spousta informací, které člověk neví a důležitých myšlenek, které ho jen tak nenapadnou. Také mě dále velice zajímaly fotky protagonistů na netu a samozřejmě video s komentářem autora. Doporučuji.

11.01.2022 5 z 5