pazdy15 pazdy15 komentáře u knih

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Zklamaní! Děj monotónní, erotika žádná (v popisku je dílo udáváno jako erotický thriller), postava nudná a POLYSCHIZOFRENNÍ ... Přímá řeč minimálně a samé úvahy rozepsané na 53 stran. Kupodivu v žádné jiné knize mi zdlouhavé ale vynikající vyprávění Mistra Kinga vůbec nedělá potíže, avšak zde, v této knize, je to nudné a zdlouhavé :(( Rozečtené ale nebude dočtené.

22.04.2019 2 z 5

Strach - Trump v Bílém domě Strach - Trump v Bílém domě Bob Woodward

Tak mám čest být první, kdo zde píše komentář... A rovnou přeskočím veškeré mé ódy na B. Woodwarda - MISTR oboru se vším všudy (investigativní žurnalistika). Velice čtivé, velice zajímavé a velice Vás to nutí přemýšlet - DOPORUČUJI ! 5 z 5

18.04.2019 5 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

"Tento delší druhý díl stále zanechává spoustu otázek bez odpovědi a vyvrcholení příběhu zůstává daleko v budoucnosti, ale já cítím, že tento díl je mnohem úplnější než ten první.
A Věž je blíž." (citace z doslovu) To mluví za vše a pro mě byl tento díl lepší než první... snad to takhle půjde dál, 5 z 5 !!!

02.04.2019 5 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Další vryp do Kingovské pažby. Další super příběh. Další propracovaný děj. Další super postavy. PRVNÍ zkušenost s upírskou tématikou. Možná jsem ji trochu opomíjel, a to ne proto, že bych ji odsuzoval jako téma, nicméně možná proto, jak ji znám zženštilou z upírské ságy Twilight :D Tohle je jiná liga!!! Děj a spád je úchvatný. Někdy, když mi začaly praskat kovové věci v pokoji po otevření okna, díky tepelné roztažnosti, jsem se málem "otáčel v hrobě" hrůzou :) Jedině 5 z 5

07.03.2019 5 z 5

Pistolník Pistolník Stephen King

Tak začíná moje výprava k Temné Věži ! Narovinu ... musíte myslet ! Kniha se nejen zdá, ale skutečně je docela složitá na všechny příběhové niance smrsknuté ve skoro 200 stránek. I pro to si dám rezervu v podobě 4 hvězd ( není to přesně takový typ akce, co od Kinga známe př. Prokletí Salemu, Osvícení atd.), spíše takový rozjezd na dvojku. Každopádně King je King , ve výpravách ho nikdo netrumfne. Myslím , že je zaděláno na slušnou sérii. Nuda mě nějakou dobu (zvláště při dlouhých večerech) nenavštíví :) 4 z 5 !

14.02.2019 4 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Docela psycho !! Příběh postupně nabírá na obrátkách , nicméně akce přichází brzy ;) STŘÍDÁNÍ několika akčních kapitol s několika čistě výpravnými, ( kde velkou část tvoří monology hlavních postav a er forma vypravěče ), mi docela vyhovovala. 5 z 5, což je u Kinga standart :) P.S. Pana obchodníka bych nerad potkal, už jen z toho popisu ...

05.02.2019 5 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Další mistr King!!! Někdy si až říkám, že ty příběhy snad musel prožít sám ... Tak důvěrně psané a až mrazivě uvěřitelné :)))

05.01.2019 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Monstrózní rozsah jak stránek, ale i příběhu, absolutně vystihují mistra Kinga! A nejen to ... Perfektně a hlavně promyšleně zpracovaný román, kde každá postava zaujme něčím, městečko má svůj řád, a věci plynou den po dni jak na pravém Emerickém venkově. Když tu náhle ... Absolutní zlom , kde akce jede od stránky v řádu desítek až do řádu devíti set. Záporáci, ti dobří , neutrální, vláda ... Akce , napětí , očekávání - a to mé to rozhodně předčilo!!! BOMBA kterou doporučuji! 5 z 5

15.12.2018 5 z 5

Skrýš Skrýš Johan Theorin

Příběh zajímavý , docela to bylo i logicky uspořádané .. vše dávalo smysl , o tom žádná. Nicméně nenašel jsem v knize jednoznačný žánr - nebyla to ani krimi, ani thriller, ani horor atd. Takový prostý příběh o životech(ě) hlavních(í) postav(y).

22.10.2018 3 z 5

Prach Prach Hugh Howey

Bezvadný příběh a zároveň povedené dokončení trilogie . Za mě jedna z nej postapo literatury!!! DOPORUČUJI

25.09.2018 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Ze začátku takový pomalejší vtahování do děje , pochopit co a jak , kdo je kdo, a pak, jak se ocitneš zase v sile ... BOMBA!!! Má to spád , logicky vše odpovídá a příběh luxus . Howey líčí vše úplně "dechberoucně". 5 z 5

04.09.2018 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

S. King = MISTR !!! Tak poutavé a kvalitní příběhy, napětí a sled událostí končící ... překvapivě, se vždy dočkám jen u S. Kinga ;) Bezvadná zápletka a promyšlený děj , DOPORUČUJI :)

25.08.2018 5 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

Tak hned na úvod říkám , že bych dal 3 hvězdy ... Ale jen pro to , že jsem četl mnohem větší "masakry" z lágrů a v mnohem poutavějším a akčnějším provedení a tato mi nepřišla jako ta, co vyžaduji (akční příběh, děj) . Nicméně to mě vůbec neomlouvá , a naopak musím uznat věrohodnost a konkretizované zpracování příběhu ! Je to odlišné, při porovnání např. knih "Treblinka, slovo jako z dětské říkanky", anebo "Vpekle plynových komor". Právě ta poslení zmíněná je mnou hodnocena jako vrchol všech sepsaných autobiografií z lágrů vůbec ! Proto nemohu dát 3 z 5 ale 4 ... Velmi dobrá kniha ;)

07.08.2018 4 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Naprosto luxusní prostředí .. ten nápad !! :) Děj mě vtrhl okamžitě a a příběh je velice poutavě vymyšlený , jsem zvědavy na druhý díl ( Turnus ). 5 z 5 !!!

02.07.2018 5 z 5

Gemina Gemina Amie Kaufman

1. Díl akt Illuminae byla bomba už tím, že to bylo něco, co jsem nikdy neviděl co se týče grafického zpracování. Příběh byl též luxusní , no a díl číslo 2 , tento, mi už tak nápaditý nepřišel. Zaprvé to bylo něco, co už mě nadchlo jednou a podruhé už moc ne , a za druhé mi přišlo, že ten příběh byl protahovaný zbytečně na mnoho stránek , především v první polovině knihy. NICMÉNĚ!!! Děj opět skvělý , akce hodně , logické uvažování postav a děje nutí i Vás k neustálému přemítání nad dějem a tak to má být . 4 z 5

16.06.2018 4 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Něco -pro mě nového- UNIKÁTNÍHO !!! V životě jsem si nepředstavoval, že by si dal někdo tolik grafické práce s tak obsáhlou knihou, jen aby to někoho nadchlo právě tím stylem ZPRACOVÁNÍ. A k čemu to vedlo ? Ihned jsem si koupil druhý díl Gemina ... přičemž se mi ani nestihl zaprášit přebal, jak krásně se to čte :) 5 z 5 !!!

20.05.2018 5 z 5

Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

LUXUS !!! To by mě taky mohlo napadnout, vždyť jsou to tak "jednoduchý" příběhy ... Ovšem sepsat to líp než S. King , to prostě nejde ;) Co on dokáže vložit do tak krátkých povídek, to se ani nedá věřit ! A už jen to, že by skoro vše v této knize dávalo smysl a bylo možné i v reálu, nahání hrůzu ! 5 z 5

03.05.2018 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Fenomenální příběh, postavy a gradující napětí! :) Napětí a vztah postav jsou mistrně napsány! Prostředí samotného hotelu je zárukou dobrého čtení , knížku jsem měl za 4dny přečtenou. A ačkoli tam mr. Halloran moc nevystupuje, přirostl mi neuvěřitelně k srdci, ten chlap je zosobněním lásky, ochoty a porozumění! ;) DOPORUČUJI!!!

16.04.2018 5 z 5

Vojenská káznice Vojenská káznice Sven Hassel (p)

Pecka , jako každej Sven Hassel ;)

11.04.2018 5 z 5

Deník z Guantánama Deník z Guantánama Mohamedou Ould Slahi

Knížka zajímavá a příběh k neuvěření krutý. Nicméně cca od půlky knihy se děj stává stále více stereotypní a ten konec mě taky moc neoslnil. 3 z 5

27.03.2018 3 z 5