Peace komentáře u knih
"Vina je velice mocná emoce. Nutí tě vidět věci, které ve skutečnosti neexistují."
Velice dobře napsaná knížka. Naštěstí nejde o klasický dívčí románek - děj je mnohem hlubší.
"Nejsem průměrný muž. Očekávám, že budu mít výjimečné problémy."
"A vyřešíš je svým výjimečným způsobem."
Na pokračování životních strastí oblíbené postavy Dona Tillmana jsem se těšila. Nebylo to špatné, první polovina knihy mě bavila hodně, ale poté se děj nějak zastavil a řešilo se neustále to samé dokola.
Pro milovníky "Projektů" i přesto povinnost ;o)
"Nevidíš, v čem jsou lidi jiní, když je znáš. A vidíš jenom, v čem jste si podobní."
Další zajímavá kniha od této autorky. Líbilo se mi, že nic nezaobaluje a dokáže s přehledem popsat i svá pochybení. Rozhodně doporučuji - nejen pedagogům ;o)
"Život s Arabem je hra. Buď na ni přistoupíš, nebo jsi skončila. Respektive on s tebou."
Začátek příběhu byl rozpačitý, ale pak se děj naštěstí svižně rozběhl.
Kniha byla zajímavá, nejvíce mě bavila pasáž z Maroka, v níž se člověk dozvěděl zajímavosti ze života jiné národnosti.
Jednohubka, která určitě stojí za pozornost.
"Když je nějaká knížka moc dobrá, tak se o ní nedá povídat, leda s člověkem, co ji taky četl, a ani tak to není jistota."
Specifický styl autorky mě baví, jen ke konci mě kniha již tolik nebrala - těch detailních popisů tam na mě bylo už moc.
Jelikož jde o příběh v průběhu jednoho dne, člověk nemůže čekat nějaký převratný konec, ale je fakt, že je nedotažený a působí useknutě.
"Nikdo není hodný a nikdo není zlý. Jsme jenom tak moc odlišní, že to prostě většinou nefunguje."
Další výborná kniha, autorka opět nezklamala. Příběhy byly popsány velice sugestivně a čtivě. Natolik, že bych si klidně o jednotlivých postavách přečetla i samostatné knihy.
"Život je jako nový klobouk. Nevíte, jak vám sluší, dokud si ho zkoušíte jen doma před zrcadlem."
Další inspirativní kniha od této autorky, která mě rozhodně nezklamala. Oceňuji autorčinu upřímnost a lehkost, se kterou každému z nás ukazuje, že domnělé každodenní "zvláštnůstky" jsou vlastně zcela běžné a máme je úplně všichni :o)
Doporučuji a s velkou radostí knihu věnuji blízké osobě - zaslouží si to obě ;o)
"Lidé, kteří v našich životech měli význam, s námi zůstávají a navštěvují nás v těch nejběžnějších okamžicích. Jsou s námi, když nakupujeme v potravinách, když zabočíme na rohu, když si povídáme s přítelem. Vystupují z chodníku a prosycují každý náš krok."
Poutavější mi přišlo vyprávění Vivian - už jen pro větší propracovanost a celkovou hloubku, která v popisu jejího života byla. Autorka píše čtivě a dějové linky hezky prolnula, ale konec osladila, na můj vkus, až moc.
Moc hezký příběh, který chytne za srdce a jen tak ho nepustí.
"Zákonitostí lidské povahy je, že všechno, co se skrývá v záhybech duše, se snaží proniknout na povrch."
Pro mě o něco slabší, než předchozí díl. Čtivost je stále stejně dobrá, ale chvílemi jsem se ztrácela vlivem překombinovatelnosti a úpornou snahou autorů šokovat. Ve třetím díle očekávám velké Finále, které mi snad dojem opět vylepší na plný počet bodů :o)
"Snažíme se většinu času věci pamatovat, nebo na ně zapomenout? Snažíme se většinu času přiblížit, nebo vzdálit vlastnímu životu?"
I když je knížka poměrně tenoučká, děj mi bohužel přišel, až na pár dobrých myšlenek, dost o ničem.
"Ad astra per aspera - Ke hvězdám přes nepřízeň".
Knihu jsem si schovávala na letní, dovolenkové období a byla to výborná volba. Bylo skvělé dát si road-trip přes půlku Států s takovými sympaťáky, kterými Amy i Roger nepochybně jsou. Při čtení doporučuji poslouchat písničky z playlistů, za něž Morgan Matson děkuju - objevila jsem spoustu dobré muziky :o)
Vydejte se na cestu, nebudete litovat!
"Dieta je striktně specifikované stravování pro člověka, který trpí nějakou nemocí. Hubnutí je změna životního stylu."
Kniha se zajímavými informace, především pro lidi, kteří se zdravým životním stylem začínají. Některé recepty mě zaujaly a určitě jich pár využiji, ale většina mi nesedla a neoslovila.
"V jednu chvíli se člověk vznáší v euforii a opájí štěstím, ale stačí pár maličkostí a spadne do takového pekla, jaké si zatím ani neuměl představit."
Další z řady young-adultovek, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Bohužel tato kniha zapadla do průměru a nijak zvlášť mě neoslovila. Ano, zápletka byla zajímavá, ale přišla až ve 2/3 knihy a do té doby se řešily opravdu nepodstatné věci (číst x stran o plánech, kdy se spolu hlavní hrdinové vyspí, ehm..).
Abych pravdu řekla, nejsem si jistá, zda se budu shánět po pokračování.
"V každém z nás je zlo a v některých z nás je dobro."
Po rozpačitém úvodu, kdy mi styl autorky přišel místy zvláštní, jsem se do knihy začetla .. a byl to zážitek. Při dočítání posledních slov mi bylo jasné, že jde o knihu, na kterou hodně dlouho nezapomenu.
"Moderní komerční pěstování pšenice si klade za cíl vyšší výnosy, snížení výrobních nákladů a masovou produkci za všech okolností stejné komodity. A za celou tu dobu se nikdo nahlas nezeptal, zda jsou tyto vlastnosti slučitelné s lidským zdravím."
Rozhodně zajímavá kniha, kterou bych doporučila všem, kteří se alespoň trošku zajímají o své zdraví a jsou ochotni pro něj něco udělat. Myšlenky a fakta ohledně pšenice byly přínosné a nepochybuji o jejich pravdivosti.
Závěr knihy už byl ale přehnaný, protože autor nabádá k vyřazení snad 80% dostupných potravin, což je extrém, který neschvaluji.
Platí staré známé - všeho s mírou.
"Jestli mi chceš ublížit, je to tvoje volba. Ale jak já budu reagovat, je moje věc."
Poměrně dobré pokračování předchozího dílu.
Tím, že je román popsán z pohledu více postav, jsem se bohužel naplno nedokázala vžít do pocitů všech zúčastněných, což mi vzalo prožitek především ze závěru knihy, kdy mi bylo v podstatě jedno, jak kdo skončí.
Škoda, námět je zajímavý a vede k zamyšlení.
"Víra je všechno. Víra nás pohlcuje a osvobozuje. Víra utváří náš život, na tomto světě i za jeho hranicemi."
Kniha pro mne byla výzvou, protože obdobně laděné knihy nečtu. Říká se však, že zkusit se má vše a u knížek to platí dvojnásobně :o)
Nebudu říkat, že to chvílemi nebyl boj nejen na stránkách knihy. Vélin je velký sympaťák a jeho charisma na vás musí dolehnout, i kdybyste byli jakéhokoliv vyznání. Ale občas bylo jeho vyprávění...zdlouhavé.
Knihu jsem nakonec dočetla a - i když si od tohoto žánru dávám opět dlouhou pauzu - nelituji. Myslím, že Anthony Ryan byl pro mne velice dobrá volba.
"Ten soudce, který tě soudí, zasedá ve tvém srdci."
Na knihu jsem se těšila, protože toto téma mě zajímá a baví. Po prokousání se tímto cvalíkem, musím však s politováním říct, že jsem zklamaná.
Myšlenka - výborná. Zpracování - rozvleklé a nedotažené. Přijde mi, jako by kniha ani neprošla korekturou - obsahuje množství školáckých překlepů a je zbytečně, opravdu hodně zbytečně obsáhlá.
Obsažnost je však myšlena v ne zcela důležitých věcech, protože pokud knihu začnete číst - jako já - právě kvůli tématu čarodějnictví, asi vás docela naštve, že se tento termín poprvé objeví až někde na dvousté straně (konkrétně na straně 217 :o))
"Člověk, který zná sám sebe, a ví, jakou cestou kráčet, nevysílá svým záporným rozhodnutím do světa žádnou negativní energii, nýbrž stanoví jasné a naprosto srozumitelné vlastní hranice."
Kniha je fajn, určitě obsahuje řadu "nakopávajících" myšlenek. Co mě však trošku udivuje je fakt, že na to, jak je tenoučká, se občas některé myšlenky stihly i opakovat.
"Ti, co za to stojí, jsou zároveň dostatečně chytří na to, aby se tě drželi."
Příjemné překvapení. Kniha, která si na nic nehraje a hlavní hrdinka, se kterou se život zrovna dvakrát nemazlí - to je záruka kvalitního čtení, které mohu jedině doporučit.