Peršanka Peršanka komentáře u knih

Jóga Jóga André Van Lysebeth

Moje první a jediná o józe. Žádné další nepotřebuji. Ani mi nechybí společné cvičení s instruktorem.

29.10.2019 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Ó jak plytké!

24.09.2019

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Smutné a pravdivé čtení o lidské přirozenosti.

23.09.2019 5 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Každý večer jsem se unavila přemítáním nad tím, kdo kam patří a vzpomínáním na předchozí děj. Spalo se mi dobře. Četlo se mi špatně.

12.09.2019 3 z 5

Doktor v ráži Doktor v ráži Richard Gordon (p)

Trochu vtipné, trochu staromódní, značně užvaněné.

27.08.2019 2 z 5

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Na začátku: no ne, to je krásná čeština :), později: no ne, to je ale nenápadně děsivé, co bude dál? a někde v půlce: hm, asi nic, začínám se nudit... přeskakuji na konec a vrtím hlavou, taková banalita, ztráta času :(

26.08.2019 2 z 5

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Ráda bych hodnotila líp, ale už mě nebaví policajti s rozervanou duší. Námět výborný.

22.07.2019 3 z 5

Popel popelu Popel popelu Tami Hoag

Dám dvě hvězdy, páč jsem četla i horší věci. Zase jedna nadějná detektivka, avšak křížená s telenovelou. Těch slz a pocitů...

20.07.2019 2 z 5

Krvavý pomeranč Krvavý pomeranč Harriet Tyce

Nepovedený mix detektivky a vztahového románu. Spousta textu líčí naprosto banální chvíle a beze scén o sexu bych se ráda obešla.

18.07.2019 1 z 5

Konec vosí sezóny Konec vosí sezóny Denise Mina

Nedočteno, divné.

14.07.2019 1 z 5

Pozdvižení v klášteře Pozdvižení v klášteře Donald E. Westlake

Pobavilo, potěšilo. Jestli bude i další od Donalda tak dobrá, posadím ho s Johnem Dortmunderem do lavice hned vedle Janet Evanovich a Stephanie Plumové :))

13.07.2019 4 z 5

Zvrácená oběť Zvrácená oběť John Sandford (p)

Kdepak, tohle už není skvělej Sandford, jenom halda keců. Nějak mi ti oblíbení autoři jdou do let. Asi je to nevyhnutelné. Zabíhavé myšlení se tomu říká.

02.07.2019 1 z 5

Černý kafe Černý kafe Sophie Loubière

To je děs! Myslím překlad Kristýny Dobiášové. Předchozího Chlapce s kamínky od S. Loubiere v překladu Dany Melanové jsem přečetla s nadšením a těšila se na další skvělý zážitek. No, nekonal se. Takže s lítostí a pohoršením odkládám.

30.06.2019

Outsider Outsider Stephen King

Já to teda dočtu, ale je to dřina. Když se konečně spojí všechny ach tak kladné postavy k závěrečnému boji se zlem, z dobře rozjeté detektivky šmrncnuté hororem se stanou americkočetnické humoresky.

29.06.2019 2 z 5

Pohřbení Pohřbení Graham Masterton

Pořád mám dojem, že mě Graham Em tahá za fusekli. Jedna z hlavních postav utrpí děsivé zranění, po kterém by normálně zemřela na rychlou otravu krve. Ale tady ne, nejspíš se v dalším díle dozvím, že to dobře dopadlo.

21.06.2019 3 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Dobře odvyprávěné. Jen ti psi komisařky Katie jsou chudáci...

13.06.2019 4 z 5

Zátiší s kousky chleba Zátiší s kousky chleba Anna Quindlen

Zasněné, trochu nesouvislé a bez pevných kontur. Některé postřehy a myšlenky jsem uvítala. Až na ten milostný příběh... spíš přání než možnost. Že by se našel charakterní, prostý a zajímavý venkovan, kterému padne do oka žena o šestnáct let starší? K tomu jsem skeptická.

10.06.2019 3 z 5

Žena v okně Žena v okně A. J. Finn (p)

Všechno skvělý, námět, zpracování, překlad. Napětí, ironie, prožitek. Fakt mám radost, že mezi vším tím zbytečným podprůměrem najednou někdo září. Za mě tisíc hvězdiček.

03.06.2019 5 z 5