Petra-1 Petra-1 komentáře u knih

Caraval Caraval Stephanie Garber

Sympatické postavy, zajímavý nápad a spousta zvratů.
Je to jen hra. Nebo to není jen hra?
Těším se na další díl.

01.05.2022 5 z 5

Nebe po bouři Nebe po bouři Sabaa Tahir

Velmi důstojný závěr. Miluji tuhle nadčasovou sérii. Smutné a krásné zároveň. A na závěr napíši jen, že některé příběhy by neměly být nikdy zapomenuty.

01.05.2022 5 z 5

Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

Svět je skvěle promyšlený a originální. Líbily se mi atypické postavy, pro mě byly osvěžující a sympatické.
Celou knihu postupně objevujete, jak zajímavě vlastně fungují kouzla a celý tenhle svět.
Kniha je čtivě napsaná a já jsem se nemohla odtrhnout. Hned bych četla další díl.
Kniha mi spíš přišla jako takové seznamování s prostředím. Musím říct, že si občas řekněte, kam vlastně celý příběh směřuje (i když to tak nějak víte).

16.04.2022 5 z 5

Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Já půjdu proti proudu, protože mně se tenhle díl líbil nejvíc. Je tu opět hodně akce, celou dobu mi v hlavě běžela možná řešení "hádanky", čímž mě kniha krásně vtáhla. Já vše prožívala s hlavními hrdiny.
Opět byla kniha velmi čtivá a já jsem nutně potřebovala vědět, co bude dál. Postupně se dávají dohromady jednotlivé dílky skládačky, což v knihách miluji.
Elias, co vám budu povídat, pořád ho zbožňuji. S Laiou mám takový obtížný, těžce definovatelny vztah. Koho jsem si tady zamilovala je Helena a Avitas Harper.
Konečně jsem se dočkala i lepšího vykreslení záporáků.

11.04.2022 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Styl psaní je neuvěřitelně čtivý. Bylo tu hodně napětí a akce. Potvrdilo se mi pár věcí, které jsem čekala už od prvního dílu. Některé věci se dají očekávat a některé ne. Zbožňuji Eliase. Ale co mě tady teda štve, je ten milostný trojúhelník..
Musím říct, že z jedné věci jsem byla vážně naštvaná.

18.02.2022 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Originální a zajímavá kniha, celkem nepředvídatelná. Skvělá kniha, u u které musíte číst pořád dál, protože jste zvědavý na pokračování a na odhalení tajemství světa. Začátek byl trošku kostrbatější, ale pak začal být děj napínavý. Trošku odlišné fantasy, což se mi líbilo. Moc jsem si oblíbila Eliase. Některé části vyprávěné Laiou nebyly tak dobré, Laia mi zatím tolik k srdci nepřirostla. .
Občas mi přišly některé věci nelogické. O světě a jeho fungování toho taky zrovna moc nevíme, ale co už. Budou další díly. Jen mně teda osobně chyběl nějaký trošku lépe vykreslený záporák.
Ten mnohoúhelník taky překousnu, ale trošku mi tam osobně vadí. No jo, romantická duše.

13.02.2022 5 z 5

Jeden z nás je na řadě Jeden z nás je na řadě Karen M. McManus

Četlo se mi velmi dobře. Autorka umí skvělé podat dospívání, nenásilně řešit těžké životní situace a zapojit i nějaký ten detektivní příběh.
Postavy sympatické, občas vtipné a logicky uvažující. Jen mi chyběla ještě jedna postava, jak tomu bylo u prvního dílu. U prvního dílu mi postavy více přírostly k srdci.

11.02.2022 4 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Krásné zakončení série. Byla to nádherná pohádka. Můj nejoblíbenější díl je Scarlet, stejně jako dvojice Scarlet s Vlkem.
Autorka nádherně vykreslila postavy přesně podle jejich pohádkových předloh. A musím říct, že ačkoli Winter byla bláznivka, tak to sedělo k její postavě Sněhurky a Jacin byl přesně jako netečný, poslušný myslivec, který se rozhodl Sněhurku ušetřit. A já jsem si je i tak zamilovala.
Poslední kniha byla trošku utáhaná, bylo zde až příliš zvratů, ale ani to nesnižuje moje nadšení ze série. Jediné, co mě mrzí, je jedna věc na konci, kdo přečte, hned bude vědět.

21.01.2022 5 z 5

Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Tak tohle bylo silné kafe. Skvělé doplnění série. Musím uznat, že Levana je opravdu skvěle napsaný záporák. Upřímně ji ani nedokáži litovat a nesnáším ji ještě víc.
A přitom by možná stačilo málo, aby se z Levany nestalo to, co se z ní nakonec stalo...

16.01.2022 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Opět skvělé. Vše do sebe hezky zapadá a já se těším na zakončení série.

15.01.2022 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Velmi originální kniha se zajímavou zápletkou. Řekla bych, že svým způsobem je velmi nadčasová a nesmrtelná. Sposta zajímavých námětů k zamyšlení.
Kniha se rychle čte a musím říct, že mě velmi překvapila.
Jediné, co mi vadilo, že asi vzhledem k tématu autor píše knihu zvláštním odtažitým způsobem. Takže mě nedokázala úplně vtáhnout.

10.01.2022 4 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Taková milá jednohubka s pár příběhy.

09.01.2022 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Našla jsem další nádhernou sérii! Ještě lepší než než první díl. Já ty postavy žeru! Líbí se mi, že se nejsou hloupé ani naivní. Nechybí zvraty, romantika, akce a krásně promyšlený příběh.
Děj byl napínavý a četlo se mi opět krásně.

09.01.2022 5 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Když jsem začala knihu číst, tak jsem si říkala, že tohle asi nebude můj šálek čaje. Po pár kapitolách jsem se začetla tak, že jsem byla za chvíli na konci.
Zajímavý svět, velice čtivé, hlavní postavy si musíte hned zamilovat. Zápletka předvídatelná, ale ten styl jakým byla podaná, mě uchvátil.
Takže já se hned vrhnu na další díl.

07.01.2022 5 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Ohodnotit tuhle knížku je pro mě docela oříšek. Zanechala ve mně dost rozporuplné pocity.
První třetinou jsem se musela prokousávat, pak už děj nabral spád. Charaktery jsou výborně napsané, ať už některé postavy budete milovat nebo nenávidět. U hlavní hrdinky si říkáte, jak je možné, že jí nic nedochází. Také chápu, že nám její myšlenkové pochody mají ukázat charakter postavy, ale tady už toho někdy bylo až příliš. Opravdu mě nebavilo, že se pořád dokola opakuje to stejné.
Nic originálního nečekejte, kniha je spleteninou všech dalších knih, seriálů a filmů. Zápletka je velmi podobná jako u mé oblíbené filmové série.
Celá zápletka je až neuvěřitelně předvídatelná, já jsem věděla téměř od začátku, jak to vlastně celé dopadne. Žádný wow efekt se tedy nekonal.
Někdy mi přišlo, že autorka nevěděla, jaký žánr vlastně chce psát. Ale musím pochválit romantickou linku a jiskru mezi hlavními hrdiny.

04.01.2022 3 z 5

Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

U série se mi líbí postavy, děj i zajímavá zápletka. Jediné s čím mám problém je pro mě krkolomné zpracování, nedokáže mě tolik vtáhnout do děje.

31.12.2021 4 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Tak tuhle sérii jsem slupla jako malinu. Musím říct, že pro mě je to jedna z mála sérii , kdy jsem opravdu netušila, kam se bude příběh ubírat. Jo, bylo to skvělé..

29.12.2021 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

To bylo tak zatraceně skvělé.. Miluji tenhle svět víl a jejich dohody a lsti... Opět tu jsou v knize nečekané zvraty a ten konec.. Hned jdu na další knihu. Tahle série je návyková!

28.12.2021 5 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Tak tohle bylo skvělé čtení... Zdejší hodnocení mě trochu odrazovalo od čtení této knihy, ale jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla.
Nechybí akce, skvělé zvraty, sympatické postavy. Já jsem se rozhodně nenudila a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Vyzdvihuji velmi zajímavý svět víl a poutavý příběh, který se ubírá nečekaným směrem.

27.12.2021 5 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Byla to šílená jízda... Ale mě to vážně chytlo a bavilo mě to. Usmívala jsem se skoro celou knihu, i když jsem si někdy říkala, ať to ta holka nedělá.

21.12.2021 4 z 5