Petra-1 Petra-1 komentáře u knih

Kde aj temnota zamrzne Kde aj temnota zamrzne A. B. Poranek

Četla jsem v originále a bylo to moc hezké. Kniha má krásnou atmosféru a zápletka se postupně odhaluje. Vůbec jsem nečekala, že mě kniha tak chytne za srdce.

01.11.2024 5 z 5

Zlatá Zlatá Marissa Meyer

Pohádkové retellingy mám moc ráda, od téhle knihy mě vcelku odrazovalo místní hodnocení. Nakonec jsem se od knihy nemohla odtrhnout, vůbec jsem nečekala, že to bude spíš pro dospělé a bude to mít strašidelnou atmosféru. Pro mě tahle kniha byla skvělým překvapením, musím říct, že jsem čekala úplně jiný příběh.

01.11.2024 5 z 5

Tiene medzi nami Tiene medzi nami Tricia Levenseller

Já teda vůbec nevím, jestli tahle kniha měla nějaký děj. Mně to přišlo jen jako knižní vydání filmu pro dospělé.

15.10.2024 2 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Kniha se mi líbila, ale zhruba od půlky mi přišlo, že se scény již pomalu opakovaly. Vůbec by neuškodilo, kdyby byla kniha kratší.

15.10.2024 4 z 5

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Bylo nebylo jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Tohle byla láska na první pohled (nádherné obálky v angličtině) i čtení. Četla jsem již předešlou sérii, a když jsem zjistila, že vyšla kniha o Jacksovi,tak jsem si knihu hned musela koupit v aj. Miluji tu zápletku, nepředvídatelnost, pohádkovou atmosféru, hlavní hrdinku a hlavně Jackse.

15.10.2024

Laskavý jed Laskavý jed Natalie Mae

Kdo milujete Krutého prince, tak já vůbec nevidím nejmenší podobu s touto knihou. Ale mě kniha bavila a byla originální. Postavy mi byly sympatické a kniha se celkem dobře čte.

Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker

Autorka má pěkný styl psaní, ale knize by neuškodilo, pokud by byla kratší. Skrz celou knihu se dozvídáme zápletku, což mi bylo sympatické, protože to nebylo předvídatelné. Král Zander mi úplně k srdci nepřirostl, čekala jsem trošku jinou postavu, ale zase je fajn, že v knize to nebyla jen samá erotika.

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Další typická YA kniha, u které si budete říkat, že jste něco podobného již četli. Mně to hodně připomínalo Ranhojičku. Kniha se četla dobře, ale je to ten typ knihy , na kterou za týden člověk zapomene.

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Je to neskutečně předvídatelné, nenáročné a měla jsem pocit, že jsem něco podobného četla už asi stokrát, ale ... Bylo to čtivé a mě to vážně chytlo.

18.08.2024 4 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Četla jsem před delší dobou v originále. Je to netradiční, vcelku zajímavé pojetí.

18.07.2024 4 z 5

Lepší než ve filmu Lepší než ve filmu Lynn Painter

Četla jsem již před delší dobou v originále. A musím se přiznat,že od té doby jsem ji četla znovu. Sympatičtí hrdinové, hezké dialogy a sladká romantika. Paráda.

24.04.2024 5 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Tuhle knihu mám doma už od jejího vydání v originále. Vždy jsem skončila do sté strany a odložila ji. Konečně jsem ji dočetla a já tedy nevím. Padouši se střídali,jak na běžícím páse, jakoby se autorka rozmýšlela,jak to vlastně tedy všechno bylo .A nakonec to vlastně celé nedávalo smysl. A jak už bylo napsáno, i na mě tu bylo příliš erotiky na úkor děje. Když si vezmu jazyk a styl , kterým byl psaný zejména první díl, tak si říkám, jestli třetí vůbec psala autorka.

17.04.2024 3 z 5

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

V zahraničí je tato kniha hodně oblíbená, pro mě to bylo celkem zklamání. Styl psaní byl dost chaotický a romantika hodně slabá. Vystavění fantasy světa téměř žádné... Žijí tu upíři a lidé... Ty bláho, to je mi novinka!
Knihu jsem tedy dočetla, ale další díl mě vůbec neláká.

30.01.2024 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Mně se kniha líbila, četla jsem již před nějakou dobou v aj. Za poslední dobu to byla jedna z těch nadprůměrných fantasy. Autorka se tedy hodně inspirovala Divergencí a dalšími fantasy.
Zápletka byla celkem předvídatelná. Za mě jedna výtka... Autorka chtěla udělat zápletku méně předvídatelnou, a tak do knihy dala dialogy a další věci, které ji měly zakrýt. Pokud ale čtěte pečlivě, tak na konci zjistíte, že některé věci nedávají smysl a jsou nelogické.

30.01.2024 4 z 5

Zlaté enklávy Zlaté enklávy Naomi Novik

Výborně promyšlený svět. Autorka umí do svých knih předat i určitá poselství a to se mi líbí. Zápletka byla dokonale vymyšlená.
Jen moc nechápu, proč tam autorka musela na sílu vnutit jednu věc s Liesen.

19.12.2023 5 z 5

Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Mně se to celkem líbilo (četla jsem v aj), ale fantasy to teda rozhodně není. Je to vyloženě červená knihovna. Je to předvídatelné a v podstatě se toho v knize moc neděje. Takže doporučuji spíše těm, kteří mají rádi vztahové knihy a fantasy ani nepotřebují.

27.11.2023 3 z 5

Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Série Krutého prince je pro mě jedna ze sérii, které můžu číst pořád dokola. Takže asi není divu, že mě tohle moc bavilo a že se ráda vracím do světa Krutého prince.

21.10.2023 5 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Kniha je čtivá a napínavá. Postupně se objevují nová vodítka a rozplétá se celé klubko lží. Hlavní hrdinka je navíc moc sympatická.

10.10.2023

Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

Přečetla jsem v angličtině a já tuhle sérii doslova zbožňuji. Za chvíli vychází poslední díl a nikdy jsem se netěšila na vydání jako teď.

06.10.2023 5 z 5

Polib mi dortík Polib mi dortík Helena Hunting

Jde o nenáročnou knihu na sobotní odpoledne. Podle názvu jsem čekala knihu, u které se zasměji, ale moc mi tento styl humoru nesedl a ani styl psaní mě nijak nenadchl.

06.10.2023 3 z 5