Petra-1 komentáře u knih
Krásné zakončení série a musím říct, že jsem si tento díl opravdu užila. Nádhera.
Kniha se mi opravdu dobře četla. Není tam žádná zbytečná omáčka. Děj je lehce předvídatelný, ale to mi nevadilo. Kdybych četla knihu, když vyšla a já byla o deset let mladší, tak bych byla určitě nadšená.
Tuhle knihu jsem měla velmi dlouhou dobu rozečtenou a bylo načase ji dočíst. A opět jsem se musela tak trochu nutit do čtení. Sérii měsíčních kronik jsem milovala, ale tady mi přišlo, že se nic nedělo. Hodně vnitřních monologů a zbytečných vycpávek na úkor děje. Pro mě maličké zklamání.
Konečně mám knihu dočtenou a teď vůbec nevím, proč jsem ji již 2x odložila. Svět je originální, děj hezky utíká a postavy jsou chytré, vtipné a celkově sympatické. Mia je tvrdá, sarkastická a nemusíme každou stránku,, poslouchat" její kňourání, jak je to u většiny YA hlavních postav. . Na druhou stranu dokáže přemýšlet o morálních otázkách a ukázat někdy i lidskou stránku. Řekla bych, že na YA jsou charaktery postav hezky vystavěné a uvěřitelné.
Já jsem si tuhle jízdu neskutečně užila. Skvělé je, že jsou krátké kapitoly a není tam spousta omáčky okolo. Takže děj hezky plyne a je zaměřený na řešení hádanek. A musím říct, že jsem rozluštila i osobní hádanku: který z Hawthornů?
Tento díl se mi líbil víc než první. Postavy byly sympatické, ale některé části se celkem vlekly.
Trošku méně akce než v prvním díle. Ale i tak výborné pokračování.
Když jsem začala číst, tak mi přišlo, že kniha je psaná dost jednoduchým stylem. Po pár kapitolách jsem se začetla a knihu jsem nemohla odložit. Nutně jsem potřebovala vědět, co bude dál. Já jsem opravdu nadšená a pro mě je velkým překvapením, jak moc se mi to líbilo.
Jde o takový roztomilý příběh, který se odehrává v zajímavém prostředí. Hlavní postavy byly sympatické. Kniha se hezky četla, ale občas jsem se musela do čtení nutit. Knihu jsem několikrát odložila, něco mi tam chybělo.
Na tuhle knihu jsem všude narážela a vzhledem k tomu, že mám historické romány ráda, tak jsem se pustila do čtení. Kniha mě nijak nenadchla ani neurazila. Klasická zápletka, ale od jiných autorek se mi více líbil styl psaní. Vzhledem k reklamě jakou kniha má, jsem očekávala něco lepšího.
Tak to bylo skvělé čtení. Tahle kniha má všechno, co mám na knize ráda.. A hlavně ve vyváženém množství. Akce, romantika, zajímavý děj, originální spojení westernu s pouštní mytologií a sympatické postavy. Hlavní hrdinka není otravná, používá hlavu a umí být i vtipná.
Jde o takový pohádkový příběh. Kniha se velmi dobře čte a je velmi rychle přečtená. Druhý díl se mi líbil víc než první a to i díky lepšímu vykreslení postav. Je to předvídatelné, hodně nenáročné čtení. Samozřejmě už dlouho nejsem určená věková kategorie.
Prvně začnu tím, že kniha se mi opravdu hodně líbila do té doby, než hlavní hrdinka přestala úplně používat mozek. Kniha je hodně čtivá. Ale proč některé knihy, které mají velmi slušný rozjezd, musí sklouznout k tomu, že hlavní hrdinka začne myslet jen na jedno? Vážně nemusím pořád dokola číst o tom, jaký je někdo alfasamec. A jak je drsný a sexy. Jsem docela schopná to pochopit, i když se to nebude objevovat každou třetí větu. Navíc mě osobně teda Warwick nechával úplně chladnou a lepší už mi přišel Caden a Zander. Tady se musím trochu opravit, nechávat chladnou není to správné slovní spojení. Protože se mi z něho spíš dělalo zle od žaludku.
Já osobně čtu fantasy kvůli fantasy, pokud bych chtěla erotiku, tak si přečtu erotiku.
Druhý díl jsem četla hlavně kvůli Mrazíkovi. Vážně mě zajímá, jak to s ním a s Vasjou dopadne. Bavilo mě až posledních 70 stran a všechna setkání Vasji s Mrazíkem.
Kniha se mi líbila, ale jsou zde opravdu ploché postavy,kterým jsem nepřišla na chuť. Jediná příjemná postava je Chálid. Děj málo propracovaný. Ale samozřejmě už dlouho nejsem určená věková kategorie.
Knihy od téhle autorky mě vážně baví. El je zase skvěle sarkastická a vtipná. Musím říct, že jsem vůbec nečekala, jak mě některé věci dojmou. Zvlášť když k tomu sama hlavní hrdinka přistupuje velmi pragmaticky.
Krásný a zajímavý příběh, ve kterém je úhlavním nepřítelem les, jehož temná tajemství nikdo nezná. Paní autorka je skvělá vypravěčka. I zde bylo plno hlubokých myšlenek.
Zajímavý svět a skvělá postava Temnyje. Kniha se velmi dobře čte, akorát výcvik by mohl být zajímavější. Na zadek jsem si z toho nesedla, ale jinak se mi to líbilo.
Nádherný příběh s užasnou atmosférou a stylem vyprávění. Musím pochválit originalitu. A ty postavy! Racionálně uvažující a nejsou otravné! Ze začátku trochu trvá než se příběh rozjede, ale pak knihu nejde odložit.
Na tuhle knížku jsem se moc těšila. Možná proto jsem byla maličko zklamaná. Nemohla jsem se dlouho rozhodnout, jaké dát hodnocení.
Začátek mi přišel naprosto skvělý, bylo to něco nového a originálního. Líbily se mi dobové popisy. Ale postupem času mi začalo připadat, že se vlastně vůbec nic neděje a že jen pořád na něco čekám. A ono to vůbec nepřichází..
A závěr.. Příliš rychlý.. A tak nějak moc pro děti?
Tím se dostávám k tomu, že vlastně nevím, komu je kniha určena. Jak už se tu objevilo: Pro děti je příliš složitá, jako YA plyne přílis pomalu a dospělý by čekal asi něco víc..