Petra-1 Petra-1 komentáře u knih

Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Tak já nevím, jestli mám vysoké nároky, nebo to byla vážně nuda?
Půlku knihy se téměř nic neděje. Pak tedy vstoupí na scénu Profesor, šup a je konec.

09.09.2022 3 z 5

Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Mám takové smíšené pocity,i když ty mám u všech knih, které autorka píše. Její knihy je potřeba číst v časových odstupech. Její stereotyp je skoro jasný Arogantní chlap s velkým A a muchy snězte si mě žena.
Příběh byl fajn, chvilku jsem se zasmála, chvilkama zasmutnila.
Chase typický hovádko, ale Maddie mě přišla až moc ukňouraná. Kdo, sakra, fňuká, když dostane diamantové náušnice místo vyhřívané podušky. No, taaak, trochu reality.

09.09.2022 4 z 5

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Knihy od autorky mám ráda. Ale tahle mi zrovna nesedla. Bylo to takové nijaké a vlastně o ničem. Postavy byly nevýrazné a téměř bez charakteru. Za dva dny si pravděpodobně nevzpomenu na nic víc z knihy než, že spolu odjeli na nelíbánky.

09.09.2022 3 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Kniha byla vydána už před dlouhou dobou, takže nejsem cílová skupina. Možná jsem moc tvrdá. Kniha byla dobrá, ale...
Autorka se snažila vytvořit nový fantasy svět, myslím, že nápad měl velký potenciál. Bohužel, to sklouzlo k tomu, že autorka akorát vše speciálně pojmenovala (spousta těch nových slov mi přišla spíš k smíchu), ale jinak je vše stejné jako u jiných knih daného žánru.
Postavy mi přišly ploché a já si k nim nevytvořila téměř žádný vztah.
Největším problémem pro mě byl styl psaní. Spousta popisů na úkor děje, a celkově styl vyprávění. Popsala bych to slovem.. Chaos. Byly časti, kde jsem se vyloženě nudila.
Uvidím, jestli se pustím do dalšího dílu.

16.08.2022 3 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Kniha byla velmi hezká a dobře se mi četla. Postavy byly sympatické. V první polovině jsem se usmívala a bavila, ale poslední třetina knihy už mi přišla trochu utahaná. Ale i tak. Moc doporučuji k přečtení.

15.08.2022 4 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tak tahle kniha pro mě byla velkým překvapením. Já jsem naprosto spokojená a pro mě to bylo zase něco jiného.
Jaren, co budu povídat. Zamilovala jsem si ho.
Zápletka je vcelku předvídatelná, ale na druhou stranu pohnutky hlavních postav jsou nám celkem nejasné.
Konec... Super... To pro mě bylo překvapující a myslím, že se vrhnu na další díl v originále.

11.08.2022 5 z 5

Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

Je to vyloženě letní oddychovka, ale je opravdu určená mladším čtenářům. Občas už si na podobné knihy přijdu stará.

31.07.2022 3 z 5

Dáma nikdy neprohrává Dáma nikdy neprohrává Sabrina Jeffries

Bylo to moc hezké. Postavy sympatické a příběh klasická červená knihovna. Když jsem četla knihy v sérii za sebou, přišlo mi hodně věcí podobných.

20.07.2022 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Sabrina Jeffries

Hezký příběh a sympatické postavy.

Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Po přečtení pár stran jsem si uvědomila, že jsem knihu již četla. Ale protože sr mi líbila, tak jsem si ji přečetla znovu. Dobrý příběh, sympatičtí hrdinové.

Pravda o markýzi S. Pravda o markýzi S. Sabrina Jeffries

Rozzlobený bůh Rozzlobený bůh L. J. Shen

Kniha se velmi dobře četla. Ale přišla mi hodně podobná s příběhem Viciouse.

04.07.2022 4 z 5

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Ooo, tak tohle bylo tak krásné. Skvělá odpočinková kniha, po dočtení se nemůžu ubránit úsměvu. I když musím říct, že u některých částí mi bylo vcelku smutno.

20.06.2022 5 z 5

Rivalové Rivalové Emily Wibberley

Doporučuji pro všechny milovníky Kasie West. Když jsem to tak četla, tak jsem si říkala, že bych se někdy vrátila na střední. Je to takové období, kdy člověk hledá sebe, ale na druhou stranu proti životu dospělého nemá žádné starosti. Ke konci to pro mě byla velká nostalgie, protože postupem času opravdu člověk ztrácí kontakty a cesty se rozcházejí tím, jak člověk dospívá.

01.06.2022 4 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Četla jsem již před delší dobou v originále. Kniha se mi moc líbila, sympatické, netradiční postavy.

30.05.2022 4 z 5

Legenda Legenda Stephanie Garber

Kniha se mi velmi líbila, na rozdíl od prvního dílu tu bylo trochu více zápletky a to mě bavilo. Navíc mi autorka hezky zamotala hlavu a musím říct, že v prvním díle jsem si myslela, že Legenda je někdo jiný.
Tella mi v prvním díle nebyla příliš sympatická, ale tady se ukázalo, že v prvním díle byla jen špička ledovce.
Už se těším na závěrečný díl a myslím, že se vrhnu na ten v originále.

30.05.2022 5 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Velmi příjemná oddychovka. Hned jsem se začetla a děj mi rychle utíkal.
Určitě moc doporučuji k přečtení. Jediná chyba, kterou jsem našla, je ve mně. Kdybych byla aspoň o deset let mladší, tak si z toho i sednu na zadek.

23.05.2022 4 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

23.05.2022 4 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

22.05.2022 4 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

S odstupem pár dní si říkám, že se toho v knize moc nedělo.. Některé věci mi přišly nelogické, ale to může být způsobené i překladem.
Ale i po pár dnech mi kniha stále leží v hlavě a já přemýšlím na tom, jak to všechno bude dál. Dokonce přemýšlím, že si další knihu koupím v originále, protože nevydržím čekat na překlad.
Sympatické postavy. Hlavní hrdinka trochu naivní, ale kupodivu mě to u ní nevadilo.
Musím říct, že pro mě je to skvělý začátek série.

07.05.2022 5 z 5