Petra-1 Petra-1 komentáře u knih

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Kniha je neskutečně čtivá a styl psaní mi vyloženě sedí. Jde vidět, že postavy potřebují trochu dospět. Některé jejich reakce mi přišly zbytečně přehnané.

19.12.2021 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

S každým dalším dílem je série lepší a lepší. Tohle byla jízda. U této autorky miluji, že se odhaluje příběh postav postupně a jednotlivé dílky skládačky do sebe postupně zapadají. Konečně jsem se dočkala pořádného vývoje postav.

19.12.2021 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Super, u některých částí bylo potřeba, aby se trochu rozjely, ale jinak paráda. Opět mě často často štvala Caleana a na druhou stranu ji někdy zbožňuji. Ale opět musím vyzvednout práci českých nakladatelství, protože je sice hezké, že Rowen znamená v češtině Jeřáb (jak je i přeloženo). Bohužel asi někomu nedochází, že je to v angličtině normální jméno.. Asi bych měla poděkovat, že někoho nenapadlo přeložit Huntu z Půlměsíčního města na Lovce.

16.12.2021 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Musím přiznat, že hodnotím po přečtení více dílů. Série se mi velice líbí. Přijde mi lepší než Dvory, ale určitě ne tak skvělá jako Půlměsíční město. Postavy sympatické, ale musím říct, že někdy mě dost štve Celaenou. Chování některých postav je také zvláštní. Všichni mají být obávaní bojovníci/vrahové,.. A nakonec se hned u první kapky krve hroutí. Příběh sice vcelku předvídatelný, ale velmi poutavý.

16.12.2021 4 z 5

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Knížky od Kasie West se čtou prostě sami. Opět příjemný příběh, který zahřeje srdce a vykouzlí úsměv na tváři.

01.12.2021 4 z 5

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Mně se kniha vážně moc líbila,velmi zajímavé téma. Hlavní postavy sympatické, Valek tajemný a nevypočitatelný. Děj rychle plyne, kniha se velmi dobře čte a nechybí ani akce.
Byl tu strašně urychlený konec, kde autorce asi došel papír, tak vše vmáčkla na pár stran. Mně prostě přišel konec nedotažený. Další problém byl vývoj vztahů, kdy mi chybělo uvěřitelné pouto mezi postavami.

30.11.2021 5 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

U této knihy jsem se hodně rozmýšlela, jestli dát 4 nebo 5 hvězd. Nakonec jsem se rozhodla pro 4, protože mi přišlo, že by si autorka mohla trochu víc pohrát s jazykem, ale možná měla být kniha jednodušší, protože je určená pro mladší generaci.
Kniha má originální pojetí, super nápad a přijde mi, že je v ní náhled i do psychologického románu. Řeší spoustu nadčasových témat jako politika, práva lidí
,válka ...
Já jsem naprosto rozuměla chování všech postav, rozpor v nich samotných, jak se zachovat. Co je vlastně správné? U knihy jsem tedy měla spoustu rozporuplných pocitů.
Doporučuji rozhodně k přečtení, protože tahle kniha má více než se na první pohled může zdát.

28.11.2021 4 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli vůbec napsat komentář, a tím přiznat, že jsem po té hrůze prvního dílu četla i druhý.
Ale fajn, v zájmu zachování normálně uvažující další generace.. Byla jsem zvědavá, jestli někdo může vyblít ještě něco horšího. Světe div se... Může.

27.11.2021

Svět poté Svět poté Susan Ee

Tuhle sérii naprosto miluji. Drama, napětí a hlavně odvaha se nevzdat.
Nejenže autorka popsala skvělý postapokalypticky svět, ale skvělé postavy.
Penryn a Rafe jsou moje nejoblíbenější literární postavy. Oba jsou chytří, odvážní, vtipní, loajální a neuvěřitelně se doplňují. Ve spoustě knih je hloupá, uplakaná hlavní hrdinka bez špetky sebeúcty a to dokáže pokazit celou knihu. Tady je přesný opak - bojovnice.
Poslední knihu jsem četla v originále a rozhodně je stejně dobrá jako díly předchozí. Upřímně mě hrozně štve, že u podobných knih nevyjde překlad a potom vidím některé příšerné knihy, které se proslaví jen díky marketingu.

27.11.2021 5 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Další super jízda. Kniha byla nabitá akcí, emocemi a nechyběly úžasné postavy. Musím říct, že mi ukáplo pár slziček a někdy jsem si okusovala nechty, ale už ne tolik jako u předešlé série. Nejvíc se mi líbí, jak autorka vykreslí postavy, že je musíte milovat. Jediné, co mi trochu chybělo, byl lepší záporák. Čekala jsem nějakého pořádného zmetka jako byl v předchozí sérii. U autorky se mi líbí, že píše knihy, u kterých musím přemýšlet a zamyslet se nad spoustou zajímavých otázek.

26.11.2021 5 z 5

Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Rozhodně doporučuji k přečtení. Zajímavé hlavní postavy. Trochu jiné než jsem u této autorky zvyklá, ale stále je milujete a zároveň si myslíte, že by potřebovaly občas kopnout. Četla jsem v originále, takže mě celkem překvapilo, když jsem tu četla, že přezdívku Skull eyes přeložili jako Smrtka. To pak postrádá úplně pointu, ne. Přijde mi, že překlady do češtiny jsou někdy dost hrozné a spousta vtipů, ironie a sarkasmu, pak vyzní v češtině vážně hrozně.

26.11.2021 4 z 5

Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Četla jsem v originále již před delší dobou, z počátku jsem byla nadšená. Kniha měla zajímavý nápad a byla vtipná. Ale po první třetině už jsem se celkem nudila.

26.11.2021 3 z 5

Rivali Rivali Vi Keeland

Tak tohle byl takový lepší průměr. Upřímně mi přišlo, že kniha postrádala děj. Nemohla jsem si pomoct, ale bylo to jako bych něco podobného četla.

25.11.2021 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Příběh se nám hezky rozběhl a všechny dílky skládačky do sebe začaly zapadat. Postavám se rozvinul charakter. Jediné, co mi kazí tuhle sérii, je hlavní hrdinka. Feyre jsem, bohužel, ani tady úplně nepřišla na chuť. Nechybí drama a napětí.

25.11.2021 5 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Za mě naprosto skvělé, jízda už od začátku. Byla jsem unesená už z předchozí série, ale tahle má v sobě i to, co jsem postrádala u první. Skvělou romantickou linku. Hlavní postavy neskutečně sympatické a originální. Hlavní hrdinka chytrá, schopná, tvrdá a nebojácná. Opět plno náznaků, tajemství a poselství.

25.11.2021 5 z 5

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Kasie West

Ač autorku miluji, tahle kniha mi přišla jako jedna z jejích slabších. Postavy byly sympatické, ale za mě chyběla jiskra a trochu více té romantiky.

19.11.2021 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Tahle kniha mě celkem překvapila. Byla pěkná, originální, ale mně tam pořád něco chybělo. Asi jsem po přečtení Rodu země a krve a všech ohlasech čekala víc. Musím říct, že hlavní pár mi k sobě tak nějak nesedí. Taky jsem měla problém, že snad ani jedna postava mi nebyla sympatická.

07.11.2021 4 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Kniha pro mě postrádala děj, vše se točilo jen kolem sexu a vše se pořád dokola opakovalo.
Dialogy nebyly téměř žádné. Jediné, co vyzdvihovalo knihu byly sarkastické řeči Jakea.
Úryvky z blogu byly trapné a u hlavních postav mi bylo celkem jedno, jak to s nimi dopadne

02.11.2021 3 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Tleskám..
Jedna z nejlepších knih, co jsem dosud četla.
Musím říct, že prvních 150 stran jsem si zvykala na propojení fantasy světa se světem moderním, na psaní ve třetí osobě a také Bryce mi nebyla příliš sympatická svým stylem života sex, drogy a rockenroll, ale...
Pak se příběh neuvěřitelně rozjel, zamilovala jsem si hlavní postavy. Neuvěřitelně se mi líbilo, jak do sebe jednotlivé části příběhu zapadaly. A ta poslední část knihy, která byla nabitá akcí, mě naprosto dostala.

01.11.2021 5 z 5

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Velmi dobře napsaná kniha. Hlavní postava je super ironická a sarkastická tvrdačka. Kniha má originální námět a rozhodně stojí za přečtení.

24.10.2021 4 z 5