petra106 petra106 komentáře u knih

Box 21 Box 21 Anders Roslund

"Nabitá" kniha, na kterou člověk jen tak nezapomene. Pohltila mě natolik, že mi veškeré souvislosti došly až na předposlední straně.

13.07.2013 5 z 5

Poslední rodina v Anglii Poslední rodina v Anglii Matt Haig

Kdoví, asi jsem od téhle knihy čekala příliš. Už mě štvalo, když na každé druhé straně bylo připomenuto, že rodinu drží pohromadě labrador. Zápletka v rodině byla zajímavá, pohled psa většinou nudný. To spíš měl být vypravěčem otec nebo syn rodiny.

11.07.2013 2 z 5

Ahoj z nebe Ahoj z nebe Laurie Frankel

Celkem dobře napsáno, i když v polovině knížka trochu ztrácela dech.

11.07.2013 4 z 5

Závist Závist Louise Bagshawe (p)

První polovina byla celkem nezáživná, ale pak věci nabraly spád a kniha se četla moc dobře.

03.07.2013 4 z 5

Zločin a vášně za rady Vacátka - Nové příběhy z pražské Čtyřky Zločin a vášně za rady Vacátka - Nové příběhy z pražské Čtyřky Blanka Kovaříková

Vyčerpávající kniha pokrývající různé oblasti - mnoho informací nejen o vyšetřování, významných osobnostech z řad policistů, ale i zločinců, ale i o tom, jak to chodilo např. ve věznici. Čte se jedním dechem.

24.06.2013 5 z 5

Osud Osud Louise Bagshawe (p)

Ono mi vážně stačí, když je popsáno jednou, maximálně dvakrát, že hrdinka je nejúžasnější, nejkrásnější, nejchytřejší v celém okolí. Tady mě to zdůrazňování prostě otravovalo. Plus neustále opakující se slovo "bříško", příslušící samozřejmě též hlavní hrdince. Děj byl hodně předvídatelný, což je škoda.

24.06.2013 3 z 5

Deníky psané v korzetu Deníky psané v korzetu Katie MacAlister

Žádný děj, upjatá nesympatická hlavní hrdinka. Nuda.

20.06.2013 1 z 5

Už zase skáču přes Merde! Už zase skáču přes Merde! Stephen Clarke

Mnohem lepší než nudný první díl.

07.06.2013 5 z 5

Zbožňovaná Zbožňovaná Tilly Bagshawe

První část knihy, za života dědečka hlavní hrdinky, byl děj nejlepší. Postava mladého strýčka mi tam přišla celou dobu úplně navíc. Děj byl místy zbytečně rozvláčný. Ale stejně jsem se od této knihy nemohla odtrhnout. :-)

07.06.2013 4 z 5

Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

S "New Yorkem" nesrovnatelné, o hodně slabší.

27.05.2013 3 z 5

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Znovu skvěle promyšlený děj. Tentokrát se děj tolik netýkal Patrickovy rodiny, což knížce jen pomohlo.

16.05.2013 5 z 5

Medicínské katastrofy Medicínské katastrofy Richard Gordon (p)

Pro laika srozumitelně napsané, mile a s nadhledem. I když je to kniha mnohdy o vážných věcech, smála jsem se na hodně místech nahlas.

07.05.2013 5 z 5

Merde! Rok v Paříži Merde! Rok v Paříži Stephen Clarke

Ze začátku jsem se nemohla začíst, byla to trochu nuda, ale pak se děj celkem rozjel a bylo mi líto, že kniha končí. Přesto asi po dalším díle nesáhnu, trochu se bojím, že jestli to bude o tom stejném, jen v bledě modrém, tak bych to ani nemusela dočíst.

07.05.2013 3 z 5

Pravidla žalu Pravidla žalu Lolly Winston

Příjemné oddechové čtení - smutné vzpomínky se střídají s realitou, která je spíš tragikomická. Doufám v překlad dalších knížek L. Winston do češtiny. :-)

24.04.2013 4 z 5

Temná stezka Temná stezka Åsa Larsson

Prozatím nejlepší kniha série. Děj byl předvídatelný, ale vynahradil to popis a pohledy do minulosti jednotlivých postav.

24.04.2013 5 z 5

Tajná kniha Tajná kniha Irena Obermannová

Mohlo to být trochu kratší. Nicméně to bylo nečekaně příjemné oddechové čtení.

19.04.2013 3 z 5

Aphra Aphra Hana Parkánová-Whitton

Děj knihy byl zajímavý. Vadilo mi ale, že každou chvíli je zdůrazňováno, jak je hrdinka krásná, půvabná... Ono je to tak víceméně v každé knize se zápletkou z historie od H. W. Stačí to přece napsat jednou, aby si člověk udělal o postavě určitou představu...

14.10.2012 3 z 5

Lilibet Lilibet Carolly Erickson

C. Erickson jako vždy popisuje poutavě život významné osobnosti. Moc hezké byly zákulisní historky a osobní svědectví jejích blízkých "kolegů" a současníků.

04.08.2012 5 z 5

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

19. 4. 2012 vyšla tato kniha česky. Četla se jedním dechem, výborně vystavěný příběh, fascinující konec... Prostě King.

24.04.2012 4 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Přidávám se k nadšeným čtenářům, kniha se četla jedním dechem a už se těším na další od tohoto autora!

10.12.2011 5 z 5