Petra28 komentáře u knih
pět? kdyby šlo dám šest.... naprosto úžasný zážitek. Skvěle "přelidněný román". Dočetla jsem včera .. posledních pět dní jsem četla každou volnou chvilku i kdyby jen pár stran. A když jsem nečetla? .. stále jsem na knihu, postavy myslela. Úplně mě to dostalo, pohltilo.
Miluji tlusté knihy .. jsou krásné, košaté, na konci mám pocit, že opouštím přátele.
Před autorem smekám. Nechápu jak se dá tohle napsat. Tolik postav, tolik životů.
Knihu jednoznačně doporučuji, nespěchejte, nenechte se odradit počtem stran. Užívejte si každého odstavce, konec se bude neodvratně blížit a vám začne být smutno.
Přeji všem odhodlaným čtenářům příjemný zážitek !
Pro mě letos nejlepší počtení.
Začátkem jsem se trošku potrápila, ale to byl spíš můj problém, než problém knížky. Potřebovala jsem se dostat víc do klidu a do správné nálady. Pak už to byla spanilá jízda. Nádhera ... fantazie jela na plné obrátky. Asi v půlce jsem si říkala, že by se knížka moc líbila dceři (12 let velmi dobrá čtenářka) ... ale postupně kdepak ... podle mě čtenář potřebuje mít určité životní zkušenosti ... trošku odstup od dětství, naopak prožít mateřství, mít v paměti vývoj vztahů s rodiči, prarodiči.
Příběh je neuvěřitelně hravý ... a přitom je v něm tolik hloubky.
... dala bych si dřímánky a frčela se projet na mrakoních :-) pěkný den
P.S: A neustále jsem si říkala, proč autor nenapsal žádnou dětskou knížku ? To by byla teprve jízda :-)
Ode mě plný počet. Krásně se čte. Otázka kolektivní viny, nebo naopak osobní statečnost a morální síla jednotlivce ... tyhle otázky se táhnou celou knihou, taková nitka. Určitě to není stěžejní. Spíš tak na okraj, ale výstižně. Postavy jsou krásné ... mají svoje kouzlo ať už stojí na jakékoliv straně barikády. Mě nejvíce oslovil Etienn, úžasně se vyloupl.
Opravdu doporučuji přečíst ... je to jiné.
Knihu dostala má desetiletá dcera k vánocům. Tento týden ji začala číst a mě překvapilo z její strany množství otázek, narážek a poznámek. Po přečtení prvních 50ti stran byla hodně smutná, lítostivá a měla opravdu potřebu si o knize povídat. Tak jsem večer s knihou zalehla. A musím jí dát za pravdu, je nad čím přemýšlet. Věřím, že pro dítě je to hodně těžké téma. I já jsem si u některých pasáží poplakala. Naštěstí u jiných se s chutí rozesmála.
Kniha je napsaná krásně. Pohled více lidí na stejné období je výborný nápad. Opravdu nic není černobílé. Text je rozdělen do krátkých kapitol, což je vzhledem k tématu velmi dobrá volba.
Příběh je reálný … s linií příběhu se dokáže ztotožnit téměř každý. Nemusí jít o žádné viditelné postižení, stačí jen slabší článek v kolektivu, jinakost jedince a je zaděláno. Dcera mi povídala, jak si sebe představila v pozici Augusta, jak se strašně bála … naopak v postavě Summer byla jako dobrá víla. … čte a přemýšlí. A to je dle mého názoru to největší plus této knihy. Vede k přemýšlení.
A ještě pár poznámek k závěru. Ano příběh končí „dobře“ … tak dobře jak jen pro Augusta může. Dospělým čtenářům se může zdát, že příběh byl tímto koncem znehodnocen. Ale já ten konec vítám s otevřenou náručí .. kniha je primárně určena dětem. Ten dobrý konec si dětský čtenář jednoznačně zaslouží.
Obálka je úžasná. Krásná, jemná, snová ... obsah proti tomu drsný, krutý, reálný.
Co člověk člověku dokáže udělat. Asi pochopím pro jídlo, bolest, utrpení. Ale jen tak, protože můžu?
Moc bych chtěla vidět obrázky ... táhnou se celou knihou .. to by byl opravdu zážitek.
... výborné čtení. Humor Marka je naprosto úžasný, odzbrojující. Nutí vás se pochechtávat :-) Ano hodně technických věcí, ale bez nich by to byla limonáda. Možná mi na začátku chybí nějaká velká Markova beznaděj ... bojoval od prvního solu na plno.
V každém případě doporučuji přečíst, užijete si to.
Odpoledne jsem ji dočetla a stále ji mám v hlavě. Mám takové knížky hrozně ráda. Jsou vyjímečné, není jich mnoho.
Parádně mi sedla do "vláčné, letní, nepracovní" nálady.
Knížka je dlouhá, ale krásně jde, prolínají se tam životní příběhy jednotlivých členů klubu. A k tomu je hlavní příběh.Příjemně přechází jedno v druhé.
Kniha je plná přátelství, vzájemné pomoci, přesvědčení ale také pochyb o světonázoru, utrpení, odloučení od rodin. Je to těžké popsat ... určitě doporučuji přečíst.
Kniha se četla výborně ... v kolik že jsem to šla včera spát? .... asi tak pozdě jako hráči Erebosu.
Jsem jí úplně plná .. rozhodně knížka, kterou nepustím jen tak z hlavy. Je opravdu z těch, o které budu povídat i po letech. To byl zážitek.
Je úplně jiná, ze začátku jsem si říkala, vyloženě divná je.
Postava vypravěče je výborně zvolená. I to prozrazování co se stane, o čem to bude na dalších stránkách ... to bylo takové blížení se k nevyhnutelnému závěru.
A potom slova, knihy, psaní ... příběhy, povídky ... mazlení se slovy. Krásné čtení.
Stavitelé mostů je krásná kniha.Moc pěkně se četla. Příběhy obou bratrů byly úžasně popsané. Rozdílnější prostředí si snad ani není možné představit. Pohled na světovou válku ze strany "Německa" je pro mě něco naprosto nové. Také jsem velmi ráda sledovala hlavní ženskou postavu. Silná žena s odvážnými a otevřenými názory.
V každém případě se těším na druhý díl a doufám, že zjistíme jak na tom je bratr třetí.
Jednoznačně doporučuji k přečtení.
Tohle byl opravdu čtenářský zážitek. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne, jedna stránka za druhou.
Nedokážu si představit žít v těle, kterému bych cíleně ubližovala, ničila, krok za krokem ho přiváděla k destrukci a přitom stále nějak na jiné úrovni fungovala. Je to tak hrozně moc rozporuplné. Každá jizva, říznutí, každé sousto jídla ... v tom postupném ničení není žádný jasný definitní krok .. spíš volání !
Doslov překladatelky je naprosto úžasný. Děkuji za něj, byla to výborná tečka za celým příběhem.
Dám pět za obsah. Za obálku ani jednu. Příběh je moc pěkný. Kniha se krásně četla.
Ale popravdě, v knihkupectví bych po ní nesáhla. A proč? ..kvůli obálce. Působí lacině, navozuje naprosto jiné časové období. Schválně jsem se podívala na originální obálky. A to je jiné kafe. Podle mě nakladatelství výběrem obálky knihu pohřbilo.
Šachové figurky jsou příjemným zakončením celé trilogie. I když příjemným ... těch ztrát bylo poměrně mnoho. Fin je pro mě skvělým "klaďasem". Stojí pevně nohama na zemi.
Co mě tedy příšerně rozčilovalo, byla síla a nepřiměřená moc náboženství. V uzavřeném společenství to musí být hrozně silné omezení.
Co mě hodně chytilo je samotný ostrov. Musí tam být nádherně. Těžce krásně.
Označení detektivka je dosti zavádějící. Jasně, mrtvola, vražda, podezřelí ... to všechno v knize je. Jen mi to přijde vedlejší, podružné, doplňující. Skála je příběhem plný vzpomínek. Krásně plynou, vysvětlují současnost, propojují jednotlivé postavy.
Přesto je to kniha smutná, Finna mi bylo hrozně líto .. až jsem si říkala, to je na jednoho člověka až moc. Závěr knihy byl úžasný ... opravdu až poslední třetina mě donutila knihu neodložit.
Moc zajímavé rozuzlení ... už louskám pokračování.
Knihu ráda každému doporučím, jen od ni nečekejte čistokrevnou detektivku.
Přesně knížka na blbou náladu. Oddechovka, čte se hrozně rychle ... a "ondatra" ta mě baví ještě teď :-) ... pokud hledáte něco na zlepšení nálady ... tak S hlavou v oblacích je to pravé.
jednoznačných pět hvězdiček. Výborné pokračování. Zápletka fajn, ale co mě dostává, tak to je "omáčka" okolo. Popis prostředí, vztahů, postav. To jak se vztahy vyvíjí. Odkrývají se další vrstvy, pěkně pomalu dávkované. To je parádní počtení. Detektivky jsou mým oblíbeným žánrem. Myslím, že v této sestavě bych dala i pojišťovací podvod :-)
Vřele doporučuji.
Přečetla jsem po delší době od poslední "nesbovky" ... a bylo to moc fajn. Harry je opravdu člověk klaďas, má v sobě neuvěřitelně dobrý základ. I přes všechny jeho vnitřní boje s démony zůstává člověkem na správné straně. Mám ho ráda .. a těším se na další pokračování.
Kniha se mi líbila. Dvojnásobný milostný trojúhleník zasazený do výšek. .. zajímavé je jak se mi měnil pohled na Dianu. Ze začátku jsem z ní měla pocit "chudinky" ... a ? víc psát nebudu ať neprozrazuji. Přečtěte.
Takhle rozporuplné pocity z této řady jsem neměla dlouho. Ale čtu dál .. budu číst dál. Ono se to snad zlepší.
Přijde mi že je v knížce zbytečně moc omáčky. Odvádí to příliš pozornost od dějové linky.
Začátek byl mizerný ... pak lepší .. a na závěr musím říct, že lepší než první díl. Tak věřím v lepší zítřky :-)