Plaknel Plaknel komentáře u knih

Babička Babička Božena Němcová

Kniha, ke které se ráda vracím.
A u filmu asi více brečím.

01.11.2019 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Čtenářská výzva- jinak bych asi znovu nečetla. Díky za připomenutí.
Byla jsem překvapená, tak krásnou češtinou. Četla jsem v noci, kdy už všichni spali. A já v tom tichu mohla číst nahlas a užívat si to.

09.10.2019 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Kniha opět super.
Má to rychlý spád a čte se moc pěkně. Pravdou je, že asi za polovinou jsem se podívala na konec. Nějaký typ jsem měla, ale nečekala jsem to.
A i když jsem věděla, kdo to dělá, příběh se mi líbil až do poslední stránky.
Doporučuji

08.10.2019 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Líbilo

14.09.2019 3 z 5

Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

Dlouho jsem si knihu chtěla přečíst - vzhledem k tomu, že ji chce Jiří Strach zfilmovat. Jsem zvědavá, jestli k tomu někdy dojde, tak koho obsadí do rolí a jak to bude celé vypadat.
Kniha se mi docela líbila, i když si možná ne všechny čtenáře získá.
Pár výtek bych i měla.

31.07.2019 3 z 5

Můj terezínský deník 1943–1944 a zápisky mého otce Otty Pollaka Můj terezínský deník 1943–1944 a zápisky mého otce Otty Pollaka Helga Pollak-Kinsky

Přemýšlím nad slovem, které by tu knihu vystihlo. Pěkná, krásná, super....??? To asi u takové knihy nejde napsat. Ale jak napsat, že se mi kniha líbila s takovým tématem?
Smutný příběh dětství Helgy....

Doporučuji přečíst všem dětem v jejím věku 13 - 15 let... Abychom si uvědomili, že máme být rádi, že žijeme ve svobodné zemi a máme všechno, na co si vzpomeneme.

13.07.2019 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tak jsem poprvé vyzkoušela e-knihu z Databáze knih a musím říct, klasická kniha je pro mě pořád TOP.
Petr a Lucie - jsem četla někde na střední a teď se mi kniha hodila do čtenářské výzvy. Co k tomu říct, smutný příběh zamilovaných lidiček v kruté době první světové války.

05.05.2019 3 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Theo mě prostě baví. . .
Je to něco jiného než jiné detektivky. Oceňuji, že konec nebyl tak "šíleně akční " jako u Šelmy.
A obálka zase top.

02.05.2019 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Kniha, která mě opět dostala.... Četla jsem už spousty knih s touto tématikou, ale tuto bych zařadila mezi TOP.
Příběh Dity, která milovala a opatrovala knihy i v takovém prostředí jako byla Osvětim - Březinka, je až neuvěřitelný.
"Líbilo se mi", že v knize jsou popsány i jiné příběhy dalších lidí, o kterých jsem ani nevěděla např. Viktor Pestek, Elisabeth Volkenrath, apod.
Příběh je sice smyšlený, ale postavený na reálných základech a postavách. Klidně bych ji doporučila i dětem ve věku 14let, ve kterém byla právě Dita.

04.04.2019 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Zase jedna povedená kniha. Od začátku do konce to má tempo. Doporučuji

28.03.2019 5 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Kniha, kterou jsem doslova zhltla.
Pamatovala jsem si ji ze základky. Sice jen na kufřík na půdě, panenku a že se dívka jmenovala Alena.
Co k ní dodat, je to smutný příběh desetileté dívky, který se snad nebude nikdy opakovat.
A mé vzpomínky z dětství, že jsem vždycky byla ráda, že mám světlé vlasy a modré oči...

21.03.2019 5 z 5

Pohádky Pohádky Karel Jaromír Erben

Krásné pohádky s nádhernými ilustracemi. Milovala jsem ji v dětství a ráda z ní čtu svým synům.

24.02.2019 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Knihu si přál můj syn. Začal ji číst on a líbí se mu.
Já jsem byla také spokojená. Prolínání minulosti a současnosti mi nevadilo. Vraha jsem tak trochu tušila. Jen ta hlava mě překvapila.

24.02.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Co napsat? Moc jsem se na knížku těšila, ale . . .
Smích pana Hartla je milionkrát lepší.

17.02.2019 2 z 5

Útěk z továrny na smrt Útěk z továrny na smrt Mark S. Smith

Smutná kniha se smutným osudem.

29.01.2019 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Četla jsem ji už v loňském roce. Ale za mě super

25.01.2019 4 z 5

Všichni mí pacienti kopou a koušou Všichni mí pacienti kopou a koušou Jeff Wells

Pokud chcete oddychovou knížku. Tak tato je ta pravá. Veterinář vypráví své zážitky z praxe. Takové to čtení, nad kterým se nemusí moc přemýšlet.

25.01.2019 3 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Už tolikrát jsem ji přečetla a pokaždé mě něčím novým překvapí.
Krásná kniha, kterou lze číst v každém věku.
Syn si do čtenářského deníku napsal: "Líbilo se mi, že Malý princ pořád myslel na svou růži - jeho přítelkyni"

19.01.2019 5 z 5

Krtek kamarád Krtek kamarád Jiří Žáček

Pěkné básničky pro nejmenší s kouzelnými ilustracemi. Syn začíná mluvit a hezky ukazuje na obrázky. Asi ji budeme číst dost dlouho, než se básničky naučí.

19.01.2019 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Super, super a zase super. Tak dlouho jsem z knížky nadšená opravdu nebyla.
Miluji knížky, ale tato mě fakt dostala. Poprvé souhlasím i se zlatou nálepkou.
PS: a ten obal ten je taky super.
PS2: měla bych k tomu sice taky pár připomínek, ale stejně jsem velmi spokojená.

18.01.2019 5 z 5