Plaknel komentáře u knih
Čtenářská výzva- jinak bych asi znovu nečetla. Díky za připomenutí.
Byla jsem překvapená, tak krásnou češtinou. Četla jsem v noci, kdy už všichni spali. A já v tom tichu mohla číst nahlas a užívat si to.
Kniha opět super.
Má to rychlý spád a čte se moc pěkně. Pravdou je, že asi za polovinou jsem se podívala na konec. Nějaký typ jsem měla, ale nečekala jsem to.
A i když jsem věděla, kdo to dělá, příběh se mi líbil až do poslední stránky.
Doporučuji
Dlouho jsem si knihu chtěla přečíst - vzhledem k tomu, že ji chce Jiří Strach zfilmovat. Jsem zvědavá, jestli k tomu někdy dojde, tak koho obsadí do rolí a jak to bude celé vypadat.
Kniha se mi docela líbila, i když si možná ne všechny čtenáře získá.
Pár výtek bych i měla.
Přemýšlím nad slovem, které by tu knihu vystihlo. Pěkná, krásná, super....??? To asi u takové knihy nejde napsat. Ale jak napsat, že se mi kniha líbila s takovým tématem?
Smutný příběh dětství Helgy....
Doporučuji přečíst všem dětem v jejím věku 13 - 15 let... Abychom si uvědomili, že máme být rádi, že žijeme ve svobodné zemi a máme všechno, na co si vzpomeneme.
Tak jsem poprvé vyzkoušela e-knihu z Databáze knih a musím říct, klasická kniha je pro mě pořád TOP.
Petr a Lucie - jsem četla někde na střední a teď se mi kniha hodila do čtenářské výzvy. Co k tomu říct, smutný příběh zamilovaných lidiček v kruté době první světové války.
Theo mě prostě baví. . .
Je to něco jiného než jiné detektivky. Oceňuji, že konec nebyl tak "šíleně akční " jako u Šelmy.
A obálka zase top.
Kniha, která mě opět dostala.... Četla jsem už spousty knih s touto tématikou, ale tuto bych zařadila mezi TOP.
Příběh Dity, která milovala a opatrovala knihy i v takovém prostředí jako byla Osvětim - Březinka, je až neuvěřitelný.
"Líbilo se mi", že v knize jsou popsány i jiné příběhy dalších lidí, o kterých jsem ani nevěděla např. Viktor Pestek, Elisabeth Volkenrath, apod.
Příběh je sice smyšlený, ale postavený na reálných základech a postavách. Klidně bych ji doporučila i dětem ve věku 14let, ve kterém byla právě Dita.
Zase jedna povedená kniha. Od začátku do konce to má tempo. Doporučuji
Kniha, kterou jsem doslova zhltla.
Pamatovala jsem si ji ze základky. Sice jen na kufřík na půdě, panenku a že se dívka jmenovala Alena.
Co k ní dodat, je to smutný příběh desetileté dívky, který se snad nebude nikdy opakovat.
A mé vzpomínky z dětství, že jsem vždycky byla ráda, že mám světlé vlasy a modré oči...
Krásné pohádky s nádhernými ilustracemi. Milovala jsem ji v dětství a ráda z ní čtu svým synům.
Knihu si přál můj syn. Začal ji číst on a líbí se mu.
Já jsem byla také spokojená. Prolínání minulosti a současnosti mi nevadilo. Vraha jsem tak trochu tušila. Jen ta hlava mě překvapila.
Co napsat? Moc jsem se na knížku těšila, ale . . .
Smích pana Hartla je milionkrát lepší.
Pokud chcete oddychovou knížku. Tak tato je ta pravá. Veterinář vypráví své zážitky z praxe. Takové to čtení, nad kterým se nemusí moc přemýšlet.
Už tolikrát jsem ji přečetla a pokaždé mě něčím novým překvapí.
Krásná kniha, kterou lze číst v každém věku.
Syn si do čtenářského deníku napsal: "Líbilo se mi, že Malý princ pořád myslel na svou růži - jeho přítelkyni"
Pěkné básničky pro nejmenší s kouzelnými ilustracemi. Syn začíná mluvit a hezky ukazuje na obrázky. Asi ji budeme číst dost dlouho, než se básničky naučí.
Super, super a zase super. Tak dlouho jsem z knížky nadšená opravdu nebyla.
Miluji knížky, ale tato mě fakt dostala. Poprvé souhlasím i se zlatou nálepkou.
PS: a ten obal ten je taky super.
PS2: měla bych k tomu sice taky pár připomínek, ale stejně jsem velmi spokojená.