playada playada komentáře u knih

Nehledej v lásce vinu Nehledej v lásce vinu Barbara Parker

Tak jsem to konečně přelouskala. Třista stran, ale nahuštěných. Spousta jmen. Také je znát, že kniha vznikla před nějakým tím pátkem. Dost se tam pohoršují nad věcmi, které jsou dnes zcela běžné ( např. pornoprůmysl.).

16.12.2024 2 z 5

Kroky v temnotě Kroky v temnotě Michelle Paver

Potenciál to mělo. Škoda. Něco tomu zkrátka chybělo. Našlápnuto to má dobře. Jenom to ještě nějak doladit a bude to dobré. S autorkou to nevzdávat, určitě ještě překvapí ( mile ).

28.11.2024 2.5 z 5

Na zabití Na zabití Peter Swanson

Neurazí, nenadchne. Hlubší zážitek si z četby neodnáším....

26.11.2024 3 z 5

Asistent Asistent Johana Kral (p)

Já bych řekla, že asi dobrý. Nějak nevím, co bych tomu vytkla. Takový lepší průměr. V podstatě spokojenost. Tož tak.

17.11.2024 4 z 5

Cesta beze jména Cesta beze jména Howard Linskey

Taková pěkná trojka. Když nevzdáte prvních padesát stran, tak to dočtete. Bavil mne Bradshaw.

08.11.2024 3 z 5

Sociopat Sociopat D. B. Peck (p)

Posloucháno jako audio. Výborně namluveno. První půlka knihy skvělá. Konec nudný. Hrdinové se vzájemně ujišťují o své výjimečnosti ( rozumněj zvrácenosti). Škoda. Potenciál dobrý, autorka nadějná.

04.11.2024 3 z 5

Přede mnou se neschováš Přede mnou se neschováš Mary Higgins Clark

Tohle bylo příliš jednoduché. Takové jako pro děti....

02.11.2024 2 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

V těch jménech jsem měla dokonalý chaos. Pachatel překvapivý. Docela obehrané téma.

30.10.2024 2 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Nevím, jestli je to mnou, ale postavy, které mne dříve bavily, mi začínají jit na nervy. Dříve to byli lidé. Ale stávají se z nich superbytosti. Kdyby se v nějakém paralelním světě Tyli potkala s Einsteinem, asi by ho převálcovala. Překrásná paní patoložka běžně nosí v práci celý den jehly. Atd., atd . Kdybychom se mohli trochu vrátit nohama na zem, pane spisovateli.

16.10.2024 3 z 5

Muž na balkóně Muž na balkóně Per Wahlöö

Starší detektivka. Baví mně detektivní oddělení. Je to taková zvláštní směsice mužů, každý má zkrátka svou individualitu. Bývala bych uvítala psychologický vhled do pachatele. Prostě nějaké to vysvětlení.

30.09.2024 5 z 5

Celý den se nic nestane Celý den se nic nestane Bianca Bellová

Nevím. Takové nějaké nijaké. Zvláštní shodou náhod jsem četla dvě knihy o ztracených manželích po sobě. Tak mohu srovnávat. Ta předchozí ( Odloučení) se mi líbila více.

28.09.2024 2 z 5

Odloučení Odloučení Katie Kitamura

Velice zdařilé. Velice líbilo. Jsem spokojena.

26.09.2024 5 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Bohužel se u mne nedostavil WOW efekt. Četla jsem na toto dílko ódy, tak jsem byla natesena. Prvně jsem byla zklamaná, že to není o Trifidech. Je to o lidstvu, které postihla jakási katastrofa, s trifidy nesouvisející. Samotní trifidi se tam jen tak potácejí bez hlavy a paty, víc nebudu prozrazovat. Za mně zklamání. Očekávala jsem víc. Pardon.

20.09.2024 3 z 5

Vražedkyně Vražedkyně Pavel Kohout

Inteligentní detektivka. Líbilo moc. Nečekané zvraty. Šokující. Více takových knih bych si prosila. Děkuji.

14.09.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Tohle je můj šálek kávy. Miluju duchařinu. Netvrdím, že jsem všechno pochopila, ani neříkám, že nejsem zmatená. Ale to mi vůbec nevadí. Jsem krásně zmatená. Narozdíl od postav v příběhu. Ty jsou zmateny děsivě. Posloucháno jako audio, perfektně namluveno.

06.09.2024 5 z 5

Severní blata Severní blata Arnaldur Indriðason

Komisaře Erlendura " žeru". Islandská nátura mě baví. To nejde popsat. To se musí zažít ( přečíst).

31.08.2024 4 z 5

Těžké duše Těžké duše Iva Hadj Moussa

Tak nevím. Opravdu to vystihuje mužskou duši, když autorkou knihy je žena ? Zajímalo by mne, zda takto muži skutečně uvažují. Nic proti . Nějak takto si to představuji. Ale, je to skutečně pravda ? Nebo je to ještě horší? ( myslí jen na jedno ....)

23.08.2024 4 z 5

Strnadův efekt Strnadův efekt Jan Kotouč

Já nevim. Já asi končím. Jsem na kapitole osmnáct. Vždycky u toho usnu. Tuším, že uhlici nakonec porazí chromaky a tím pádem není co řešit. Kniha je asi určena válečným stratégům. Je tam detailně popsáno kdy, kde a kdo nasadil zbraně, stíhačky, atd. Nevím, proč autor odsuzuje určitou skupinu obyvatelstva ( " Oni nevěří zpravodajství ČT, nenechali se očkovat proti covidu, věří na ilumináty, za vším vidí Sorose, mají holé lebky, vytetované haknkrojce a žijí v paneláku"). Toto klišé si mohl pan autor odpustit, třeba i tito lidé si zakoupili jeho knihu..

09.08.2024 1 z 5

Mrazivé ticho Mrazivé ticho Wulf Dorn

Zdejší vysoké hodnocení moc nechápu. Bylo to takové nemastné neslané. Zítra už nebudu vědět, o čem to bylo.. Neuvěřitelná spousta mrtvých, to bylo do očí bijící. Jako v Midsomeru. Tam už taky nemůže být nikdo živý. LOL

09.08.2024 2 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Líbilo. Ale jak už se tady psalo v komentech, jedná se o vícedílnou záležitost. Proto vás nesmí vyděsit, že věci nedávají smysl .

02.08.2024 5 z 5