pogmanka pogmanka komentáře u knih

Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Ze začátku jsem se nemohla do knížky začít, ale brzy se mi to povedlo a už jsem četla bez zastavení a fandila hlavním hrdinům. Líbil se mi svět vyobrazený v knize, i postupná změna postav a odhalování některých věcí. Pěkná oddechovka, kterou jsem zhltla za dva dny.

07.02.2022 4 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Poprvé jsem od Nesba četla povídky. Předtím jsem měla čest jenom s jeho detektivkami a musím říct, že některé povídky se mi vážně moc líbily, ale některé byly slabší a tolik mě nebavily. Každopádně to byl příjemně strávený čas a já si od něj ráda přečtu něco dalšího. Nejvíc se mi líbila povídky Londýn a Přiznání. Londýn bych určila jako topku. Naopak Odpad, Fronta mě moc nezaujaly. Zbytek byl ne úplně nejlepší, ale rozhodně to bylo zajímavé.

04.01.2022 3 z 5

Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Krásná knížka plná emocí. Sama jsem si hnedka zamilovala a prostředí vysoké školy medicíny bylo hrozně fajn. Celkově postavy kolem hlavní hrdinky byly sympatické a já si tu partu náležitě užívala. Zároveň tam je však kromě romantiky vážné téma, které nám do romantiky háže vidle, ale bez toho by to ani nešlo. Za mě moc pěkná knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem.

17.12.2021 5 z 5

Liliana Liliana Anna Szafrańska

Musím přiznat, že ze začátku jsem se nemohla začíst a trochu mi vadilo oslovování hrdinky Lilka, ale čím dál jsem se dostávala, tak tím víc mě to bavilo a po těžším začátku už jsem to hltala jedním dechem a přála hrdince všechno dobré. Takže za mě pěkné a oddechové čtení.

16.12.2021 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Kniha se mi četla opravdu dobře. Mám ráda takové šílené hrdinky, která se pořád dostává do problémů. Takže z toho jsem byla nadšená. Ovšem musím se přiznat, že opakování, že je to jeho banán, mě po chvíli spíš rozčilovalo. Přišlo mi to pořád dokolečka. A to mi na tom asi vadilo nejvíc. Každopádně je to pěkný oddechový příběh se zajímavým nápadem.

14.12.2021 3 z 5

Pokřivená zrcadla Pokřivená zrcadla Diana Urban

Musím říct, že mě kniha nečekaně rychle chytla a nepustila. Musím říct, že jsem si oblíbila Amber a líbilo se mi, jak se pomalu odkrývala jednotlivá tajemství. Druhá linka k tomu byla samozřejmě zásadní. Celou dobu jsem si to fakt užívala a říkala si, že jsem zase jednou četla něco, co je super. Ale musím přiznat, že poslední zvrat moje nadšení trochu zchladil. Nevím, nějak mi to k tomu celému nesedlo. Neřekla bych to do dané postavy a z toho, jak ji člověk poznal během knihy mi to přišlo úplně mimo a to i na konci reakce dvou dalších. V tom souhlasím s Lutzinka. Takže ten konec trochu zchladil moje nadšení, ale jinak se mi to vážně líbilo.

09.12.2021 4 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Tento díl už mě netáhl tak jako první. Místy mi přišel hodně natahovaný a ten závěr. To mi už přijde vážně jen zakončení jen, aby mohl být další díl. Chudák Ruby se pořád natahuje na skřipec, pořád něco, aby se zase James musel omlouvat a usmiřovat se. Nechala bych maximálně dva díly. Každopádně nedá se říct, že by se to četlo špatně, to rozhodně ne. Přelouskala jsem to za den, ale už mi to přijde moc. Kdyby se třeba pozornost věnovala Ember nebo někomu jinému. A oslovování maminka a tatínek mě vážně iritovalo. Nehodilo se to k věku postav.

03.12.2021 3 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Miluju humor, fantasy a historii, takže pro mě to bylo naprosto skvělé čtení. Jistě, možná to bylo spíš pro mladší čtenáře, ale mě to prostě bavilo. Líbila se mi originalita díla, zamilovala jsem si postavy a prostě ten humor. Většinu knihy jsem se usmívala a přála jim, aby vše dobře dopadlo. Za mě skvělé čtení, kterého není nikdy dost. Jana s Gilfordem byli prostě dokonalí. :D

25.11.2021 5 z 5

Prudký vzlet Prudký vzlet Bianca Iosivoni

Musím říct, že jsem se na druhý díl hrozně těšila a byla zvědavá. Zároveň jsem si však nebyla jistá, jestli to vážně bude stačit na celou knihu, aby mě to udrželo. Ale po přečtení můžu s klidným svědomím říct, že druhý díl byl snad ještě lepší než první. Líbilo se mi, že nešlo primárně o jejich vztah, i když byl samozřejmě důležitý, ale že se tam ukazovalo, jak se s tím vším Hailee srovnává a snaží se přijít na to, co v životě dělat. I jaký vztah má s rodiči a jak to všechno dát zase dohromady. Za mě velice povedené a tahle série ve mě bude ještě dlouho doznívat. Krásný ale zároveň smutný příběh, který je však napsán opravdu skvěle. Určitě se k ní časem zase vrátím.

17.10.2021 5 z 5

Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

Podle hodnocení jsem neměla zase tak vysoká očekávání, ale knížka mě mile překvapila. Naprosto mi sedla a já se do ní úplně zamilovala. Oba hlavní hrdiny si pro mě nešlo neoblíbit a držela jsem jim palce. Už před koncem jsem tušila, že by tam mohlo být to, co se stalo, ale ani tak mi to nevadí. Konec knihy opravdu láká na pokračování... ne... bez pokračování to prostě nejde a já se na něj hnedka vrhám.

16.10.2021 5 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Tak tahle knížka se mi moc líbila. Byla jsem zvědavá, jaké to bude a mile mě překvapila. Děj rychle ubíhal, hlavní hrdiny jsem si hned zamilovala a prostředí a vraždy byly pěkně popsané. Líbilo se mi to pojetí, bylo osvěžující. Jsem ráda, že jsem na příběh narazila a mohla si ho přečíst.

14.10.2021 5 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Další série od této autorky a já jsem zase nadšená. Je pravda, že na začátku mi chvíli trvalo se začíst, ale jakmile se mi to povedlo zamilovala jsem si Ruby a držela jsem jí palce. Postupně jsem si oblíbila i další postavy a začala chápat jejich chování, i když James se často chová jak blbec, ale zase s takovým otcem, no co říct. Celkově se mi líbilo prostředí dané školy. Obálka na první pohled zaujme stejně jako ta na druhý díl. Na ten už se teď moc těším!

12.10.2021 5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Mně se knížka moc líbila. Oblíbila jsem si hlavní postavy a čekala na jejich šťastný konec. Líbilo se mi i prostředí klubu a hlavně pošťuchování nejlepší kamarádky Andie. To bylo skvělý. Každopádně jsem nakonec jednu hvězdičku ubrala, protože v tomhle žánru znám i lepší knížky, ale rozhodně i tak to byla dobrá oddechovka.

09.10.2021 4 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Příběh mě naprosto okouzlil. Zamilovala jsem si obě hlavní postavy a fandila jsem jim, aby všechno dobře dopadlo. Musím říct, že i prostředí mě vážně zaujalo a záviděla jsem jim ho dokonce. :D Moc pěkná oddechovka, kterou jsem slupla během jednoho dne a vůbec nelituju. Naopak jsem nadšená.

07.10.2021 5 z 5

Království Království Jo Nesbø

Předtím jsem od Nesba četla jenom detektivky, ale musím říct, že i tohle byla super kniha a četla se mi moc dobře. Ze začátku jsem tak nějak pořád nevěděla, co mě čeká, zvykala jsem si na jiný styl, ale musím říct, že se mi to vážně líbilo. Jak se vše postupně odkrývalo a ukazovalo se, co se dřív stalo a jak to bylo. Moc pěkné dílko!

05.10.2021 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Za mě skvělá série, kterou si určitě po čase ráda zase přečtu. Všechny tři díly mě vtáhly do děje a já chtěla číst dál a dál. Ovšem tenhle poslední díl se mi zdál asi nejlepší. Líbilo se mi, že jsme se na chvíli dostali do světa lidí a viděli, jak to tam Jude zvládá a pak jsme zase naskočili do vlaku plného víl a všechno se nám pěkně vysvětlilo a prostě Cardan :3 toho jsem si zamilovala už v minulém díle, ale tady byl naprosto skvělý. Každopádně mě konec vůbec nezklamal. Naopak se mi líbilo, že tam nebyla žádná epická nadupaná událost, ale prosté vyřešení toho, co bylo potřeba vyřešit. Takže za mě skvělá série ke které se určitě někdy vrátím.

20.09.2021 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Tak i tenhle díl stál rozhodně za to. A musím říct, že zejména konec mě opravdu dostal. Jedno z nejlepších ukončení, co jsem zatím četla. Takže se už nemůžu dočkat, až se vrhnu na další díl. Líbí se mi, že to tady nespěje akorát k romantice, ale naopak je tam spousta intrik a o poznávání jak to ve světě víl chodí. Moc pěkné pokračování!

19.09.2021 5 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Knížka se mi moc líbila. Pojetí víl jako krutých bytostí mi učarovalo, bylo to zase něco jiného než jiné knihy a já se do knížky lehce začetla. Od začátku jsem fandila Jude, aby získala své místo v zemi víl a i když byl Cardan na začátku krutý, stejně jsem doufala, že mu Jude není úplně lhostejná. Celkově se mi celý příběh moc líbil a hlavně konec. Jude si jím sice dost zavařila, ale za to já mám zase co číst. :D Moc se těším na další díl.

17.09.2021 5 z 5

Dcera ztracených bohů Dcera ztracených bohů Alžběta Komrsková

Moc pěkná knížka, sice jsem se hned nemohla začíst, a pak mě překvapilo, že vlastně z labyrintu se dostala hned na začátku, ale pak to začalo být lepší a lepší, přimotávaly se další a další věci a já byla zvědavá, kam se to vlastně dostaneme. Na prvotinu autorky je to podle mě hodně slušné, líbilo se mi prostředí, které na mě dýchalo tou správnou atmosférou a oblíbila jsem si hlavní hrdinku. Druse jsem si taky oblíbila, ale taky mi přišel občas jen taková loutka v příběhu, ocenila bych možná, kdyby i on se víc zapojil. Je pravda že celé mi to přišlo takové rychlé, ale zase to beru, že autorka nezabíhala do detailů a i takový styl je. Určitě si přečtu další knihy od autorky.

15.09.2021 4 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Líbilo se mi prolnutí našeho světa a pohádkového světa a brzy jsem si oblíbila i postavy. Každopádně na začátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale jakmile se tak stalo, už jsem se nemohla odtrhnout a přála hrdinům, ať všechno dobře dopadne. Harper jsem si hodně oblíbila, ale i Rhena s Greyem. Všichni měli své kouzlo. Byla jsem zvědavá, jak to bude zakončeno, protože jsem věděla, že je i druhý díl a musím říct, že jsem spokojená. Je to takový konec, který mi přijde super. Jistě těším se na další díl, ale i takhle to dopadlo dobře.

08.09.2021 4 z 5