qydko komentáře u knih
Poslouchala jsem jako audioknihu, ale nedoporučuju. Výslovnost těch několika anglických výrazů, jak už píše Edlik, byla naprosto šílená. Škoda, jinak by to mohlo být fajn.
Příjemně čitelný historický román. Autor se pravděpodobně inspiroval Jménem růže, ale příběh plyne jinou cestou...
(SPOILER) Milostný trojúhelník tady dostává úplně jiné koule. :D
Goa'uld a jeho hostitelka milují každá někoho jinýho? To by mě zajímalo, na čem autorka jede.
Ale musím přiznat, že Hostitel se mi četl se stejnou lehkostí jako série Stmívání. Nic hlubokomyslného bych v tom nehledala, ale pohodové dovolenkové čtení je to super.
Za mě trochu slabší než Ready Player One, zezačátku jsem měla problém se začíst, ale pak už to šlapalo. A hodně dobrý nápad byl pustit si zmiňované hity ke čtení konkrétních pasáží. Doporučuju.
Po přečtení Zimnich lidí jsem sáhla i po této knize. Rozhodně byla čtivá, napínavá. Jen to vysvětlení asi nebylo úplně podle mého gusta, ale to je spíš můj problém.
A právě proto je Gaiman můj oblíbený autor. Hravá kniha plná fantazie. :)
Ještě pořád ve mě doznívá... už pár hodin. Skvostný román o ne zrovna jednoduchých životech dvou obyčejných kluků. Těšila jsem se na každý další přečtený kousek a zároveň jsem si ve čtení musela dělat pauzy, často i několikahodinové, abych vstřebala děj. Sugestivní líčení myšlenkových pochodů všech postav bylo místy hodně drsné. Za mě touhle knihou Karika ukázal, že je opravdu Pan Spisovatel.
Zezačátku jsem měla problém se začíst, ale pak už to pěkně odsýpalo. Čtivé, ale na můj vkus místy až překombinované.
Co na to říct. Teď, uprostřed noci, jsem dočetla. Erebos není žádné velké literární dílo, ale má spád, zaujme a skvěle se čte.
Klasická detektivka ze staré školy. A ragú vyzkouším o víkendu. :)
Na obalu píšou " top psychothriller." No, psycho asi jo, ale top a thriller určitě ne. Kniha nudila, chybělo napětí, spád. Celá myšlenka by byla fajn na povídku, kdyby se na ní trochu zapracovalo, ale na román? Ani náhodou.
O něco lepší než Jáma, ale pořád mi něco nesedí. Vůbec mi to nepřipadalo napínavé, začíst se bylo nesmírně těžké a pocit, že to krapet odsýpá jsem měla až ke konci. Přesto jsem dočetla.
Zatím jediná kniha z této edice, která mě příliš nezaujala.
Miluju velké pastevecké psy. Tahle kniha mě zasáhla rovnou do srdce. Brečela jsem u ní, smála se a neskutečně záviděla autorovi.
Wow. To byla jízda. Rozhodně nadprůměrná kniha, ze které jsem si užila každou větu.
OBSAHUJE SPOILER
Tak já vám nevím. První část mě bavila, těšila jsem se, co přijde. A pak to přišlo - ne příliš povedený facelift Kinga. Škoda, autorčin styl se mi jinak líbil, jen ty nápady trochu chyběly.
Atmosféra knihy je super, i když mi detektivní zápletka přišla dost slabá, knihu jsem si užila pro její "dobovost". Určitě vyzkouším i další z této série.
Hm, hm, hm. Kniha zoufale předvídatelná. Hlavního záporáka jsem odhalila hned, jak se ona postava zjevila na scéně. Překlad má trošičku rezervy, ale navzdory tomu je kniha úžasně čtivá, napínavá a zhltla jsem ji jedním dechem.
Četla jsem ji dlouho, po kouskách, abych zvládala všechno vstřebávat. Krásná, leč místy náročnější kniha.