qydko qydko komentáře u knih

Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

Troufnu si říct, že by tato kniha mohla být povinnou četbou.

13.09.2018 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Něco povědomého... že by Mlčení jehňátek...

25.08.2018 5 z 5

Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Skvělá kniha, zaujala mě její anotace, ale vážně jsem nečekala, že se nebudu moct odtrhnout. A mám ještě hodně dlouho o čem přemýšlet.

10.08.2018 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Vypadalo to na slušný, ale nijak převratný thriller... ale ten konec... brrrr, děsivé, fakt děsivé.

01.08.2018 4 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Jodi je jedna z mých oblíbených autorek, leč nevím, jestli se mi tohle zakončení líbilo. Rozhodně však nepopírám, že to bylo fakt překvapení. Osobně mě napadá jeden film... Šestý smysl.

29.07.2018 5 z 5

Ivan je jen jeden Ivan je jen jeden Katherine Applegate

První slza mi ukápla na straně 76, sice kniha pro děti, ale tak strašně pravdivá, moudrá a výstižná, že se stydím za svůj živočišný druh.

25.07.2018 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Miluju ty ilustrace. Harry v této verzi je ještě o level lepší.

18.06.2018 5 z 5

Peříčko v bouři Peříčko v bouři Emily Wu

Velmi působivé...

14.06.2018 5 z 5

Hřbitovní hlína Hřbitovní hlína Máirtín Ó Cadhain

Dalo mi trochu práce se zorientovat v postavách, ale pak už to bylo příjemné čtení.

04.06.2018 4 z 5

Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství Tomáš Prokůpek

Na Rychlých Šípech jsem vyrostla a nad touto knihou příjemně zavzpomínala a taky se pobavila.
Nejlepší byli Jarkovi imaginární kamarádi :D

31.05.2018 5 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

U málokteré knihy mi vychladne ranní káva... Transport za věčnost je sice určený mládeži, ale když si člověk uvědomuje, že autor vychází z historických pramenů, musí ho tato kniha zasáhnout.

27.05.2018 5 z 5

Placatý králík Placatý králík Bárdur Oskarsson

Králík je super, takové knihy mám moc ráda. Krásné obrázky a jednoduchý příběh, nad kterým se dá opravdu dlouho přemýšlet.

25.05.2018 5 z 5

Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Prašinu jsem zhltla najednou. I když je určena jiné věkové kategorii, užila jsem si ji.

16.05.2018 5 z 5

Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

I třetí knihu s Beou a Florinem jsem zvládla přečíst velice rychle a ani chvilku jsem se nenudila.

16.05.2018 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Stěhuju se do teplých krajin... Hned a navždy.
Kruté a doslova mrazivé.

30.04.2018 5 z 5

Stephen King jde do kina Stephen King jde do kina Stephen King

King je prostě a jednoduše hvězda.

29.04.2018 5 z 5

Anton a Jonatán Anton a Jonatán Jostein Gaarder

Příručka BESIPu, ale o moc krásnější :)

18.04.2018 4 z 5

Pohádky Chřibů Pohádky Chřibů Jarmila Bednaříková

Něžné pohádky z krajiny, kterou miluju.

18.04.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Myslím, že už tu vše podstatné bylo zmíněno. Hana je silný příběh splétajících se rodinných osudů, který nutí k zamyšlení.

12.04.2018 5 z 5

Sex není zadarmo Sex není zadarmo Chester Brown

Úsporně kreslený komix s hodně kontroverzním námětem, dal mi ovšem mnoho podnětů k přemýšlení.

28.03.2018 5 z 5