qydko komentáře u knih
Hmm, tak na to, že je mi dobře s horkou čokoládou, knihou a s teplýma ponožkama u krbu, jsem asi nepotřebovala takovou instruktáž...
Alena Mornštajnová je živým důkazem toho, že česká literatura je kvalitní a má čtenářům co nabídnout. Slepá mapa je rodinnou ságou, osobně mi připomínala Špulku modré nitě, jen mnohem čtivější a zajímavější.
Zvláštní příběh. Mrazivý, krutý, ale přesto má v sobě něco uklidňujícího.
Namlsaná Kruhem jsem se nadšeně pustila do čtení, leč nebylo to ono. Psát autor sice umí, ale tento příběh si mě nezískal.
Vždycky, když jsem si říkala, že má autorka moc bujnou fantazii, vzpomněla jsem si, že kniha je podle skutečné události... ne, to snad ani není možné, čeho jsou lidé schopni. Kniha čtivá, mrazivě opravdová. Už se těším na další díl.
Pohádky s dobrým koncem jsou pro mě moc moralistické a málo pohádkové. Ani jako dítě jsem si je moc neužívala.
Trošku jiné pohádky... moje oblíbená kniha z dětství.
Měsíční kroniky jsem si zamilovala. I když asi nejsem ten čtenář, na kterého primárně cílí, moc se mi líbily.
Autorka psát umí, o tom už dlouho nepochybuju. Vlk samotář mě dostal. Ani ne tak hlavní dějovou linkou jak životem Luka s vlčí smečkou. Doporučuju.
Asi nejslabší kniha z celé série s Robertem Langdonem. Chybí jí spád a napětí. Přečetla jsem ji sice za tři dny, ale spíš z nostalgie a ze zvědavosti,jestli se tedy bude něco dít.
Bavila jsem se neskutečně a přitom jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací.
"Oidipus, you motherfucker!"
Moc mě lákalo přečíst si předlohu, která inspirovala můj oblíbený film Ospalá díra. Překvapilo mě, jak jsou povídky ještě po takové době "čitelné".
Ke knize jsem se doatala víceméně náhodou, ale už po prvních stránkách mě naprosto pohltila, silný příběh cikánského chlapce psaný nádherným jazykem.
Povídky stejně mrazivé a překvapující jako autorovy romány. Super na zimní večery.
Nevím, asi mi hromada věcí uniká... ale ráda bych věděla, co kolovalo autorovi v žilách, když tohle napsal.
Dostala jsem doporučení v knihovně, že on je to ten bestseller, tak ať to zkusím.
SPOILER
Je tam fakt všechno: policistka s komplikovanou minulostí a vnitřními démony, její otcovsky chápající šéf, skrz na skrz zkažený místní politik, mimořádně odporným způsobem zavražděné dívky z okraje společnosti (sociální přesah), překvapivý vrah v rouše beránčím a postižená holčička s dojemným tatínkem, která je přes svůj zdravotní stav mimořádně statečná, inteligentní a chápavá.
Přes všechna tato klišé jsem se od knihy nemohla odtrhnout a dobrému konci, kdy je zlo potrestáno a dobro odměněno, jsem se dostala uprostřed noci navzdory rannímu vstávání.
Na Agathu slabé. Už se na ní zjevně při psaní podepsal pokročilejší věk. Navíc nejsem velkou ctitelkou "špiónských" knih, takže za mě tři hvězdičky.
Vlastně moc nevím, co si o Loutkáři myslet. Napsaný je krásně, o tom žádná, ale nějak mě nezaujal.