Raddeeqq komentáře u knih
Kniha kterou ocení ti, kteří hledají sebe sama. Podobně jako samotný autor. Osobně doporučuji pořídit s knihou "Umění C.G.Junga" - pro kontext a pochopení hloubky samotného textu.
Pro mě jedna z nejzásadnějších knih které mě přivedly k zájmu k psychoterapii. Především té dětské. Oaklander píše poutavě, předkládá kazuistiky na kterých demonstruje svůj přístup a práci s dětmi. Knihu provází metody a techniky, které mohou inspirovat nejen psychology a psychoterapeuty, ale také třeba i učitele či speciální pedagogy.
No prostě - doslova knižní poklad!
Velice pěkná a zajímavá publikace. Spíše pro studenty psychologie či zájemce z řad pomáhajících profesí.
Jakožto fanoušek Barkera si po přečtení říkám "je to co jsem očekával? Začátek bravurní, ale postupně tomu dochází dech. Celkově esence jako u některých povídek z knih krve, Cabal a samozřejmě i Imajiky. Kniha potěší ale v konečném důsledku znalce autorových děl nepřekvapí.
Ačkoliv znám pojem AKIRA především jako výborný animovaný film, tak komiks z něhož snímek čerpal mě totálně dostal!!
Knížka spíše pro teoretiky mediálních kultur, než pro samotné hráče her. Jinak super!!!
Knížka je super. Zvláště mě těší že autor ze sebe nedělá kdovíjakou lacinou celebritu která má za každou životní událostí tisíce superlativů...
Kniha zaměřena primárně pro vhled do logoterapie. Předkládá čtenářům Frankovu koncepci nejenom z psychoterapeutického ale především z filosofického diskurzu. Kniha spíše pro studenty psychologie, psychoterapie a dalších příbuzných oborů, kde se pojem "smysl" pojí s otázkou po smyslu vlastní existence.
Osobně mi přišlo zajímavé vhled do dětské psychoterapie. Bez některých autorových vhledů a vysvětlení by člověk mohl pojat dojem že terapie s dětmi = hrajeme si = což může být pohled laika popřípadě rodiče jehož dítě terapii návštěvuje. Za mě skvělá publikace. Pro pochopení toho jak dalece a v jaké případy řeší dětský psychoterapeut.
Kromě Freudovi psychoanalýzy se Buber také vyjadřuje ,v některých pasážích, k Jungově analytické psychoterapii. Jinak kniha spíše pro zájemce z řad psychologie, či psychoterapie.
Knížka je především historickým průřezem loutkových představení pro dětské diváky.
Publikace především pro zájemce o fenomenologický pohled na psychiatrii.
Hutná ale přesto zajímavě napsaná publikace.
Zajímavá útlá knížka, která propojuje filozofii a umění performance. Díky publikaci se čtenář dostává i k myslitelům zcela neznámým.
Dosti náročné čtení. Nicméně díky kazuistikám se kniha stává zajímavou a i teorie dostávají svého pochopení.
Naprosto jedinečná publikace. Především předkládá v podstatě neznámou stránku Jungovi osobnosti a talentu. Při každém prohlížení pouze žasnu!
Kniha je pěkným přehledem možných tvořivých přístupů jak v terapii, tak i třeba s pedagogické práci s dětmi.
Kniha spíše jako elementární přehled do sochařství. Kniha hezky přehledná ale na straně 159 chybí dokončení textu - nevím zda se to týká pouze mé verze výtisku knihy, anebo šlo o celý náklad knih.
Zajímavá kniha o ještě zajímavější historii paleontologie. Doslova o soubojích na vědeckém poli, které stálo pouze a jenom na náhodě objevů a následné interpretaci nálezu.
Osobně považuji knihu vhodnou jak pro zájemce o paleontologii, tak i o historii vědy obecně.