radimch

Cestovat vlakem je může být skvělé, nádherné, parádní. Kniha mě jednoduše bavila.

Fantastická novela o stavu současného Ruska - vynikající překlad Libora Dvořáka.

Souvislosti, které prostý člověk z prosté mapy nevyčte. Doporučuju.

Naprostá paráda. Pro ty, kdo by chtěli mít matematiku rádi a neví jak na to, je to skvělá kniha. Autor krásně popisuje dobrodružství matematiky kousek po kousku velice přístupným jazykem. Děkuji

První část knihy velmi velmi dobrá. Zbytek těžko uvěřitelný a příliš hrdinně zaměřený. Ale z historického hlediska kniha stojí za to.

Plodný zajímavý život, skličující odcházení

Naprosto skvělá procházka nejen po Česku a Moravě. Klobouk dolů pánové.

(SPOILER) První dva body Přelidnění Země a Ničení životního prostředí jsou prorocké před padesáti lety a naprosto akutní dneska, zbytek je filosofování - ale v pár bodech velmi podnětné a vedoucí k zamyšlení.

První dvě části velmi dobré, výkop, tah na branku, ale třetí část zaškobrtnutí a skluz někam mimo hřiště.... naštěstí autor neztratil míč a úplném závěru to myšlenkově ustál. Kniha by podle mě byla lepší pokud by měla jen ty první dvě části.

(SPOILER) Skutečná historická postava Jan z Vartenberka je zabit Benešem z Vřesova střelou do hledí v bitvě u Klášterce nad Orlicí cestou pro Violu Těšínskou. "Občanská" - tedy vlastně panská - válka v českých zemích - král Jan s příznivci versus uvězněný Jindřich z Lipé a Eliška Rejčka.

Epický popis bitvy českých vojsk Jana Lucemburského s Matúšem Csákem Trenčanským o město a hrad Holíč u řeky Moravy. Wofram Katzinger opět jako nesmrtelný hrdina s ledovým klidem zajme uherského palatina Csáka přímo uprostřed bitevní vřavy a za zajistí tak Lucemburkovi vítězství.

Sebevědomý, cílevědomý, inspirující ale i chybující a přesto v mnoha směrech obdivuhodný... jeden z příkladů plně prožitého života

Hluboká práce to je klíč ke smysluplnému životu, ať už se člověk zabývá čímkoliv.

Klobou dolů před takovým životem. Ty bombardovací nálety v záři světlometů a střelbě flaku. To prostě byli chlapi.