Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Početnice Početnice Gustav Kníže

A ještě jí mám schovanou!

24.04.2020 5 z 5

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Tuto klasiku miluji už od dětství kdy se mi poprvé dostala do ruky, a čas od času se k ní vracím. Pro cantervillské strašidlo mám prostě slabost.

24.04.2020 5 z 5

Brouk Pytlík Brouk Pytlík Ondřej Sekora

Jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství.

09.10.2018

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Nádherná kniha, rozhodně stojí za přečtení. Bohužel další díly už se mi tolik nelíbily.

06.09.2018 5 z 5

Oidipův návrat Oidipův návrat Anna Hessová

Od autorky jsem již četla knihu Neposkvrněné početí která se mi líbila, i v této knize zpracovává téma duševní poruchy.

25.05.2023 4 z 5

Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Dita Krausová

Nádherná a smutná biografie. Doporučuji k přečtení.

04.08.2022 5 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Pěkná, odpočinková kniha se zajímavým námětem. Určitě to není poslední kniha od Magdy Váňové, kterou si s chutí přečtu.

17.05.2022 5 z 5

Slzy prodaných dívek Slzy prodaných dívek Monika Wurm

Čtivý ženský románek zasazený do nelidského prostředí. Životní příběh Malayi by vydal na několik knih, právě proto mi ke konci čtení už připadal příliš překombinovaný.

26.11.2020 3 z 5

Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

404 stran o jednom "poslání do prdele".
Film jsem neviděla a s chutí se na něj podívám, knížka je neuvěřitelně rozvleklá. Bylo by to vtipné a bylo by to čtivé pokud by to bylo zkráceno minimálně na polovinu.

07.05.2020 2 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Převážně autobiografický román, zajímavý, místy drastický, nesmírně poutavě napsaný příběh. Doporučuji i filmové zpracování se Stevem McQueeenem a Dustinem Hoffmanem v hlavních rolích.

06.06.2019 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Nádherný příběh o soužití "bílých" a "černých" z prostředí amerického Jihu. Doporučuji

08.04.2019 5 z 5

České pohádky (19 pohádek) České pohádky (19 pohádek) Karel Jaromír Erben

Jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství.

06.09.2018 5 z 5

Praha s prsty deště Praha s prsty deště Vítězslav Nezval

Krásná oslava mého milovaného města.

25.05.2023 3 z 5

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Historický román popisující osudy 4 generací žen, dílo se mi dobře četlo.

23.05.2023 3 z 5

Havraní útes Havraní útes Barbara Taylor Bradford

První ságou kterou jsem od autorky četla byla Zámožná žena a ta se mi velice líbila, takže když jsem objevila Havraní útes, volba byla jasná. Jedná se o poklidně plynoucí historii jednoho rodu, na pět hvězdiček to není.

23.05.2023 4 z 5

Havran Havran Edgar Allan Poe

Havran je už od mládí má oblíbená, tajemná balada.

12.05.2023 4 z 5

Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Dominik Landsman

Knížku jsem četla hned po prvním dílu a opět jsem se skvěle bavila. Dávám 5 hvězd.

16.08.2022 5 z 5

Dům u nemocnice Dům u nemocnice Valja Stýblová

Pěkný dívčí románek. Když jsem byla "cílovka", knížka se mi moc líbila.

03.05.2022 4 z 5

Oko za oko, manžel za manžela Oko za oko, manžel za manžela Alena Jakoubková

Pohádka pro velké holky (velcí kluci by to asi nedali). Po reálném úvodu knížka působí velice pozitivně, a když se přeneseme přes neustálé servírování bramborového salátu, přes "ach jo" snad na každé druhé stránce a přes dost často se opakující "jednak" a "druhak", dobře se i čte. Klasická oddechovka, vše asi dobře dopadne a zlo je po zásluze potrestáno. Mně se to četlo dobře.

13.04.2022 4 z 5

Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Alena Hrachovcová

Hezké i dojemné příběhy z praxe českého veterináře, ideální oddechovka pro milovníky zvířat.

30.05.2021 4 z 5