Radka1911 komentáře u knih
Jedna z mých oblíbených knih Zdeny Frýbové. Přečtena už několikrát a asi ne naposledy.
Nádherný romantický příběh. Knihu si čas od času přečtu znova.
První historická knížka kterou jsem četla a moc jsem si ji zamilovala.
Knížku jsem si opět po letech přečetla, stejně jako se čas od času znovu podívám na její filmové zpracování. Odpočinkové, zábavné, čtivé.
Milý, vtipný příběh odehrávající se v Londýně v období jeho bombardování za 2. světové války, inspirovaný autorčiným náhodným objevem magazínu z r. 1939. Knížka se pěkně četla a líbila se mi.
Tuhle knížku jsem v dětství milovala a několikrát - mockrát jí četla, a konečně jí díky Databázi knih objevila znovu - nepamatovala jsem si název, jen obálku jejího vydání z roku 1971 a to, že mě strašně bavila. Takže teď v babičkovském věku si jí rozhodně přečtu znova a zakoupím pro své vnučky. Hodnotím z pohledu mých tehdejších cca 10 let plnými pěti hvězdami.
Čtivé, dobrodužné, romantické odpočinkové čtení od mé oblíbené autorky. Kniha mne rozhodně nezklamala.
Knížka mi byla doporučena, očekávala jsem oddechovku, ale za mne - absolutně mě to nebavilo. 1 hvězda za obálku.
Knížku jsem zdědila po nějakém starším příbuzném a celou jsem jí přečetla ještě před nástupem do první třídy. Hlavní hrdinkou je asi šestiletá holčička Táňa a jednotlivé kapitoly líčí její příběhy s babičkou, ve vesnici, v přírodě. Poslední kapitola popisuje Táninu první cestu do školy.
Táňa žije v padesátých letech kdesi ve vesnici v bývalém Sovětském svazu, s některými informacemi - například Tánino nadšení z existence kolchozu a sovchozu mi museli vysvětlovat rodiče (myslím že tu knížku na rozdíl ode mne rádi neměli), a já neměla snahu se Slunečným dnem seznamovat moje děti. Jenže jako dítě jsem knížku i Táňu milovala a knížku mám někde doma, tak se alespoň půjdu podívat, jestli alespoň některé povídky jsou opravdu použitelné pro doma mi vyrůstající další generaci čtenářek.
1. díl série mne příjemně překvapil, ale Loutkář se mi zdá ještě "o chlup" lepší. Napínavé, čtivé, moc se mi líbilo.
Další oblíbená knížka mého raného dětství, a oblíbená už ve třetí generaci.
Krásná jednoduchá říkadla pro ty úplně nejmenší.
Nádherná sbírka pohádek s kouzelnými ilustracemi.
Krásný životní příběh rodiny vyprávěný z pohledu staré ženy - matky.
Druhá řada Příhod z černého kufříku. Oba svazky mne provázejí už od dětství, jednotlivé povídky čtu opakovaně a vždy mne potěší.
Autobiografická výpověď matky žijící se dvěma adoptovanými syny. Velice silný a náročný životní příběh.
Zajímavé téma, oceňuji odvahu autorky, ale pro mne byla kniha až příliš dlouhá a popisná.