Radka1911 komentáře u knih
Drsný, ponurý, místy vulgární příběh "nemožné lásky vzniklé za nemožných okolností".
Nádherná sbírka vtipných příběhů ze života autorky. Odpočinkové, příjemné čtení.
Vtipný humoristický román o domácnosti se dvěma pejsky. Jediné co mi trochu vadilo byly až příliš časté politické komentáře.
Knížku jsem poprvé četla v roce jejího vydání a byla jsem z ní nadšená. Když si tuto knihu po dvaceti letech vybral můj syn do povinné literatury, přečetla jsem si ji znovu. Pro generaci narozenou po roce 1989 je toto dílo trochu jako sci-fi.
Měla jsem v životě období, kdy byl E. M. Remarque mým nejoblíbenějším spisovatelem. Prostředí, ve kterém se odehrává román Jiskra života ale pro mne bylo v době, kdy jsem ho četla, až nesnesitelně drastické. Toto je opravdu čtení pro silné povahy.
Nepochopitelné, otřesné svědectví. Knihu jsem četla již před lety, ale do dneška si pamatuji, jak mne po celou dobu čtení mrazilo v zádech.
Pěkná, vtipná, reálná ženská oddechovka. Líbila se mi.
Sbírka dvanácti detektivních povídek z českého prostředí. Celkově hodnotím jako průměr, ale nelituji, že jsem četla.
Ještě dnes do ní občas nakouknu, a je to krásný návrat do minulosti.
Z celé Arabské ságy je tento třetí díl nejrozsáhlejší a nejvíce se věnuje popisu arabského jara a občanské války. Nejvíce mne zaujala Arabská žena, v tomto díle bylo na mne už moc krve a smrti.
Autobiografický příběh z muslimského prostředí, zde zařazeno jako naučná literatura a popsáno jako poutavý román z kriminální zápletkou. Knížek s podobnou tematikou mám přečteno už dost, toto se dost špatně četlo.
Tuhle knížku jsem jako malá holka opatrovala jako oko v hlavě a panenku Ančku pro její moudrost nesmírně milovala. Pohlazení pro dětskou dušičku a dětskou představivost.
Kniha ani v době svého vzniku nebyla až moc poučnou "příručkou", dnes už se jedná opravdu o výlet do minulosti.
Nápaditá, obsáhlá kuchařka s recepty na nejrůznější úpravy převážně sladkovodních ryb.
Kniha závazných norem pro veřejné stravování. V době mých kuchařských začátků to pro mne byla doslova kuchařská bible.
Jedna z mých prvních "sladkých" kuchařek. V dnešní době pečeme už trochu moderněji, nicméně, občas knížkou zalistuji a použiji.
Trocha nostalgie a spousta dobrých rad pro život bez chemie. A některé rady opravdu vyzkouším.