radus radus komentáře u knih

Minulá provinění Minulá provinění Tami Hoag

Kniha mě mile překvapila, byla čtivá a zajímavá. I závěr byl dobře vystupňovaný a překvapivý.

29.01.2019 4 z 5

Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Byl to i přes poněkud rozvláčný a přeslazený začátek krásný a dojemný příběh. Mám raději, když láska dvou lidí končí šťastně, ale zároveň se mi líbil Johnův charakter, obětoval svoje štěstí a přál ho Savannah a jejímu manželovi.

25.01.2019 4 z 5

Miláčkové chřestýši a jiné ženské horory Miláčkové chřestýši a jiné ženské horory Ivan Klíma

Některé povídky byly zajímavé, jiné méně, ale kdo má rád povídky, určitě si přijde na své.

25.01.2019 3 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Vůbec nevím, co na tuhle knížku napsat. Hadrového panáka jsem nečetla, tohle bylo pro mě takové těžkopádné, knížku jsem četla víc jak měsíc a pořád ne a ne mě chytnout. Baxterová i Rouche byli sympatičtí, zápletka také dobrá, ale něco tomu pořád chybělo. Asi jsem nepozorný čtenář nebo jsem nějaké věci nepochopila :-(

19.01.2019 3 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

500 stránek, ale přečteno jedním dechem! Přiznám se, že znovuoživení hlavního záporáka Jurka, pro mě bylo velkým překvapením a i když to bylo trošku přitažené za vlasy, na čtivosti to vůbec neubralo. A ještě jedna maličkost mi vadila - nenápadná dvoumetrová sestřička v nemocnici plné poldů :-) Ale jinak fakt jen akce, napětí, vražedné tempo. Knížku opravdu doporučuji, protože Keplerovci vás nudit nebudou. Těším se na další pokračování...

31.12.2018 5 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Co dodat? Knížka popisuje takovou hrůzu, kterou si nikdo z nás nedokáže ani představit. A ty fotky fotky zubožených, hubených a sotva na nohách stojících dívenek mě dostaly asi nejvíc...
Knížka je určitě lépe napsaná než Tatér z Osvětimi.

23.12.2018 5 z 5

Šestnáctá lež Šestnáctá lež James Patterson

Byla to moje první kniha od Pattersona a trošku jsem se obávala, že budu číst o nějakých teroristických skupinách a že mě to nebude bavit. Naštěstí se děj ubíral jiným směrem, hlavní hrdinka byla sympatická, krátké kapitoly napomohly k rychlému spádu. Zajímavé bylo i to, že autor udělal dvě dějové linie a sledovali jsme jak Granta, tak Neddieho.

09.12.2018 4 z 5

Jak jsem zlobil, ani jsem nechtěl Jak jsem zlobil, ani jsem nechtěl Darina Martinovská

Knížka je určena spíš pro menší čtenáře, vypráví o klukovi Martinu Houskovi, je rozčleněna na několik kapitol a každá pojednává o něčem jiném.

27.11.2018 3 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

První část byla pro mě nudná, obyvatelé Arcadie divní a když už jsem se tímhle čtením konečně prokousala a začalo to být pro mě zajímavé, tak byl konec první části. Další části byly zajímavější, konečně se příběh propojil, ale stejně mi to přijde takové nedotažené, většinou jen takové náznaky a domyslete si to jak chcete... no, nebyla to klasická Jojo.

27.11.2018 3 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jako příběh by kniha nebyla vůbec špatná, ale chvílemi tomu chyběla šťáva a bylo to takové povrchní. Čekala jsem, že autorka více do hloubky popíše útrapy, kterým musel Lale a ostatní denně čelit, ale její pojetí bylo takové plytké a bez emocí. Možná to byl autorčin záměr, vždyť lidé, kteří přežili koncentrační tábor, museli určitě citově otupět...
Oceňuji fotky na konci knížky a i z epilogu jsem se dozvěděla zajímavé věci.

14.11.2018 4 z 5

Zimní slunovrat Zimní slunovrat Rosamunde Pilcher

Knihu jsem bohužel nedočetla celou. Začátek o dvou starších lidech mě bavil, pak se objevily další postavy a už mi knížka přišla hodně rozvláčná a začala jsem se nudit.

14.11.2018 3 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Tak nějak nemám tetování ráda, nijak zvlášť mi ani nebyla sympatická hlavní hrdinka, ale přitom jako celek byla knížka zajímavá a nešlo se od ní odtrhnout. Ale co ty dopisy od Paula? O tom jsme se nedozvěděli nic, ale možná to byl autorčin záměr a něco si schovala na další pokračování..

30.10.2018 4 z 5

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Obdivuji životní nadhled Anne, až se mi chvílemi zdálo, že knihu nemohla psát tak mladá dívka. Je zajímavé, jakým duševním vývojem Anne během doby, kdy psala deník, prošla. Jen je mi celé rodiny líto, že když už v úkrytu byli tak dlouho, že to nevydrželo do konce války a někdo je takhle zradil. Knížku určitě doporučuji přečíst, je velice zvláštní.

25.10.2018 5 z 5

Vladislav II. - Nečekaný vzestup zavrženého dědice Vladislav II. - Nečekaný vzestup zavrženého dědice Jaroslava Černá

Jelikož nejsem moc zdatná v dějepisu, tak pro mě těch historických faktů a osob tady bylo dost a moc mě to nebavilo. Pasáže, které by mě zajímaly, byly popsané příliš stručně a naopak některé popisy Vladislavových tažení byly zdlouhavé.

24.10.2018 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Na tuhle všemi opěvovanou knihu jsem se velice těšila, ale zároveň jsem se bála, že budu po jejím přečtení zklamaná. Ale nestalo se - krásná, dojemná knížka o těžkém osudu židů, kterou asi dlouho budu mít v paměti... Strašně se mi líbila postava Miry, která svou upřímnou povahou dokázala v Haně probudit chuť do života, i když to měla velice těžké...

05.10.2018 5 z 5

S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti * antologie

Jak již tady bylo psáno, některé povídky jsou horší, jiné lepší. Mě se nejvíc líbil Umíráček, Krásný jed a Malá čarodějnice. A pokud mám hodnotit komentáře booktuberů? Byly nezáživné a tak nějak zbytečné, že jsem je přeskakovala.

26.09.2018 4 z 5

Thurstonův dům Thurstonův dům Danielle Steel

Knížku jsem si přečetla znovu cca po dvaceti letech a i když teď v červenou knihovnu příliš nevyhledávám, tak musím přiznat, že se mi knížka líbila i dnes. První část o Jeremiášovi je ale pro mě mnohem zajímavější než části další.

23.08.2018 5 z 5

Samorostka Samorostka Marcela Mlynářová

Ráda si při autorčiných výletech připomenu místa, která jsem také navštívila. Obdivuji, že si všechno může tak podrobně pamatovat, kudy jela, kde odbočila, co kde v jaké hospůdce jedla... Nicméně už se z jejích knížek trošičku vytrácí humor. Ale tím autorku nezatracuji a určitě zase někdy po nějaké novince sáhnu :-)

16.08.2018 3 z 5

Psí život Psí život Jeff Kinney (p)

Opět zábavné čtení pro děti i dospělé. Myslím, že tyhle knížky baví i děti, které se občas musí do čtení nutit :-)
Za mě je ale stále nejlepší díl Výlet za všechny peníze.

16.08.2018 4 z 5

Tajný deník královny Kunhuty Tajný deník královny Kunhuty Anna Březinová (p)

Knížka se dobře čte, je zajímavá, má spád. Škoda jen, že děj byl rychle ukončen a nedostal se alespoň kousek na Záviše.

19.07.2018 4 z 5