radus radus komentáře u knih

V oblaku dezinfekce V oblaku dezinfekce Ivanka Devátá

Jako vždycky vtipné a oddechové čtení.

03.02.2018 4 z 5

Kde zvedají nožku psi aneb v Pantáticích na návsi Kde zvedají nožku psi aneb v Pantáticích na návsi Pavel Šrut

Nám se knížka moc líbila, dcera si jednu básničku vybrala na recitační soutěž a dobře se jí učila.

23.01.2018 4 z 5

Pes nám spadla Pes nám spadla Miloš Kratochvíl

Pěkné, krátké a vtipné básničky, které se nám moc líbily.

23.01.2018 4 z 5

Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Knížka mě zaujala svým obalem, s obsahem to bylo horší, hodnotím jako takový průměr. Možná je knížka určena mladším čtenářkám :-)

19.01.2018 3 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Mě tohle čtení šlo nějak ztuha, asi to nebude můj šálek kávy. Možná ještě něco od Zibury zkusím.

29.12.2017 3 z 5

Číhání Číhání Eric Rickstad

Povedená knížka, která vás bude bavit a udržovat v napětí od začátku do konce. Když už si konečně myslíte, že víte, kdo je vrah, přijde zvrat a nevíte vůbec nic. Zajímavé rozuzlení, vše do sebe pěkně zapadá, doporučuji přečíst.

29.12.2017 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Autorka mě mile překvapila, knížka měla spád, zajímavou zapletku a přitom to nebyl žádný krvák. Taková kvalitní "severská" detektivka - určitě doporučuji přečíst.

05.12.2017 4 z 5

Majda Čmuchalová: Případ přízračného morčete Majda Čmuchalová: Případ přízračného morčete Kate Pankhurst

Koupila jsem tuto knížku pro dceru, tak jsem si ji také přečetla. Žádná sláva to není, ale je to asi trend dnešní doby - víc obrázků než slov - nicméně dětem se to může líbit. Ve srovnání s Deníky malého poseroutky není Majda až tak vtipná.

02.12.2017 3 z 5

Manžel, který štěká, taky kouše Manžel, který štěká, taky kouše Alena Jakoubková

Nenadchne ani neurazí, je to taková oddechovka, ale dlouho si ji pamatovat nebudu. Plusové body za to, že ubylo receptů a detailních popisů z cest.

01.12.2017 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Z knížky jsem byla zklamaná, špatně jsem se orientovala v postavách a v čase. Myslela jsem, že se bude jednat o nejake záhady a tajemno, ale nakonec to vyústilo v obyčejný příběh.

09.11.2017 2 z 5

Manželka 22 Manželka 22 Melanie Gideon

Dávám čtyři hvězdičky, ale jenom z toho důvodu, že závěr knížky se autorce povedl, že tazatelem 101 byl... on. Jinak mě některé pasáže knihy moc nebavily, třeba večeře u Nedry nebo co se týkalo divadla. Korespondence přes facebook byla zajímavější a dobře se četla.

08.11.2017 4 z 5

Kouzlo Kouzlo Danielle Steel

Steelovou mám rada, píše moc hezky, tahle knížka byla oddechová s nekomplikovaným dějem. Akorát si nedokážu predstavit jak sedm tisíc lidí večeří někde ve Francii na náměstí, i když svoje "kouzlo" to mělo.

07.11.2017 3 z 5

Prak Prak Michal Vrba

Knížku mi doporučila knihovnice, jinak bych po ní učitě nesáhla, ale jsem za to ráda. Knížka mě překvapila, byla napínavá a zajímavá. Autora jsem neznala, trošku jsem zapátrala na netu, a protože pochází kousek od mého bydliště a náhoda tomu chtěla, potkala jsem ho a slíbila, že knížku ohodnotím. Takže, pane spisovateli, opravdu velká pochvala!!! :-)

11.10.2017 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knížka byla zajímavá, ale je lepší jí přečíst celou najednou, protože jak jí odložíte, ztrácíte se v propojení jednotlivých postav a jejich životních příběhů. Četla se sice dobře, ale asi by bylo lepší méně postav a více rozvedený příběh.

27.09.2017 4 z 5

Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Dcera má tuto knížku jako povinnou četbu ve škole. Já jsem jí ze zvědavosti začala číst taky, styl psaní a obrázky mě dost odpuzovaly, ale po chvilce jsem si zvykla a světě div se - knížka mě bavila, místy jsem normálně vyprskla smíchy. Těžko se z ní bude psát nějaký referát, ale humor opravdu nepostrádá. Třeba někdy zkusíme i další díly.

27.09.2017 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Mě kniha připadne zajímavá a napínavá. "Zloděj dítěte" byl předvídatelný, ale líbila se mi ta provázanost celého příběhu, přečetla jsem ji jedním dechem za jedno odpoledne.

09.09.2017 4 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Opět pěkná odpočinková knížka z běžného života, Keleová ani tentokrát nezklamala, ale ten konec je opravdu maličko přeslazený.

09.09.2017

Všechna moje strašidla – Strašení na jedničku Všechna moje strašidla – Strašení na jedničku Thomas Brezina

Docela blbina, dceru zajímaly spíš obrázky strašidel než samotné čtení :-)

08.09.2017 3 z 5

Skandální obchod / Fingované zásnuby Skandální obchod / Fingované zásnuby Ann Hulme (p)

Klasický romantický příběh, jako letní odpočinkové čtení k vodě to není špatné.

11.08.2017 3 z 5

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Knížka pro mě byla trošku zklamání, nějak jsem se nemohla začíst, i když druhá půlka byla lepší. Přesto, že mi hlavní hrdina Boris nebyl kdovíjak sympatický, dočetla jsem až do konce a ten byl asi ze všeho nejzajímavější.

03.08.2017 3 z 5