radus radus komentáře u knih

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Knížka se mi líbila, i když jak jsem správně odhadovala, nepředčila vynikající Než jsem tě poznala nebo Dívka, jíž jsi tu zanechal. Přesto byla dobře napsaná, líbilo se mi prostředí, ve kterém se příběh odehrával a jak ho autorka krásně popisovala. Už se těším na další její knížku :-)

03.08.2017 4 z 5

Touhy Touhy Táňa Keleová-Vasilková

Uz jsem par knizek od autorky precetla a tahle se mi zda trochu slabsi. Jinak ale prijemne oddychove cteni.

22.06.2017 3 z 5

Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Alena Jakoubková

Moje první knížka od této autorky a nejsem moc nadšená. Nevím jak vůbec přišla na ten název knihy, mě hlavní hrdinka přišla dost hloupá a naivni, může střídala jak fusekle, hodní chlapi se ji nelíbili a tak si nabrnkla pitomce. Neměla žádné starosti, děti ji hlídala matka, výdaje dotoval otec, prostě si moje sympatie Klára nezískala. A místy mi knížka připadla jak kuchařka...

27.05.2017 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Jako vždycky napínavé od začátku do konce. Některé scény příliš drastické, ale nemohla jsem se od knizky vůbec urvat. Konec opět otevřený, abychom se mohli těšit na další pokračování... Dávám plný počet hvězdiček, kdo má rád napětí, určitě si přijde na své.

14.05.2017 5 z 5

Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Oldřiška Ciprová

K mému překvapení zajímavá kniha - moje první od Ciprové. Protoze jsem nikdy nebyla silna v dejepisu, tak jsem měla trochu strach, aby tam nebylo příliš historickych faktu, ale nebylo tomu tak a knížka se dobře četla. Už se těším na další díl :-)

27.04.2017 5 z 5

Maminka neříká pravdu Maminka neříká pravdu Michel Bussi

Knížka byla docela čtivá, ale prvních dvěstě stran o ničem. Nebavili mě pohádky, které se odehrávaly v Malonově hlavě. Konec mě prekvapil, hlavne to, že komisařka nechala Angie utéct a celkově bylo rozuzlení příběhu zajímavé.

22.04.2017 3 z 5

Tulák Zrzek Tulák Zrzek Holly Webb

Pěkná dětská knížka o Róze a kocourkovi Zrzkovi.

17.04.2017 4 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nenadchne, ani neurazi. Takové odpočinkové čtení, které po pár desítkách stránek začne trochu nudit.

15.04.2017 3 z 5

Skládačka Skládačka John Lutz

Bezva knížka až na posledních pár kapitol, kde jsem se tak nějak ztratila. Vrah známý už na začátku, ale to příběhu neubralo na čtivosti, jen prostě ten konec byl divný a něco mi tam chybělo. Kvůli tomu pouze 4 hvězdičky.

12.04.2017 4 z 5

Propasti Propasti Arnaldur Indriðason

Nenadchne ani neurazí, prostě taková průměrná detektivka. Myslím, že si ji dlouho nebudu pamatovat.

02.04.2017 3 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Byla to moje první kniha od této autorky, ale bohužel jsem zklamaná. Bylo to zbytečně dlouhé čtení o ničem.

02.04.2017 3 z 5

Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Knížka se mi líbila, mám Halinu a její humor ráda. Akorát jsem přeskočila povídku o muzikálu, ta mě fakt nebavila.

24.02.2017 4 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Některé povídky docela zdařilé, u když se zrovna nemůžu řadit mezi milovníky koček :-) Prostě takové odpočinkové čtení.

13.02.2017 3 z 5

Ještě mě nezabíjej Ještě mě nezabíjej Joy Fielding

Když jsem začala knížku číst, říkala jsem si, že je to nuda bez akce. Pasáže z minulosti se střídaly se sny, které Casey prožívala v kómatu a to mě nebavilo. Už jsem knížku chtěla odložit, ale druhá půlka byla mnohem zajímavější a začalo se tam konečně něco dít. Jen díky tomu čtyři hvězdičky :-)

04.02.2017 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Po hodně dlouhé době jsem sáhla na knizku od Fieldingove, nebylo to spatne cteni, ale neco tomu chybelo. Dávám ctyri hvězdičky, ale jsem čekala trošku více.

25.01.2017 4 z 5

Zač je života loket Zač je života loket Marcela Mlynářová

Zase taková příjemná a vtipná oddechovka, rozdělená na kapitoly, takže pokaždé trošku o něčem jiném.

14.01.2017 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Už jsem četla několik knížek od Keplera a musím říci, že ani tentokrát mě nezklamal. Pasáže z Erikovy minulosti a jeho hypnózy mi přišly trochu zdlouhavé a místy nesrozumitelné, ale nakonec vše dávalo smysl a knížka byla napínavá od začátku do konce. Joona Linna v této knížce nedostal tolik prostoru jako v dalších pokračováních, ale i tak se mi Hypnotizér líbil a všem ho doporučuji.

06.01.2017 4 z 5

Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Pěkná odpočinková knížka, jako již několikátá, kterou jsem od Vasilkové četla - ani tato nezklamala. Určitě doporučuji přečíst.

26.12.2016 5 z 5

Tvrdohlavá sestřička Tvrdohlavá sestřička Mary Higgins Clark

Knížka se mi líbila, byla zajímavá až do konce, i když se dal pachatel předpokládat. Dávám čtyři hvězdičky, protože to byla po delší době kniha, u které jsem se nenudila.

19.12.2016 4 z 5

Pravidla žalu Pravidla žalu Lolly Winston

Smutné čtení, přečetla jsem pouze 100 stran a vrhnu se v předvánoční době raději na něco méně ponurého.
Třeba se ještě někdy ke knížce vrátím...

16.12.2016 3 z 5