radus radus komentáře u knih

Alice v zrcadle Alice v zrcadle Jo Kingsley

Ze začátku se mi knížka líbila, ale později jsem se začala nudit. Přijde mi, že se některé věci opakovaly pořád dokola a pasáž psaná dcerou mě nebavila už vůbec. Vlastně jsem se ani nedověděla, co bylo spouštěčem anorexie u Alice, takže si myslím, že pro lidi trpící touto chorobou, nemá tato knížka až tak velký přínos. Je to spíš otázka pro odborníky, pro které je to možná v některých případech také velký oříšek.

11.12.2016 3 z 5

Krásné příběhy na dobrou noc Krásné příběhy na dobrou noc kolektiv autorů

Pěkné příběhy doplněné krásnými barevnými ilustracemi.

03.12.2016 4 z 5

Jedna jediná noc Jedna jediná noc Kyra Davis

Nějak jsem se tou knížkou nemohla prokousat, moc mě nabavila, prostě nenadchne ani neurazí.

22.11.2016 3 z 5

Sál smrti Sál smrti Peter May

Moje první knížka od Maye a musím uznat, že skvělá. Měla jsem asi začít prvním dílem, ale nevadí, doženu to. Líbilo se mi, jak autor čtenáře neustále udržoval v napětí, scény z pitevních sálů byly dosti drsné a plné detailů, ale nechyběl ani humor a milostná zápletka.

17.11.2016 5 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Marii jsem znala pouze z televize jako ztřeštěnou moderátorku dětského pořadu a tak mě docela překvapilo, že i dobře píše. Jenže přečíst si jednou týdně blog je něco jiného než to nahustit do jedné knihy, a proto mě to asi nějak nechytlo. Vím, že autorce je téma divadla a filmu nejbližší, ale já jsem toho byla brzy přesycena.

23.10.2016 3 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Úplně jiná kniha od Keplera, než na které jsme byli zvyklí. Mě osobně se líbila, i když některé věci mi přišly dost divné nebo nelogické, ale to knize neubralo na čtivosti. Určitě to je knížka, kterou si budu dlouho pamatovat.

15.10.2016 4 z 5

Osiřelo dítě Osiřelo dítě Vlasta Pittnerová

Me se knížka líbila, i kdyz nekteré povídky byly dost smutné.

14.10.2016 4 z 5

Život jako hobby Život jako hobby Marcela Mlynářová

Celkem prijemna oddechovka, autorka rada cestuje a tak si vzdy v jejich knizkach pripomenu nejaky vylet ci dovolenou.

09.10.2016 4 z 5

Nikdy Nikdy Táňa Keleová-Vasilková

Tato knížka me mile překvapila, byla ze zivota a hlavni hrdinka mi byla sympatická. Libilo se mi, ze po odchodu manžela nefnukala, postavila se na vlastni nohy a konecne zacala zit podle svych predstav.

08.10.2016 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Když jsem se do knížky pustila, byla jsem překvapená, že docela ujde a opravdu jsem se i sem tam zasmála. Po několika stránkách jsem se začínala nudit a půlce jsem knížku odložila, není tam žádný dějový posun...

03.10.2016 3 z 5

Bubáček Bubáček Daniela Krolupperová

Jednoduchý příběh s jednoduchým dějem doplněný pěknými obrázky, to je přesně knížka pro začínající čtenáře.

27.09.2016 4 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Opět krásný příběh, i když je asi hodně těžké překonat takové knihy jako je Než jsem tě poznala nebo Dívka, jíž jsi tu zanechal, které jsou prostě úžasné. Ale i tohle byla kniha, která dokázala chytit za srdíčko, i když úplně jiná než ty ostatní - jednoduchý nekomplikovaný děj, ve kterém stačí jen pár postav a přesto z toho vznikne něco báječného :-)

25.09.2016 5 z 5

Zvíře Zvíře David Burnie

Moc pěkná encyklopedie s úžasnými a hlavně kvalitními fotografiemi.

23.09.2016 5 z 5

Pes nám spadla Pes nám spadla Miloš Kratochvíl

Moc pěkné a vtipné básničky doplněné krásnými obrázky.

20.09.2016 4 z 5

Tajná kniha Tajná kniha Irena Obermannová

Pro mě tahle knížka šílené nůďo. Přečetla jsem sotva třetinu a nebudu už pokračovat. Nelíbí se mi styl psaní, děsně mě štval Největší Čech a to, jak ona neustále čekala až jí zavolá a vzhlížela na něj jako na Boha... nic pro mě a nevím jestli ještě něco od Obermannové budu chtít číst.

13.09.2016 2 z 5

První věci První věci Irena Obermannová

Me tahle knížka nějak vůbec nebavila a špatné se mi četla. Autorku zatím určitě nezavrhuji a brzy zkusím od ní něco jiného.

11.09.2016 3 z 5

Miluju tě... i s natáčkama Miluju tě... i s natáčkama Alena Jakoubková

Knížka me docela bavila, byla to takova oddechovka na dve odpoledne. Uplne jsem se dokazala vcítit do pocitů Chiary, take jsem bydlela pod jednou střechou s Pavoucnici ;-)

08.09.2016 4 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Dala jsem Nesbovi ještě jednu šanci a zkusila jsem Syna. Myslím, že jsem udělala dobře, byla to docela dobrá detektivka, i když jsem občas měla v postavách zmatek a některé věci mi přišly nelogické.

06.09.2016 4 z 5

Desatero přikázání pro Veverku Desatero přikázání pro Veverku Ana M.

Musím souhlasit s předešlým komentářem od DominaCZ - lépe bych to nenapsala, protože i mě přišly některé věci strašně trapný a to snad nemá s erotikou ani nic společného. Holka je nábožensky založená a nechce mít sex s žádným klukem (až po svatbě), ale vesele se už jako náctiletá oddává v kůlně autoerotice s okurkou, za první peníze z brigády si koupí robertka, kámoš to pro změnu dělá s kuřetem...
Nicméně obdivuji autorku za odvahu, moc servítků si nebere, ale snaha zavděčit se všem - ať už vyznavačům orálního sexu, tak "klasikům", milovníkům lesbických scén, úchylákům, masochistům atd. - je velice znatelná.

14.08.2016 2 z 5

Dětem Dětem Zdeněk Svěrák

Tuhle knížku nám tak trošku vnutila paní knihovnice, protože je prý úžasná. A měla pravdu, jsou zde snad všechny písničky (i s notami) od Svěráka a Uhlíře, které vás napadnou. A i když nejsme hudebně nadané, tak jsme si s dcerou pár písniček zazpívaly :-)

11.08.2016 5 z 5