rakytnik komentáře u knih
Taky si vždycky říkáte, co nám to v těch reklamách hustí do hlavy...
A nakonec jako ovce všichni jdeme a stejně si to koupíme, aniž bychom věděli proč.
ANO, reklama je navoněná zdechlina.
Třetí přání není ničím jiným než cestou a hledáním.
Krásná kniha o odpovědích na nepoložené otázky.
Bohužel musím říct, že je to také kniha s šokujícím dramatem.
Kniha plná touhy.
Jakmile vyřknete první přání, ty další už nebudou dlouho čekat.
Kdo ještě nebyl na Krétě a v Barceloně, po přečtení tam jistě zajedete stejně jako já.
Jako dlouholetý čtenář magazínu Koktejl je Josef Formánek moje srdeční záležitost.
Jeho zvláštní dokumentární styl psaní má zvláštní kouzlo. Klobouk dolů, ale s každou další knihou je to lepší a lepší.
Román Umřel jsem v sobotu je vynikající zpověď němého pozorovatele jedné tragédie - jak jinak než Z osudu rukou a vůle boží.
Těším se na další dílko.
Příběhy o lásce, které psal život. Jeden nikdy nezapomenu, a to setkáni v hotelu po mnoha letech, kde si muž při oblékání pyžama rozbije hlavu.
Ještě nikdy jsem nečetl knihu ve které někdo od začátku do konce běží. Od Murakamiho jsem četl vše co vyšlo v češtině. Toto je ale úplně jiná kniha, možná o to více zajímavá. Běžci se v tom určitě najdou. My neběžci můžeme jen tiše závidět nad sílou, odhodláním, které v člověku může být.
Nejsem člověk, který by měl rád detektivky, ale pokud nějakou čtete do 4 hodin ráno a vůbec Vám to nepřijde, tak je dle mého vážně dobrá. Musím říct, že tuto trilogii jsem si prožil do posledního slůvka. Čest památce pana Larssona.
Tak touto knihou u mne čtečí mánie začala. Je zde spousty otázek: Jako třeba co se stane, pokud lidstvo přijde o tak běžný smysl jako je zrak. Přemýšleli jste nad tím? Jestli ne, tak vřele doporučuji přečíst.