regulax komentáře u knih
Naivně nevinný příběh o pubertálních láskách. Šťastná doba mládí, školních lásek a k tomu si zahrát jazz či blues. Nenáročné pohodové čtení, prostě PRIMA.
Bála jsem se, že mě sportovní reportážní tématika nechytne, ale opak je pravdou. Autor je bezkonkurenční a vtáhl mě hned v počátku vyprávění. Příběhy jsou okořeněné tím, že pojednávají o více či méně známé osobnosti a konkrétních místech z našeho okolí.
Srdceryvný příběh se šťastným koncem. I přes počáteční smutné události, lidskou vypočítavost, chudobu nízkých vrstev, nemoci, panskou hamižnost se příběh četl jedním dechem. Zdravý rozum a láska zvítězila! Příjemné propojení společenských vrstev.
Soubor povídek, které brilantním humorem vysvětlí původ věcí dávno daných a přirozených. Oblíbená je povídka o slůněti, kterak k dlouhému chobotu přišlo. Mě zaujaly a rozesmály povídky Kočka, která chodila sama a Motýl, který dupal - jelikož z nich jasně vyplývá, že za vším hledej ženu (cherchez la femme)!
Smutný příběh líčící válečnou tragédi, lidskou nenávist v zabíjení, boj za svobodu a demokracii, odhodlání partyzánů a jejich vnitřní souboj o přežití. Příběh je mile protkán krátkou a silnou láskou prožitou v hrůze války.
Krásné! Doháním mimočítankovou četbu a jsem mile překvapena. Ještě že je vyhlášena Čtenářská výzva 2016, tak se dostanu ke knihám, které bych ani neotevřela :-)
Už v dětství mě Robinsonka oslnila tím, jak se ze smutné události dospívající dívka dovedla odpoutat a vytvořit si svůj svět ztroskotance na pustém ostrově. V duchu jsem taky stavěla stan v pokojíku a bojovala s pohrabáčem proti lidojedům. Ovšem krutá rána osudu, která je tématem knihy, je místy až dospělácky líčena s použitím těžkých mluvnických obratů.
Dobrodružství o kterých se dnešním počítačovým klukům jen zdá :-) Místy k neuvěření, místy naivní, místy o život, místy krutá realita!
Myslela jsem, že se budu více bát. Ponurá deštivá Anglie, močály, bažiny, mlhy, stíny, hlasy a sem tam žena v černém. Kniha se četla jedním dechem s příjemným duchem :-) Předloha pro film je upravena a zdramatizována. Zvukové a filmové efekty udělají ten pravý horor!
Úchylné sexuální praktiky zamilované ženy. Ukázka, že sex může být sebezničující. Láska až za hrob!
Vtipné líčení krizových situací matky samoživitelky v období sametové revoluce. Text je prošpikován trefnými humornými aforismy, které odlehčí vážnost prožité situace.
Bolestivé téma. Hrdinka prochází vývojem cholerické, negativní, nespokojené, vznětlivé přes manželem podváděné, kamarádkou zavržené až po rakovinou onemocněné ženy středního věku. Brrr! Láska rodiny a chuť žít všechno zachrání.
Kniha je příjemný mix erotiky a romantiky. Oproti POŠ jsou tam napínavé pasáže. Po druhém díle trilogie netoužím :-(.
Můj komentář je shodný a souhlasný jako všechny předchozí. Jen bych to shrnula: Filosofické, pozitivní, vyrovnané místy duchaplné úvahy zralé ženy, která bilancuje nad svým životem, a které jsou okořeněné humornou vsuvkou a hlavně nádhernou ilustrací a zajímavou vazbou. Někdy mi připadalo, že autorka Aňa je úplný duchovní mistr v poznávání těla a duše. Jako fejetony ke kávě dobrý :-)
Perfektní kriminální román, který se čte jedním dechem. Nechybí napětí, sex a brilantní vtipné obraty, které zpestří děj. Až na přehnaně morbidní konec skvělé!
Skvělý "napínák" až do poslední stránky. Psáno příjemnou útržkovitou formou vzpomínek a dialogů všech hrdinů.
Smutný příběh nádherné ženy, která toužila po lásce a rodinném životě.
Poutavé čtení o generaci žen - spolužaček, kamarádek, později i spolupracovnic a hlavně přítelkyň na celý život. Bohatě rozvinutý děj o každé z nich nás zavede do všech koutů světa a různého historického období.